Den danske NHL-spiller havde mange muligheder, men endte først med at afgøre til allersidst i en tæt fight i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-3 (1-0,0-1,1-1) 0-1 Frederikshavn er back on track for en stund. Nordjyderne fik efter en række nederlag endelig sejrens sødme at føle, da det efter overtid blev 3-2 over Herlev Eagles. Joachim Blichfeld fik titlen som matchvinder på en spændende aften i Spar Nord Arena, hvor tilskuerne både fik målmandsspil af høj klasse, omdiskuterede kendelser og straffeslag at se. Til sidst trak White Hawks det længste strå.

Det var ellers en regulær mareridtsåbning for gæsterne. Der skulle gå blot 24 sekunder, så havde Herlev bragt sig foran 1-0, da Lindquist Hansen, Mortensen og Johansson broderede sig op gennem banen. Johansson trak den på kassen, og pucken så ud til ramme staven på Radim Piroutek. Det gjorde skuddet svært at parere for Seldrup.

Kort efter fik Frederikshavns kampens første udvisning, men i undertal strøg Joachim Blichfeld og Jesper Jensen af sted, men Jensen fik ikke scoret på en fin tværpasning fra makkeren. Herlev stressede frederikshavnerne og arbejdede hårdt i kampens åbning og både Riekkinen, Owesson og Ulrich Linnet havde chancer til at øge føringen.

Selv om Radim Piroutek var tæt på i slutfasen af første periode, var Herlevs føring efter første periode helt i orden.

Det var gang i sagerne i anden periode, hvor Frederikshavn stille og roligt fandt momentum. Men de fandt også en velspillende Emil Jidskog, der reddede skud fra både Christoffer Åkesson og Radim Piroutek. Også Joachim Blichfeld havde problemer, da han i stedet for at afslutte fra nært tog ”køkkenvejen” uden at passere Herlev-målmanden.

Med 4.6 sekunder tilbage på uret lykkedes det endelig for gæsterne: Sebastian Brinkman fik skovlet pucken ind over stregen til en forløsende udligning for nordjyderne.

Gorm Topholt har på det seneste vist stor karakter, og det gjorde han også i aften, da han skaffede et straffeslag to minutter inde i tredje periode ved at skære ind foran mål. Han eksekverede selv sikkert. Asperup fik kort tid efter en tilfældig chance uden at eksekvere sin baghåndsafslutning, men ellers havde gæsterne styr over tredje periodes indledning.

Luis Blak Olsen fik på en pudsig måde en friløber, da en høj pasning ramte hans hjelm og sendte ham fri på et slags ufrivilligt hovedstød. Han brændte, Eagles-fansene ville have straffe, dommerens fløjte forblev tavs.

Efter at Frederikshavn havde det totale initiativ i begyndelsen af tredje periode, kom Herlev bedre med i slutfasen, og fem minutter før tid blev en faceoff trukket tilbage til Kasper Larsen, der fyrede et resolut trækskud af mellem venner og fjender. 2-2 og overtiden ventede.

Den fik Herlev lov at begynde i overtal, mens Kristians Rubins sad ude. Trods et par gode forsøg fra Asperup overlevede White Hawks, og så kom Joachim Blichfeld endelig på tavlen. Herlev appellerede kraftigt for offside, men pasningen fra Jesper Jensen fik lov at køre videre, og så fik den nordjyske NHL-mand såmænd titlen som matchvinder.

Hårdt fightende Frederikshavn kom dermed stærkt igen efter tre nederlag efter landsholdspausen og viste noget af den gnist, som har været savnet i store dele af de seneste kampe.

Esbjerg sejrede i underholdende og intenst lokalderby Bundsolidt bundopgør af Rødovre