Aalborg kom stærkt fra land i Odense, men selv om fynboerne fandt vejen til mål, hev nordjyderne alle tre point med hjem

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 2-3 (0-1, 0-1, 2-1): Det var top mod bund i dagens kamp i VinMedKant Arena, hvor Odense Bulldogs tog imod Aalborg Pirates. I en kamp med masser af fight og hårde nærkampe formåede gæsterne lige præcis at afvise et comeback fra Odense og vandt 3-2, i en rodet kamp, hvor især Josh MacDonald og George Sørensen var forskellen for gæsterne.

Kampen var knap nok gået igang før ligaens tophold var kommet i front. Kirill Kabanov fik sendt pucken ned i fynboernes zone og dette fremprovokerede en stor fejlpasning fra Cody Donaghey, som sendte pucken direkte ud til Josh MacDonald. Med et smukt håndledskud fik han sendt pucken op i det nærmeste målhjørne til en føring indenfor det første minut.

Aalborgs pres forsatte og Emil Marcussen var meget tæt på at fordoble føringen i det næste angreb. Matchvinderen fra Aalborgs seneste kamp imod Herning, overplacerede dog sit skud som gik snært forbi mål.

Odense begyndte så småt at komme bedre med i kampen og især Dale Mitchell havde et par store chancer for at udligne. Først da han fandt en lomme i Aalborg-defensiven og stod helt fri foran mål, og senere ved et par gode driblinger. Desværre for hjemmeholdet var George Sørensen på plads i gæsternes mål.

Spillet var utroligt hektisk og der var mange fejl i opspillet, hvilket skabte nogle store chancer til begge hold, og kampen bølgede frem og tilbage. Ingen af holdene kunne etablere sig, og det var kun store præstationer af George Sørensen, som forhindrede yderligere scoringer i kampens første 10 minutter.

Første udvisning kom da Oliver True noget klodsede lavede en crosschecking i offensiv zone. Det gav gæsterne chancen for at få etableret sig offensiv og få kontrol over kampen. Det var dog hjemmeholdet, som var utrolig tæt på at udnytte en fejl fra Sebastian Bergholt. Lucas Lundvald kom alene igennem og Bergholt nåede kun lige at forhindre en kvalificeret afslutning i det som bestemt lignede en udvisning, men fløjten forblev tavs.

Odense lignede det bedste hold og efter Aalborgs overtal, tog Odense teten og skabte flere chancer, hvor kun George Sørensen holdt Aalborgs føring intakt. Da Julian Jakobsen sendte pucken direkte over glasset, øjnede de mange i VinMedKant Arena chancen.

Odense kom tæt på i flere gange, hvor især Oliver True havde store chancer på returer inde foran George Sørensen, men nok engang stod George Sørensen i vejen for Odense. Der var trængsel på Aalborgs mål, men en mangel på effektivt og stærkt målmandsspil gav Aalborg en noget ufortjent føring efter første periode.

Samtalen i begge de to holds omklædningsrum har formentlig været at få styr på det defensive, hvilket resulterede i en langt mere chancefattig indledning på anden periode. Først da Martin Larsen måtte tage plads i udvisningsboksen for et late hit, fik Aalborg for første gang i kampen sat et etableret angreb.

Gennem flot pasningsspil kom Pierre-Olivier Morin fri foran mål, men fremfor at skyde, sendte han en baghåndspasning tilbage i banen, hvilket gav Josh MacDonald et frit mål at skyde efter. Med resolut skud kunne han score for anden gang i kampen.

Josh MacDonald var i hopla, og han var utrolig tæt på at færdiggøre sit hattrick efter blot 27 minutters spil, da han fik styret et skud fra Jonas Brøndberg ned i isen, men Galansky leverede en verdensklasse refleks med højre benskinne.

Bedst som Aalborg så ud til at få den forventede kontrol på kampen, var Odense tæt på at komme tilbage, da en udskiftningsfejl gav værterne en 3 mod 1 situation. Jeppe Holmberg tog chancen med et direkte skud, men hans afslutning gik lige forbi George Sørensens mål.

Odense fik en gylden mulighed, da Kirill Kabanov lavede en hooking, og sendte fynboerne i powerplay. Powerplayet fik kørt pucken fornuftigt rundt, og Cody Donoughy var uheldig, da han sendte et missil på stolpen. Senere fandt Sebastian Ehlers plads foran mål, men George Sørensen fik afvist chancen.

Aalborg fik klaret , men det varede ikke længe før Odenses powerplay igen fik chancen, da Sebastian Bergholt tog en tripping udvisning på Dale Mitchell. Dog var det Aalborg som kom tættest på, da Morin fik en friløber, som Galansky lige nøjagtigt fik reddet med skulderen.

Størstedelen af Aalborgs offensiv kom til fra kæden med Thomas Spelling, Morin og MacDonald, som efter Spellings tilbagekomst har været en af ligaens bedste kæder. Med 5 minutter igen af anden periode var de tre meget tæt på at lukke kampen, da de med 3 førstegangspasninger, var meget tæt på at få pucken sendt over til den dobbelte målscorer Josh MacDonald, men pucken hoppede forbi hans stav.

Odense forsøgte at skabe chancerne til sidst, mens Aalborg lurede på kontrachancer, og netop på en kontra var Kiril Kabanov meget tæt på, da han opsnappede en pasning fra fynboerne. Det gav ham chancen mod Galansky, men igen diskede den store målvogter op med en ny stor redning. Dermed kunne Aalborg gå til pause med en 2 måls føring over et hårdt arbejdende hjemmehold.

Odense skulle jagte en hurtig reducering, mens Aalborg stille og roligt kunne afvente deres chancer for at lukke kampen. Det resulterede i en meget rodet start på perioden uden de helt store chancer. Først efter 5 minutter kom den første chance til gæsterne, og nok engang var de effektive da chancen kom.

Efter en god frispilning fri Kirill Kabanov fandt Tobias Ladehoff fri inden i slottet, fik Galansky kun halvklaret og returen endte hos Jeppe Jul Korsgaard, som let kunne prikke pucken ind i det tomme mål, til hvad det lignede afgørelsen.

Målet åbnede op for perioden, og Josh MacDonald burde nok have afgjort kampen med sit hattrick, men med frit mål fik han ikke afsluttet.

Istedet var det Odense som tog lidt ansvar og det skabte chancer til både Lundvald og Ehlers. Odense havde ikke givet op og med 10 minutter blev de hårdtkæmpende fynboer belønnet, da Cody Donaghey fik sent et skud forbi George Sørensen.

Målet rystede Aalborg og Odense kunne fornemme åbningen i kampen. En dør var blevet holdt på klem ved Josh MacDonalds afbrænder og da Henry Hardarson fik reduveret til 3-2 med 9 minutter igen, var døren sparket ind. Efter et skud fra Donaghey skabte stor panik i Aalborgs zone fandt den tidligere Aalborg-spiller pucken og sendte den ind imellem venner og fjender.

Kampen lå på vippen og Aalborg tog sin timeout, og de fik chancen for at lukke kampen, da Oliver True igen lavede en tåbelig udvisning. Aalborg havde flere chancer, men Tadeas Galansky beviste sin klasse og fik flot afvist det nordjyske powerplay.

Odense satsede det hele til sidst med Galansky ude, og en med et minut igen havde de en faceoff i offensiv zone. Desvære for Odense fik de aldrig skabt den store åbne chance, og Aalborg kunne holde stand og vinde deres sjette sejr i ordinær spilletid i træk.

Nielsen og Cracknell i hopla, da Esbjerg igen slog Herning Rungsted sikrede fuld gevinst hos ærkerivaler