Rungsted havde masser af spil, men Frederikshavn holdt det spændende helt til sidst

Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks 6-5 (0-1,3-0,3-4)

Sikke en målfest i Bitcoin Arena denne aften, hvor Rungsted tog et godt skridt mod en Metal Final4-mulighed via 6-5 over Frederikshavn White Hawks, der til gengæld dumpede ned på en delt syvendeplads med Herlev Eagles.

Sikke en forestilling, hvor Rungsted pressede på i store dele af første periode, men uden at kunne passere Kevin Frydkjær, der fik sin første start i White Hawks-målet i denne sæson. Daniel Madsen, der spillede i Rungsted i fjor, blev eneste mand på tavlen i de første 20 minutter, da hans ”isfræser” endte mellem benene på Isak Wallin.

Svenskeren burde have taget skuddet, men Frederikshavn gik med målet og føringen ind til anden periode, hvor de blev udsat for stormvejr straks fra start. Nick Moutrey scorede smart med baghånden til 1-1 og kæden med samme Moutrey, David Madsen og Nick Pompei var i hopla i anden periodes start.

Efter fire minutter fandt Madsen Pompei, hvis håndledsskud sad helt oppe i krogen. Hjemmeholdet havde vendt kampen og fortsatte dominansen. I det 34. minut spillede Persson og Andersson ping-pong flere gange, inden det blev 3-1 til Rungsted.

Kevin Frydkjær leverede en fremragende redning på vej ind til pausen, men da tredje periode gik i gang var det med Nick Moutrey som hurtig målscorer igen efter blot 54 sekunder efter en fejl af Jonas Wilquin.

4-1 til Rungsted og det lignede en afgørelse, men kampen skulle få en vild afslutning. Frederikshavns powerplay lynede pludselig, Thomas Søndergaard reducerede, inden Tim Daly gjorde det til 5-2. Forinden havde Frydkjær igen leveret en vild redning – denne gang på Gustav Green.

Igen lignede det en afgørelse, men syv minutter før tid fik Radek Cip pludselig hul på bylden.

Stor fejl af Gammelgaard, som forærede tjekken pucken. Cip scorede sikkert. To minutter senere var tjekken på plads igen foran mål og fandt en løs puck til 5-4.

Frederikshavn tog timeout med tre minutter igen. Marcus Olsson fandt Yannick Vedel, der gjorde det til 6-4 for Rungsted i det tomme net. Frederikshavn gav ikke op. Frydkjær drog ud igen, men først 12 sekunder før tid fik White Hawks reduceret ved Sebastian Brinkman.

Det var for sent for nordjyderne.

HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Herning-SønderjyskE Esbjerg blankede Odense i Spar Nord Arena, første Larsen-mål