Fire mål på 20 minutter og sejren til Aalborg var sikret i Frøs Arena

SønderjyskE-Aalborg Pirates 2-6 (0-4, 1-2, 1-0) SønderjyskE tog mod Aalborg Pirates fredag aften i Vojens. Den seneste sæson havde Pirates et solidt tag på sønderjyderne og den tendens fortsatte denne aften, hvor nordjyderne fra start satte et tamt og usammenhængende sønderjysk mandskab på plads og tilføjede hjemmeholdet et smertefuldt nederlag i egen hule.

Spændingen forduftede hurtigt i Frøs Arena. En sand mareridts-start på matchen for hjemmeholdet, der var på hælene over for gæsternes forechecking.

Oliver Gatz måtte tidligt en tur i straffeboksen for en hooking. Egentlig spillede hjemmeholdet en fornuftig boks, men da Mike Little brød spillet, valgte den normalt sikre back ikke at cleare pucken, men istedet prøve at afdrible et par Aalborg-spillere.

Pucktab af Little og en helt fri Martin Højbjerg bankede udeholdet i front. Var værterne usammenhængende før udeholdets føringsmål, var de det da for alvor nu. Hovedkuls løb man fremad og gang på gang mistede man pucken og forærede de snu gæster kontrachancer.

En sådan udnyttede gæsterne snarrådigt. Gatz haltede bagefter fra blå linie og Mads Eller kastede sig på isen, så Patrick Bjørkstrand problemfrit kunne runde den liggende Eller og vippe pucken ind til 0-2.

Blot 46 sekunder senere blev det endnu værre for hjemmeholdet. Offensiv og defensiv sejlede i skøn forening. Og Anderson sendte med baghånden sit hold op med tre.

Man ventede en reaktion fra Mario Simioni, men trods tre mål imod på 2.23 minutter, forblev coachen passiv. Pirates gjorde, hvad der passede dem. Sønderjyderne var rådvilde og virkede til slet ikke at være mentalt til stede på isen.

Rutinerede Steffen Frank var træt efter et langt skifte og fumlede med skiven. Pirates tog over, en afslutning som Galbraith burde have holdt og så slog Morin returen sikkert ind. 0-4 og hjemmeholdets publikum krummede tæer.

Simioni tog Time out og ind kom Nikolaj Henriksen. Han holdt nullet resten af perioden, hvor SønderjyskE trods et power play ikke var tæt på scoring. For få afslutninger og langsiden gjorde deres til at opildne til flere af slagsen med højlydte råb “skyd på mål”. P

irates spillede en fejlfri periode. Ganske vist fik de gode arbejdsbetingelser, men de forstod også at udnytte det til fulde.

Simioni har ganske givet brugt f-ordet en del gange i pausen. Effekten var dog til at overse til at begynde med, hvor Patrick Bjørkstrand let gled igennem alene med Henriksen. Den duel vandt den store keeper dog.

Herefter blev Aalborg ramt af et par udvisninger og hjemmeholdet fik to muligheder i træk fem mod fire.

Szmatula sendte varselsskud afsted og da tiden var ved at rinde ud for andet power play, lykkedes værterne med at passere en velspillende Georg Sørensen. Matt Foget havde sidste stav på pucken, og trods det stadig lettere håbløse udgangspunkt, fejrede hjemmepublikummet scoringen højlydt.

Ikke engang to minutter gik der imidlertid, før den gamle målforskel atter var oprettet.

Mikkel Højbjerg gled elegant ind foran mål, hvor et par rådvilde lyseblå backs så til, mens Højberg lagde pucken iskoldt ind ved venstre stolpe. Da værterne kort efter havde seks spilere på isen, blev opgaven ikke mindre.

Pirates var skarpe i power play, hvor garvede Julian Jakobsen effektivt og smart afsluttede en flot kombination til tenniscifre i Vojens.

Mads Eller var tæt på at pynte en smule på resultatet før pausen, men Sørensen med en flot parade. Et straffeslag til udeholdet dømt i absolut sidste sekund af perioden, gav Tobias Ladehoff muligheden for at indskrive sig på listen af målscorere, men værternes bedste i aften, Nikolaj Henriksen klarede i overbevisende stil.

For hjemmeholdet blev der en anelse opmuntring at tage med fra de sidste tyve minutter, man vandt med 1-0. Et tidligt mål på en styring fra Steffen Frank gav SønderjyskE medvind.

Overtalsspillet så også bedre ud og skabte flere gode chancer i tredje periode, men Georg Sørensen stod en flot kamp, og holdt Lyø, Foget og Szmatula fra fadet. Heller ikke da O’Donnell med en smart pasning fandt Daniel Kønig, var Sørensen til at overvinde. Gæsterne koncentrerede sig hovedsageligt om at køre de tre pinde hjem og flere marginal spillere fik masser af istid i kampens sidste tredjedel.

2-6 blev slutfacit på en aften, hvor Aalborg ganske enkelt var en klasse over SønderjyskE, der virkede både fysisk og mentalt trætte. Højbjerg-brødrene og Morin var blandt hovedaktørerne på et knaldhamrende effektivt nordjysk mandskab, der i den grad viste, at nederlaget i Herlev var en enlig svale. Hos sønderjyderne må panderynkerne trods det tidlige tidspunkt på sæsonen være til at få øje på.

Præcis som sæsonen før er truppen smal ved skader, og der trækkes store veksler på enkelte spillere. 2386 tilskuere var vidne til en helt fortjent Aalborg gevinst i Frøs Arena.

Rungsted-sejr i overtid efter hæsblæsende kamp Herlev vandt dramatisk lokalopgør på Vestegnen