Sikker Pirates-sejr afsluttede serien mod Eagles i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 1-5 (1-3,0-0,0-2)

Aalborg Pirates er i DM-finalen for tredje sæson på stribe.

De forsvarende mestre vandt i aften den fjerde nødvendige sejr over Herlev Eagles, og spiller første finale på hjemmebane mod enten Herning eller Esbjerg.

Nordjyderne profiterede igen i aften af større bredde mod et hjemmehold, der virkelig har været presset på folk i de seneste kampe.

Eagles begyndte ellers fornuftigt foran fyldte lægter i Spar Nord Arena denne fine solskinsonsdag, men måtte se sig overrumplet af nordjyderne, der pludselig slog til med to lynhurtige scoringer.

Matchvinderen fra det 83. minut for et par aftener siden, Tobias Ladehoff, fortsatte hvor han slap med kampens første scoring. Blot et halvt minut senere – i tiden 8:05 – øgede Thomas Spelling føringen til 2-0 i Aalborg-favør og i et powerplay, der kom efter at Herlev havde taget - og kikset - en challenge på det første mål.

Pirates førte an efter de to scoringer og en tidlig afgørelse lå i luften. I stedet fik Herlevs førstekæde fat i et skift. Anton Johansson skød på mål, Asperup styrede. 1-2 efter 14 minutter og med en Ian Edmondson-udvisning kort efter, lugtede det pludselig af udligning.

Men tingene vendte igen. Asperup mistede et skær i opspillet og overlod pucken til Victor Rollin-Carlsson, der på usvigelig sikker vis satte skiven op bag Horak. 3-1 til Aalborg efter 20 minutter.

Mens Herlev manglede ”den sædvanlige flok”, kom Aalborg uden begge Højbjerg-brødre, ligesom Patrick Bjorkstrand udgik i første periode.

Aalborg havde fat i kampen fra anden periodes begyndelse. Herlev satsede og gik højt på banen. Det udnyttede gæsterne til at spille Oliver Anker Christensen fri. Han ramte stolpen. Kort efter var Horak ude med skinnen, da Jeppe Jul Korsgaard forsøgte sig med ”køkkenvejen”.

Altid skønt at se Herlevs førstekæde kombinere i offensiv. Halvvejs inde i periode lagde Jonsson smart pucken over til Asperup, der dog kiksede sin afslutning. Han tog det med et smil.

Kort efter fik Herlev chancen for mere momentum i powerplay. Mikkel Bertelsen var tættest på, Herlev summede, men kom ikke nærmere.

Masser af chancer i anden periode, der helt mirakuløst endte uden scoringer.

Fire minutter inde i tredje periode leverede Julian Jakobsen en af kampens fineste detaljer, da han rev sig fri af et par modstandere i egen zone og derefter serverede en dyb pasning helt frem til modsatte blå linje. Jeppe Jul Korsgaard slap fri, Horak parerede og episoden blev efterfulgt af store chancer i begge ender.

Sørensen stod ikke tilbage for kollegaen i Herlev-buret denne aften, selv om Horak var mest udfordret.

Horak blev passeret i det 45. minut. Nikolaj Carstensen var skarpretteren og nu lignede det en umulig opgave for hjemmeholdet i det sidste kvarter. Den blev ikke nemmere, da Noah Samsøe blev udvist. Kort efter styrede Kirill Kabanov Oskar Drugges skud i mål til 5-1 i Aalborg-favør.

Det hele var afgjort og de sidste 10 minutter blev stille og rolig transport frem mod slutsirenen. Det klassiske ”handshake” blev efterfulgt af bifald til begge mandskaber.

Aalborg i finalen, Herlev spiller om bronze efter en hård fight i semifinaleserien.

MARCUS OLSSON stopper karrieren OPTAKT: Herlev Eagles-Aalborg Pirates