Seks mål i de sidste 17 minutter, sendte White Hawks fra ydmygelse til himlen. 7-5 sejr efter at være bagud med 1-5, gjorde Nordjyske Bank til et festfyrværkeri her til aften.

Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 7-5 (0-1) (1-1) (6-3)

En af de mest vanvittige kampe denne skribent til dato har set, siden min første ishockeykamp i 1979. Sikke et drama, og et vanvids comeback af Frederikshavn White Hawks, der var nede i sækken med 17 minutter igen og bagud 1-5. De vendte det hele fuldstændig på hovedet, og med 6 mål på 17 minutter, gav spillerne Rasmus Søndergaard den jubilæumsgave han havde fortjent. 600 kampe, og hvilken kamp at have sådan et jubilæum i.

Ganske lige første periode, med et lille overtag til gæsterne fra Vojens. Anført af en stærkt spillende Steffen Frank, der var pågående og målfarlig. Det fik vi bevis for efter godt syv minutter, hvor han spadserede med pucken ned gennem et passivt høge-forsvar, og sikkert udplacerede Mathias Seldrup.

Den 1-0 scoring kom faktisk lige efter, at hjemmeholdet var millimeter fra at bringe sig i spidsen. Lucas Andersen havde i to omgange mulighed for at score, men første gang stod Galbraith flot i vejen, og anden gang var det sidenettet der hjalp gæsterne.

Kort før periodens udløb var Joachim Blichfeldt fri, og han leverede en strålende pasning til en blank Sebastian Brinkman, men aalborgenseren måtte se en flyvende Galbraith komme i vejen for den scoring som alle i Nordjyske Bank Arena havde set.

Det var gæsterne der havde pucken mest i første periode, men de helt store chancer udeblev. Dog kæmpede kaptajn Frank strålende, og piskede sit hold frem. Det decimerede SønderjyskE mandskab solgte sig dyrt, og kunne gå til pausen med en 1-0 føring.

Det var ikke særlig god ishockey de to mandskaber gav de 375 tilskuere og seerne på TV 2 Sport. Hertil var der alt for mange fejlpasninger i begge lejre. Sønderjyderne krigede dog mere end vendelboerne, og gav sig hele tiden den sidste meter i tacklingen. Det var i hvert fald billedet i de første to perioder, hvor Sønderjyske kunne gå til anden pause med en 2-1 føring.

Hjemmeholdet havde dog udlignet efter små fire minutter i anden periode. Gorm Topholt fandt perfekt Mads Larsen, og den offensive back svigtede ikke, og sendte skiven ind bag Galbraith. Men gæsterne fortsatte ufortrødent, og Cameron Brown, sønderjydernes bedste sammen med Steffen Frank, gjorde det til 2-1. Han var hurtig til at opfange situationen, og afsluttede promte da han modtog pucken fra Brendan Harms.

Derfor 1-2 på måltavlen i Nordjyske Bank Arena efter 40 minutters intenst, men knap så god ishockey.

Det er de nok også bedøvende ligeglad med i Vojens og omegn, for de fik en drømmestart på tredje periode, da Mads Larsen fumlede i det for hjemmeholdet. Yannick Vedel sagde tak for tilbuddet, og gjorde det til 1-3 i nærmest tomt bur.

Drømmestarten på tredje periode fortsatte for sønderjyderne, og 55 sekunder senere stod der 1-4 på måltavlen. Det var Martin Eskildsen der stod for scoringen, da hjemmeholdets defensiv sejlede rundt. Det er bestemt ikke det White Hawks mandskab vi så i begyndelsen af sæsonen, der stod for flere storsejre på egen is.

Og ydmygelsen blev nærmest total, da Martin Eskildsen for anden gang scorede efter ikke en gang tre minutter i tredje periode. Pucken blev banket ind efter håbløst defensivt spil af hjemmeholdet, og sensationelle 1-5 på måltavlen.

Mathias Seldrup blev herefter erstattet af Kevin Frydkjær i vendelboernes mål.

Han kunne to minutter senere se hjemmeholdet reducere i powerplay. Mads Eller sad til afkøling i straffeboksen, og så var det Lucas Andersen der blev noteret for scoring bag Patrick Galbraith. Og nu var der tændt håb i hjemmeholdet, der 32 sekunder senere gjorde det til 3-5. Det var Justin Shugg der scorede for hjemmeholdet. Ydmygelsen ville de ikke have på sig, og Mario Simioni så faresignaler ved høgenes opblomstring, og kaldte straks til time out.

Det hjalp ikke umiddelbart, for nu havde hjemmeholdet for alvor troen på det umulige kunne lade sig gære. Lucas Andersen var over en retur fra Galbraith og sendte skiven ind til 4-5 med 10 minutter tilbage. Wauw. Hvad vi ikke fik i godt spil, fik vi i underholdning og masser af kasser i den sidste periode.

Og hvilken vanvittig kamp vi nu havde os i Frederikshavn. Det blev nemlig også 5-5, da Lucas Andersen med godt fire minutter tilbage af kampen udlignede, da han lagde pucken mellem benene på den sagesløse Vojens keeper. Og det blev endnu værre for ham og Sønderjyderne, da Mads Larsen sendte pucken i nettet med et skud fra blue line. Den blev muligvis rettet af inde foran af Joachim Blichfeldt, men nu 6-5 til White Hawks, og så var det gæsterne til at skifte keeper. Ind kom Nikolaj Henriksen.

Han kom dog ud kort efter da Simioni satsede hele butikken, men det gav bagslag, da Joachim Blichfeldt smed pucken ind i det tomme mål, og fuldendte det mest vanvittige ishockeycomeback i mange år i dansk ishockey.

Rungsted sikrede fuld gevinst hos ærkerivaler BEKRÆFTET: Alexander True spiller i Rungsted