SønderjyskE-målmanden var stærk i sejren over Rungsted

SønderjyskE-Rungsted 5-2 ((3-1, 2-0, 0-1) Det var er stærkt amputeret Rungsted hold, der checkede ind i Frøs Arena denne råkolde aften. Kun fire backs og også uden blandt andre Ville Kolppanen og rutinerede Hardt, lignede det en svær opgave mod et hjemmeholdet. Sønderjyske kunne dog ligeledes notere sig tre af de bærende aktører på deres skadesliste.

Det blev en ganske interesant match, hvor værterne afgjorde slaget kampens første halvdel, men gæsternes overtag i sidste halvdel kun førte lidt kosmetisk korrektur med sig.

Gæsterne fra Rungsted startede fint og havde da også matchens første mulighed, da Joachim Holten Møller testede Henriksen i hjemmeholdets mål. Værterne tog dog så småt styringen i kampen og Mike Little havde et godt riv snert forbi efter godt fem minutters hockey. Sønderjyderne pressede højt i banen og det gav kort efter bonus.

Cam Brown med en puck erobring og dernæst en pasning fra bag mål på bladet af Matt Salhany, der mellem to Rungsted spillere sendte skiven ind bag Grubak. Flot samspil mellem de to kædekammerater.

Og bare 36 sekunder senere, måtte keeperen atter gribe bag sig. Mike Little med en puck til Eskildsen, der fra tæt på nul grader smart styrede den videre i nettet.

SønderjyskE prøvede at ligge yderligere til, men gæsterne spillede sig tilbage i matchen. Godt midtvejs i perioden lykkedes Rungsted med at ligge et tungt pres på værterne.

Kun stærkt målmandsspil af Nikolaj Henriksen holdt Szita og Persson fra scoring. Knapt havde de taktfaste Henriksen-råb lagt sig i hallen, før Rungsted alligevel lykkedes med at overmande den lange keeper. Tæt under mål styrede Hampus Gustafsson skiven i kassen. Situationen blev set efter men godkendt af de to hoveddommere.

Et prompte modsvar havde sønderjyderne dog.

Mindre end tredive sekunder senere, fandt Steffen Frank kædekammerat Cam Brown, der med baghånden sendte hjemmeholdet op med to igen. Rasmus Lyø var tæt på at øge føringen, inden Cam Brown måtte en tur i straffeboksen.

Rungsted kom ikke helt tæt på i deres powerplay, og derfor blev det ved fire scoringer efter de første tyve minutter. Gæsterne pressede godt på i indledningen af anden periode, hvor SønderjyskEs defensiv havde ligheder med en klassisk schweizisk ost.

Nicolaj Henriksen stod blændende og var på den måde også med til at skabe muligheden for en sønderjysk kontra to minutter inde i perioden. Steffen Frank kom afsted med Mads Eller og sidstnævnte afsluttede resolut til 4-1. Udeholdet gav ikke op af den grund. Man trykkede godt på i hjemmeholdets zone og Sebastian Sørensen og Henrik Hetta havde begge fine chancer for at reducere sønderjydernes føring.

En udvisning til gæsterne fik atter pendulet til at svinge over på SønderjyskEs side og Steffen Franks hammer på stolpen havde bud efter den femte scoring. I modsatte ende var Hetta atter på spil, da man igen spillede fem mod fem og Rungsted forsøgte at etablere et nyt pres. Endnu engang slog hjemmeholdet imidlertid kontra.

Martin Eskildsen brugte de sidste ressourcer fra et langt skift til at udnytte en break away til at sende pucken ind til aftenens femte lyseblå scoring. Men heller ikke her knækkede udeholdet. Tværtimod. Sjældent har man set et hold bagud 5-1 på den måde presse modstanderen i bund.

Sønderjyderne blev gang på gang fanget i egen zone og gæsterne vadede i chancer. Hetta endnu engang havde en stor chance, men endnu større var muligheden til Gustav Green, men en fænomenal benparade fra Henriksen forhindrede en scoring.

Med få sekunder på klokken måtte Anders Biel tage plads i skammekrogen og gav dermed Rungsted muligheden for at starte tredje periode i overtal og dermed måske skabe ny spænding i en match, de bestemt var godt med i spillemæssigt. SønderjyskE klarede frisag trods blandt andet et godt forsøg fra Frederik Bjerrum.

I stedet måtte Tim Daly ud for en høj stok på Yannick Vedel. Den udvisning fik værterne intet ud af og generelt virkede det som om den klare føring havde fået lullet hjemmeholdet godt og grundigt i søvn. Bedre blev det ikke, da sønderjyderne med et lille halvt minuts mellemrum tog to udvisninger i den tynde kategori.

Fem mod tre pressede udeholdet naturligt nok gevaldigt på. Henriksen sprang rundt i målet, men kort før den første udvisning udløb, måtte også han give fortabt, da Mattias Persson køligt udnyttede en millimeter præcis pasning og dermed fordoblede gæsternes målhøst denne aften. Hjemmeholdet var yderst sjældne gæster i offensiv zone og derfor var de få Rungsted backs ikke overbebyrdede af arbejde de sidste tyve minutter.

Persson burde have udnyttet endnu en stor chance, men kampens helt store spiller, Nicolaj Henriksen brillierede påny mellem stængerne. En satsning seks mod fem gav ikke pote for nordsjællænderne og så kunne værterne lade sig hylde af de knapt 1700 tilskuere i Frøs Arena og sætte yderligere tre point ind på kontoen.

En match hvor SønderjyskE spillede en ganske overbevisende første periode, men hvor gæsterne i den sidste halvdel af matchen var i den dominerende rolle, men gang på gang rendte ind i en stopklods i form af Nicolaj Henriksen. Hos SønderjyskE noterede man sig, udover Henriksens sublime præstation, blandet andet også en stor arbejdsindsats af Yannick Vedel og en velspillende Steffen Frank.

Rungsteds svenskere var gang på gang gode til at kreere chancer, men medspillerne kunne ikke udnytte de mange fine oplæg. Også Joakim Holten Møller var en iøjnefaldende aktør på et Rungsted hold, hvor David Grubak i målet ikke havde sin bedste aften.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs AALBORG BLIVER VÆRT FOR METAL FINAL4 2022