Nordjyderne lagde igen det bedste bud på værtskabet for den store event

Når Metal Final4 afvikles i dagene 18.-19. februar, bliver det endnu engang med Aalborg Pirates som arrangør.

Det blev offentliggjort i dag på Divisionsforeningens møde, der blev holdt i Frøs Arena i Vojens. Her blev pointene fra de fem jurymedlemmer offentliggjort, og der var ikke den mindste tvivl. Alle fem havde Aalborg Pirates’ bud som klar vinder på point efter at have opgjort de 14 punkter, som bedømmelsen bestod af.

Bedømmelseskomiteen blev udgjort af ligachef Kim Pedersen (DIU), kommerciel chef Thomas Bjuring (DIU), Carl Mahler fra Dansk Metal, den erfarne eventmager Frederik Munk (tidligere Sport Event Danmark) samt direktør for Rødovre Mighty Bulls, Morten Nielsen (Morten Nielsen/Rødovre Mighty Bulls indgår automatisk i udvælgelseskomiteen efter aftale i divisionsforeningen, som laveste placerede hold efter de første 16 spillerunder).

De to andre og yderst kompetente bud kom fra SønderjyskE og Herning Blue Fox, men det var altså ikke muligt for hverken midtjyder eller sønderjyder at matche Aalborgs bud og dermed bliver nordjyderne vært for turneringen for fjerde sæson på stribe.

- Det var tre rigtig fine bud, og man må med dyb respekt anerkende, at Aalborg var en fortjent vinder. Vi glæder os til at komme til Gigantium, og man må sige, at Aalborgs pakke og oplæg var helt fantastisk. Vi tog andenpladsen, nu satser vi på at tage førstepladsen på isen – sagt med et glimt i øjet, siger Klaus B. Rasmussen, administrerende direktør for SønderjyskE.

Herning-direktør Torben Skovsgaard supplerer:

- Stor respekt for Aalborgs bud, som klart har været det bedste af tre. Vi ville gerne have været vært for Metal Final4, men kunne på ingen måde matche Aalborg. Vi må løbende revidere budmaterialet internt i Ligaen, for lige nu favoriserer det nok både gode faciliteter og større byer. Det skal vi kigge på, men først og fremmest glæder vi til en spændende turnering i Aalborg.

- Vi er glade for og stolte over, at Aalborg er vært for Metal Final4. Vi har gjort en masse ud af at udbygge eventet, og Gigantium har aldrig udlejet så mange kvadratmeter over en enkelt weekend. Vi har gjort det større og vildere og skaleret eventet op i forhold til tidligere. Vi bruger Isarenaen, foyeren, vi laver legeland og bruger storhallen til Infernal-koncert. Vi henter fans fra de tre deltagende byer i busser, hvis de kan skaffe tre busser, forklarer Lars Laursen, Aalborg Pirates-direktør.

Turneringen i Aalborg begynder allerede torsdag klokken 14 med den såkaldte Media Day, hvor spillere, presse og samarbejdspartnere mødes for at varme op til turneringen. Det bliver med Det Nordjyske Mediehus som værter.

Selve Metal Final4-turneringen rundes i denne sæson op af DM for veteranhold (semifinaler fredag, finale lørdag), ligesom kvindernes pokalfinale spilles lørdag klokken 17, inden herrernes finale som spilles efterfølgende klokken 20.

Den fulde præmiesum ved Metal Final4 bliver på 600.000 kroner og omgives af legeland, fanzone, fadølsfest og afterparty.

Er der tilslutning nok fra de tre andre klubbers fans, arrangerer Aalborg Pirates busser fra både Herning, Frederikshavn og Vojens til Sparekassen Danmark Isarena. Infernal spiller opvarmningskoncert i den tilstødende håndboldarena.

Hvert holds officielle fanklubber får et tilskud på 5000 kr. til brug for indkøb og produktion af stemningsskabende aktiviteter, og der vil blive lavet officielle Metal Final4-kamptrøjer, hvor Dansk Metal vil være i fokus. I det hele taget vil arrangementets hovedsponsor blive aktiveret kraftigt af Aalborg Pirates-organisationen.

Et stærkt og komplet bud af Aalborg, der altså nu skal på stikkerne i både januar (Continental Cup-finale) og februar (Metal Final4) som arrangør af større events.

Total uddelte point

           

Frederikshavn White Hawks

 

25

       

Aalborg Pirates

 

357

       

Herning Blue Fox

 

179

       

Sønderjyske

 

194

       
             
             

Total individuelle placeringer

           

Frederikshavn White Hawks

 

4

4

4

4

4

Aalborg Pirates

 

1

1

1

1

1

Herning Blue Fox

 

3

2

3

3

3

Sønderjyske

 

2

3

2

2

2


Henriksen pillede pynten af Mestrene VIDEO: Højdepunkter fra Herning-Rødovre