Dysten mellem de to rivaler endte med en smal sejr til Rungsted, som chokstartede i Rødovre Centrum Arena

Rødovre Mighty Bulls-Rungsted Seier Capital 1-3 (0-2, 0-0, 1-1): Ærkerivalopgør fredag aften i Rødovre Centrum Arena, hvor hjemmeholdet fik besøg af et formstærkt Rungsted-hold, der var favoritter inden matchen.

Det var også gæsterne, der i sidste ende endte med alle tre point efter en stærk indledning. Rødovre kom flot tilbage med flere store chancer, og hjemmeholdet kunne have fortjent et point. Det ændrer ikke på, at Rungsted snuppede sejren denne oktoberaften på den københavnske vestegn.

Kampen var kun lidt over halvandet minut gammel, da Rungsted havde bragt sig foran med to mål. Først scorede Nikolaj Rosenthal i et alene-løb mod William Rørth i Rødovre-målet, og kun 19 sekunder efter øgede Rasmus Andersson til en fantomstart af gæsterne.

På trods af den svære begyndelse kom Rødovre ganske fint med spillemæssigt med flere chancer til følge – herunder et stolpeskud. Også et powerplay lidt over halvvejs i perioden gav hjemmeholdet muligheden, men målmand Frederik Dichow og holdkammeraterne lukkede af. Det var i øvrigt Alexander True – som Rungsted havde fået på plads til dagens opgør – der afsonede i straffeboksen.

Steffen Klarskov var tæt på at score alene med målmanden med et lille minut igen, men stor redning af Dichow. Første periode bød på fint tempo, hvor hjemmeholdet kom sig over chokstarten, men hvor Rungsted også i flere omgange viste appetit på endnu flere mål.

Rødovre fortsatte med stor energi og tempo i anden periode, mens Rungsted primært levede på hurtige omstillinger. Der var dog langt mellem de oplagte scoringschancer på de to unge målmænd.

Lidt over halvvejs i perioden fik Rungsted sit første overtal, men der blev ikke skabt noget nævneværdigt på William Rørth.

Rødovre med stort arbejdsraseri og målsøgende frem mod pausen, men stillingen med tomålsføring til Rungsted holdt perioden ud. Gæsterne kreerede deres chancer i momenter, men William Rørth fik lukket af i samtlige situationer. Spændende tredje periode i vente for de 375 tilskuere.

Oliver Kjær var tæt på at reducere for Rødovre få minutter inde i tredje periode, men stor redning af Frederik Dichow. Rødovre havde nærmet sig scoring en rum tid, og der skulle kun gå få sekunder, før Jonatan Nielsen sendte pucken højt i mål til 1-2.

Mod halvvejs i perioden fik Rungsted powerplay, men gæsterne fandt ikke melodien i de to minutter. Matchen helt åben i denne fase med et Rødovre-hold, der i den grad satte ind på udligning.

Rødovres sats fremad kostede dog i det omfang, at Rungsted øgede til tomålsføring med fem minutter igen. Mathias Hansen sendte pucken i et tomt mål, mens William Rørth ikke var nået på plads efter et forsøg.

De sidste to minutter var med Rødovre i overtal, men tyrene fandt ikke opskriften på flere scoringer. Rungsted blev dermed vinder af det første indbyrdes møde mellem de to ærkerivaler i denne sæson i Metal Ligaen. En tæt kamp, hvor Rødovre kom flot tilbage efter den stærke start til Seier Capital.