Efter to tætte perioder i Odense trak et afklaret Rødovre-hold fra og vandt sikkert i VinMedKant Arena

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 2-6 (1-1,1-2,0-3) Rødovre trak fra i bunden af Metal Ligaen i aften og på trods af, at gæsterne stadig var ramt af en række afbud, var Mighty Bulls fuldstændig overlegne i den tredje periode, hvor kampen definitivt blev afgjort efter 40 jævnbyrdige minutter.

Her var gæsterne effektive, solide og velspillende og lukkede kampen med tre scoringer mod Odense-hold, der endte i regulær opløsning.

Brandon MacNally var første mand på blokken med en chance efter flotte Odense-kombinationer op gennem offensiv zone. Næste mand var Nicklas Carlsen, der drog kapital af, at Magnus Povlsen flåede hele banen op med et af sine karakteristiske offensive rush.

Lasse Carlsen måtte kort efter tage efter kampens første udvisning, og Odenses powerplay slog for en enkelt gangs skyld til i første hug. Efter to kampe uden mål overhovedet, var det en kæmpe forløsning for fynboerne, da Dale Mitchell fandt O’Donnell med en tværpasning inde foran mål.

Der gik halvandet minut, inden Maksim Popovic arbejdede hårdt med pucken omkring Bulldogs-målet og afsluttede fra en spids vinkel. 1-1 på et af de skud, som Galansky normalt lukker ned for. Popovic spillede til gengæld en glimrende første periode, der blev afsluttet med et par gode forsøg af Cody Donaghey og Martin Larsen, der begge stødte flot med frem, men blev ”vinklet ud” af William Rørth.

Spillet bølgede pænt frem og tilbage i første periode, og den tendens fortsatte i midtperioden, hvor det faktisk var småt med åbne chancer.

Dem, der var, blev til gengæld udnyttet. Odense vejrede hjemmesejr, da Lukas Lundvald arbejdede hårdt omkring buret og til sidst fik pucken lagt til Hammond, der skød gennem benene på Rørth. Men igen gik der kun få minutter, før Rødovre fik udlignet.

Steffen Klarskov var på plads inde foran mål, Joshua Heerwagen skød højt og Galansky blev snydt. Det samme gjorde tjekken kort efter, da Marcus Almquist viste maksimalt boldøje, da han lårhøjde styrede et skud fra Dylan Busenius i nettet. Klassemål af den lille forward, og Rødovre holdt 3-2-føringen ud til tredje periode og dermed maksimal spænding i VinMedKant Arena.

Rødovre overlevede 30 sekunder i boxplay i begyndelsen af tredje periode, og straks da gæsterne var fuldtallige, slog de til. Der var kaos foran Galansky, og Philip Schultz fik på en eller anden måde lirket pucken ind i et mål, der var ved at vælte.

Kort efter tog William Rørth fat og leverede en fin forflytning, da Hammond og Mitchell røg i en to mod en-situation og momentum syntes stille og roligt at dreje i retning mod Vestegnen. Gæsterne spillede mere afklaret og disciplineret, mens Bulldogs-angrebene var et udslag af tilfældigheder mere end noget andet.

Sløseriet tog til i hjemmeholdets forsvar, og det udnyttede Schultz, Sass og Popovic til stille og roligt at kombinere 2-5-målet ind. Kampen for længst afgjort af et Rødovre-hold, der på dagen endte med at være klart bedst.

Frostvejr i bunden af Metal Ligaen, der får brug for noget sprinklervæske til at løsne op for situationen i de kommende uger.

Det ser decideret trøstesløst ud for Odense, der ganske symbolsk lukkede 2-6-målet ind lige efter endnu en fortabt powerplay, som Rødovre vekslede til en kontra, som Philip Schultz – i øvrigt også stærkt spillende i aften – forvandlede uden problemer. Ros også til Rødovre-forsvaret og målmand William Rørth, der stod stabilt gennem samtlige 60 minutter.

Blichfeld afgjorde i overtid for Frederikshavn Joachim Holten Møller rammer 700 ligakampe på søndag