Rasmus Andersson blev matchvinder, da Rungsted kom igen i overtiden

Herlev Eagles - Rungsted Seier Capital 5-6 (3-1, 1-1, 1-1) 0-1 Endelig startede sæsonen igen i Metal Ligaen, hvor Herlev Eagles og Rungsted Seier Capital tyvstartede, da Rungsted Seier Capital skal ud i Europa for at spille et par kampe i Champions Hockey League efter deres mesterskab i sidste sæson.

Herlev kunne komme i stærkeste opstilling til kampen, mens Rungsted var uden Nichlas Hardt, der er ude med en skade, der også holdt ham ude af OL-truppen, der sikrede Danmark adgang til De Olympiske Lege næste år.

Det endte med at blive et drama af de helt store til at starte sæsonen. Herlev havde føringen i løbet af kampen, men mindre gode beslutninger og en badebillet mod slutningen af kampen endte med at blive kostbare for Herlev, der tabte kampen med 5-6 efter overtid.

Intens start
Starten var intens: Tacklingerne sad løst og stemningen på tribunen viste sig fra den gode side i flere omgange.

Det var Herlev, der kom til de bedste muligheder i starten af kampen, hvor Matthias Asperup havde muligheden for at bringe Herlev foran.

Den nye amerikanske forward, Kyle Osterberg, viste sin fart, og kom fri mod Kolppanen, men hans afslutning sad i benskinnen.

Det var Herlev, der fik kampens første mulighed i powerplay, og det blev udnyttet til føring, da Alexander Lindqvist Hansen var først over en returpuck ved den ene stolpe og sikkert gjorde det til 1-0.

Herlev trampede videre, og kom også på 2-0, da pucken endte ved Jake Horton, der havde tomt mål, mens der var en afventende udvisning til Rungsted.

Det fik Rungsteds træner, Erik Hjalmarsson, til prompte at tage sin timeout, og det var en tydelig hidsig træner, der råbte og gav et lille boost, og Rungsted fik et par muligheder, hvor Nikolaj Rosenthal var farligst, men det varede kort. Alexander Lindqvist Hansen kaldte på pucken fra Anton Johansson, og han hamrede den ind bag en chanceløs Kolppanen til 3-0.

Mod slutningen kom Rungsted bedre med ind i perioden, og det kastede også en reducering af sig, da Frederik Bjerrum fik pucken ind bag Lukas Horak i Herlevs mål.

3-1 til Herlev efter 1. periode, hvor Herlev var farligst og udnyttede sine muligheder.

Herlev fortsatte dominansen
Det var tydeligt at se, at Erik Hjalmarsson havde talt med store bogstaver i pausen, for det var et bedre Rungsted-hold, der kom ud til 2. periode. Rungsted kom til flere muligheder, men Lukas Horak spillede en solid kamp i Herlev-målet.

Det lignede en reducering af Rungsted, men i stedet var det Herlev, der slog til, da Kyle Osterberg endte med pucken, som han smed over til Niklas Tikkinen, der sendte pucken i nettet til 4-1. Magnus Lykke havde muligheden for at bringe Herlev på 5-1, men hans afslutning sad lige på Kolppanen, da han slap afsted efter en fejl af Rasmus Andersson ved blueline.

Morten Jensen hamrede en reducering til 4-2 i nettet, da han fik muligheden på kanten af den ene cirkel, og selvom Herlev kom i powerplay kort efter, så var stillingen stadig 4-2.

I de sidste par minutter af perioden var Herlev under et massivt pres, hvor Rungsted havde muligheden, men hjemmeholdet var flere gange nede at blokere skud, så de ikke blev farlige. Heroisk indsats af spillerne.

Herlev trak en udvisning mod slutningen af perioden, og kunne starte 3. periode i overtal.

4-2 efter 2. periode, hvor Rungsted var meget bedre med, men det var Herlev, der kendte sin besøgstid.

Hidsig stemning
Herlev kom til flere gode muligheder i powerplay, men det lykkedes ikke at få udbygget føringen. Og da Andre Pison et par minutter reducerede til 4-3, så kunne det ligne et hurtigt comeback af mestrene. Det fik Herlev sat en hurtigt stopper for, da Tim Daly tog en mindre klog beslutning i egen zone og fik en udvisning.

Der skulle Herlev kun bruge ni sekunder i overtal før, at Jake Horton via en styring tæt under mål havde sendt pucken i nettet til 5-3.

Der var en lidt ond stemning på isen, hvor der kom efter eftertacklinger, men dommerne lod dem spille, og tog kun de mest tydelige udvisninger.

Der kom drama i kampen, da Herlevs Daniel Baastrup Andersen røg i bad for en headbutting. Dommerne havde set ham nikke André Pison en skalle.

Rungsted ville være i overtal i stort set resten af kampen, hvis de ikke tog en udvisning. Rungsted fik ikke det store ud af de første par minutter, men med cirka tre minutter igen af perioden lykkedes det for Rungsted at reducere til 5-4, da Andre Pison sendte pucken i nettet. Rungsted tog Kolppanen ud af målet med cirka halvandet minut, så de kom til at spille seks mod fire.

Rungsted fik også udlignet til 5-5 med 45 sekunder igen, da Marcus Olsson fik sendt pucken i nettet. Dommerne skulle dog ud at tjekke det igennem, men det gennemsyn bekræftede deres dom på isen. 5-5 og Rungsteds comeback.

Andersson blev helten
I overtiden var det tre mod tre og en overtid, der var præget af en del fejl, men det var først, da Niklas Tikkinen mistede pucken i egen zone, at Rasmus Thykjær Andersson endte som helten for Rungsted, da han sendte pucken i nettet.

Andersson fuldendte det store comeback med scoringen inde under mål, men Herlev kan takke sig selv for, at man ikke fik mere end det ene point ud af kampen.