Aalborg Pirates er fortsat i hælene på Rungsted i toppen af Metal Ligaen. I Herning sejrede man med 5-2 på en aften, hvor George Sørensen vandt keeper-duellen klart.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 2-5 (0-0)(2-2)(0-3) Gæsterne drog på togt til Herning uden Martin Lefebvre og Pierre-Olivier Morin, og de skulle op imod et velkørende hjemmehold som stadig var uden trekløveret Cameron Brace, Daniel Nielsen og Mads Christensen.

Kampen var ikke mange sekunder gammel før Aalborg fik kampens første store chance. Kirill Kabanov tog opstilling foran Simon Nielsen, og da russeren satte staven på pasningen fra blå linje manglede pucken kun millimeter for at suse i netmaskerne.

Herning havde indledningsvis svært ved at finde sig selv og deres spil hvilket betød, at Simon Nielsen hurtigt blev skudt varm.

Thomas Spelling og Daniel Madsen havde ligeledes bud efter aftenens første scoring.

Aalborg måtte som det første hold en tur i straffeboksen. En række sjuskede pasninger betød dog at Blue Fox aldrig fik stillet ordentligt op i zonen, og i stedet måtte Pontus Netterberg tage en dum udvisning.

Ben Cooper kunne glæde sig over at Pirates heller ikke bød ind med det store, og derfor forblev stillingen uændret efter begge hold havde forsøgt sig i powerplay.

Bjørn Uldall var tilbage for værterne efter at have været frygtet ude på længere tid, og han kunne se Daniel Madsen misbruge et perfekt set up fra Thomas Spelling.

Herning meldte sig så småt ind i opgøret. Mathias Bau havde et godt skud direkte efter en vunden faceoff, men George Sørensen var ikke blevet kold i gæsternes mål, og han tog sig også sikkert af et lumsk skud fra Kristian Jensen.

Afslutningsvis kunne Blue Fox igen stille op i powerplay, og Markus Jensen var marginaler fra at bringe sit hold foran. Fremragende redning fra Sørensen som viste glimrende reflekser i situationen.

Rævene bed tilbage

Herning så ud til at tage de afsluttende gode takter med sig ind til anden periode, og Morten Poulsen slog en retur tæt forbi stolpen. I stedet slog Aalborg pludselig til i den anden ende da Josh MacDonald fandt hullet mellem benene på Nielsen.

1-0 til Aalborg og Herning skulle nu igen ud og jagte. Den jagt kunne være blevet besværliggjort yderligere hvis Tobias Ladehoff havde ramt en flagrende puck en smule bedre. Stor chance til gæsterne som sværmede om Hernings mål.

Mathias Bau kunne tælle ikke mindre end fire afslutninger på mål da Herning igen strøg i powerplay, men Sørensen pillede dem alle. Næppe noget der imponerede landstræner Heinz Ehlers som var på plads i hallen denne aften.

Landsholdsspilleren skulle dog tage revanche kort efter. En hurtig spilvending og en blød pasning fra Markus Jensen blev resolut trykket op i det lange hjørne og udligningen var en realitet.

Målet faldt i en periode hvor Aalborg ellers virkede til at have det spillemæssige overtag. Og det skulle via lidt specielle omstændigheder give pote, da et lumsk fra Thomas Spelling ramte ryggen på Nielsen og strøg i mål. 2-1 til piraterne fra Nordjylland.

Et powerplay med snert i var lige hvad publikum og Ben Cooper stod og ønskede sig. Værterne leverede da spillerne skruede op for farten i pasningerne, og Brodie Dupont eksekverede sikkert på bagerste stolpe.

Aalborg var et skridt foran i tredje

Mathias Bau var nok engang i afslutterens rolle kort inde i tredje periode, men denne gang blev Sørensen den store højdeforskel til trods.

Det blev dog Aalborg som igen bragte sig i front. Jeppe Jul Korsgaard brændte noget nær årets største chance da kædekammeraterne smed om sig med "russerpasninger", men til sidst kunne han alligevel rette en puck i mål.

Der var skåret ned på chancerne i en tredje periode der udviklede sig mere taktisk end de to forrige, men fremstod dog stadig som en lidt uskøn og rodet kamp. Herning kunne derfor ikke bruge det til meget at man havde leveret to flotte scoringer, mens gæsterne havde haft en god pose marginaler med i deres mål.

Spillemæssigt syntes Aalborg stadig at være et lille skridt foran Herning, og gæsterne havde et vigtigt powerplay godt midtvejs i perioden. Chancen blev markant større da en særdeles tynd hooking blev dømt på Kristian Jensen.

Herning klarede dog frisag, og det var vitalt for drømmene om point mod topholdet.

Spørgsmålet var så om Blue Fox havde det fornødne i tanken efter fire udbytterige kampe, men også mod hård modstand som for alvor testede holdet.

En fantastisk solotur fra Brodie Dupont var værternes bedste chance for igen at skabe balance i regnskabet. Feberredning fra Sørensen, som kunne se sit hold lukke og slukke kort efter da Nielsen ikke viste samme klasse på et fladt skudt fra Julian Jakobsen.

Herning satsede det hele blot for at se Victor Panelin-Borg lidt tilfældigt slå en puck i tomt mål. 5-2 til Pirates som hentede en fortjent sejr i Kvik Hockey Arena.

SKARPE BILLEDER fra kampen mellem Herning og Aalborg Esbjerg sejrede i underholdende og intenst lokalderby