Hernings "finalerekord" i bedst af syv-æraen blev tangeret i aftes

Finaleserien i 2012 gik i alle syv kampe.

Odense førte med 3-1 i kampe, inden Herning vandt de sidste tre kampe uden overhovedet at indkassere et mål.

Det mest opsigtsvækkende enkeltresultat i serien kom dog i den tredje kamp. Odense havde vundet de to første matcher og i øvrigt taget 10 på stribe i slutspillet indtil da, men et determineret Herning-hold kom på besøg på Fyn og havde tænkt sig at sende et statement. 

Michael Eskesen bragte Odense på 1-0 efter 25 sekunder, men derefter væltede målene ind hos fynboerne, der måtte se otte forskellige Herning-målscorere ydmyge hjemmeholdet foran 3280 tilskuere i en propfyldt arena. Det endte 8-1 til Herning, der blandt andre havde både Thomas Spelling og Patrick Bjorkstrand.

Det var den foreløbig største finalesejr i "bedst af syv-æraen", som begyndte i 2003/04. Den blev tangeret i går i Aalborg med 8-1 over Rungsted, hvor to af målscorerne såmænd også hed Spelling og Bjorkstrand. 

Den største sejr i en finaleserie overhovedet skal vi finde i 1990/91-sæsonen, hvor Herning bankede Rødovre med hele 12-2 - i øvrigt i en serie, hvor de øvrige kampe endte 10-2 og 9-2.

Rungsted kan i øvrigt glæde sig over, at Odense i 2011/12 kom stærkt tilbage efter 1-8-nederlaget og vandt den næste kamp i finaleserien mod Herning. Et nederlag af den størrelse er dermed ikke nødvendigvis lig med, at man ikke kan levere et comeback af en slags. 


Jacob Böll fortsætter hos Rødovre Mighty Bulls Morten Poulsen runder 200 landskampe i aften