Glimrende sydjysk derbyopgør, hvor et par Esbjerg-spillere gjorde den afgørende forskel

Esbjerg Energy – SønderjyskE 5–3 (2-1, 1-1, 2-1)

Esbjerg trak det længste strå med 5-3, da man fredag slog SønderjyskE for anden gang i indeværende sæson. I en intens, jævnbyrdig og underholdende kamp var Adam Cracknell og Mads Søgaard tungen på vægtskålen for vestjyderne

Det tog begge mandskaber lidt tid at få indstillet sigtekornet, i en i øvrigt ganske jævnbyrdig periodeåbning. Esbjerg skød med løst krudt et par gange, uden at Nicolaj Henriksen behøvede at anstrenge sig i gæsternes mål.

I det hele taget var det lidt småt med de åbne målchancer i kampens indledning, hvor Esbjerg dog havde god fart i skøjterne og lidt efter lidt fik oparbejdet et spillemæssigt overtag. David Madsen testede reelt Nicolaj Henriksen første gang efter seks minutters spil, men Henriksen med overhånden i den duel.

Samme Henriksen måtte dog kapitulere minuttet efter, da Charles Corcoran viste godt overblik og med en veltimet pasning fandt en fri Andreas Grundtvig, der fik alt for meget plads af SønderjyskEs defensiv og sikkert passerede Henriksen til 1-0.

20 sekunder efter Esbjergs føringsmål tog gæsternes Mads Ellers kampens første udvisning og måtte til afkøling i 2+10 minutter for en boarding, som blev begået bag Esbjergs mål. I power playet der fulgte i kølvandet på gæsternes udvisning var en veloplagt Adam Cracknell tættest på for Esbjerg, men sønderjyderne klarede firsag.

SønderjyskE havde også deres muligheder og Mads Søgaard måtte i aktion et par gange omkring periodens halvvejsmærke, hvor gæsternes teknisk velfunderede forward Cam Brown forsøgte sig.

Spillet bølgede nu frem og tilbage og publikum i Granly Hockey Arena blev underholdt ganske godt. Værterne overtog meget af kampens momentum som man nærmede sig det første kvarter og Henriksen var ved et par lejligheder under massivt pres. Esbjerg fik bl.a. sendt et par afslutninger på stolperne og ikke mindst Davis Vandanes forsøg med baghånden tæt under mål havde fortjent en bedre skæbne.

Minuttet efter det nærgående forsøg fra Vandane formåede Esbjerg dog alligevel at trække fra, da Craig Puffer viste godt overblik og med en tværpasning fandt en fremadstormende Anders Koch, der sikkert passerede Henriksen og dermed bragte Esbjerg på 2-0.

Esbjerg-keeper Mads Søgaard leverede kampens bedste redning, ja måske endda kampens bedste detalje, da han med en vanvittig redning kom i vejen, i hvad der lignende en to mod nul-situation tæt under mål, hvor de fleste nok havde set afslutningen fra Brendan Harms inde. Men Søgaard afviste altså på imponerende vis med en vanvittig redning inde på stregen.

Det skulle dog lykkedes for gæsterne at få reduceret i overtal mod periodens slutning. Charles Corcoran sad udvist for en holding, da Martin Eskildsen tæt under mål var først over en retur, der blev sendt ind bag Søgaard til 2-1. Helt ufortjent var den sønderjyske reducering ikke.

Jævnbyrdig anden periode med god sønderjysk start

Gæsterne startede klart bedst i anden periode, hvor man kom med højt tempo og god aggressivitet. Yannik Vedel fik da også sendt en afslutning på foden af stolpen i det andet minut, hvor Esbjerg var på hælene.

Som i de første 20 minutter arbejdede Esbjerg sig dog bedre ind i perioden, efterhånden som den skred frem. Men man havde svært ved at spille sig frem til chancer i denne face af kampen, hvor Christian Wejse dog fik testet gæsternes keeper i det 7. minut.

Cam Brown fik en gylden mulighed for at udligne i modsatte ende minuttet efter, men amerikaneren brændte alene med Søgaard.

Den brændte chance gav formentligt fortrydelse i gæsternes lejr, da Simon Grønvaldt minuttet efter bragte Esbjerg foran med to. Esbjerg-backen tog chancen ude fra blue line og pucken strøg op over skulderen på Henriksen og ind i kassen til en vestjysk tomålsføring.

Esbjerg havde nu pludseligt kampens momentum, selvom anden periode egentligt havde været gæsternes. Meget foregik på Esbjergs præmisser og værterne virkede på dette tidspunkt i kampen til at være ovenpå spillemæssigt så vel som fysisk.

SønderjyskE formåede dog alligevel at slå tilbage efter 14 minutter, da en umarkeret Mike Little modtog pucken midt i slottet og usvigeligt sikkert reducerede til 3-2.

Esbjerg genvandt dog presset mod slutningen af perioden, hvor SønderjyskE-træner Mario Simioni efter et par icinger valgte at udbede sig en timeout efter 16 minutter, for at give sine spillere pusterum. Der blev dog ikke scoret yderligere i anden periode og de to hold kunne gå til pause med 3-2 på tavlen.

Esbjerg stærkest i hektisk slutfase

SønderjyskE indledte tredje periode med en stor dobbeltchance, hvor først Yannick Vedel og siden Brendan Harms bød sig til. Men en velspillende Mads Søgaard forhindrede scoring til gæsterne.

Kampen tog til i intensitet og der blev givet og taget af et godt hjerte. Perioden kastede et par udvisninger af sig til gæsterne, mens Esbjerg trak fire af slagsen. Publikum i Granly Hockey Arena virkede til tider lidt frustrerede over dommerkendelserne. Men ros til Esbjerg-spillerne, der ikke lod sig frustrere eller rive med, men som i stedet bevarede det kølige overblik og satte holdet i første række.

Felix Scheel kunne og burde nok have bragt Esbjerg yderligere i front, da han broderede sig igennem gæsternes forsvarsværker og skabte en god chance for sig selv. Men afslutningen manglede lige det sidste.

Det gjorde gæsternes power play i tredje periode også. Man havde flere gange Esbjerg på hælene, men man havde svært ved at skabe de afgørende chancer og når man endelig fik sig spillet frem til en, ja så tog Søgaard godt fra i målet.

Man skulle hen til kampens sidste fem minutter, før der igen faldt scoringer. Her viste Adam Cracknell, at 220 kampes erfaring fra NHL ikke fornægter sig, da han med en gedigen arbejdsindsats og i overbevisende stil vandt en nærkamp mod Victor Rollin Carlsson i hjørnet bag gæsternes mål og formåede at holde svenskeren på afstand, mens han skar ind foran mål og sendte pucken ind under Henriksen til 4-2. Fremragende mål af Cracknell.

SønderjyskE satsede til sidst og trak Henriksen ud til fordel for en ekstra markspiller. Da Felix Scheel samtidigt sad udvist kunne gæsterne spille seks mod fire og her fik Victor Rollin Carlsson reduceret til 4-3 16 sekunder før slutsignalet.

Esbjerg-træner Jason Jaspers udbad sig en timeout og da spillet blev genoptaget satsede gæsterne stadig med Henriksen på bænken. Det var derfor en smal sag for Esbjergs Cam Knight, at sende pucken ned i det tomme mål til slutresultatet 5-3, da der resterede ni sekunder.

Aalborg fik sendt Herning ned på jorden igen Blichfeld afgjorde i overtid for Frederikshavn