Hjemmeholdet tog en fortjent 3-1 sejr over Rødovre, i et dramatisk lokalbrag tidligt fredag aften.

Herlev Eagles – Rødovre Mighty Bulls 3-1 (0-1,2-0,1-0)

Der var kanon stemning på lægterne i aftenens derby på Vestegnen, der samtidig var en kamp mellem nummer to og tre i Metal Ligaen. Publikum i begge lejre var mødt talstærkt op, og med tidlig kampstart, var der for alvor lagt op til en hockeyfest. Og det blev en hockeyfest, med masser af god ishockey, dramatik, intensitet, og alt hvad en ishockeyfan kan ønske sig.

Hjemmeholdet trak sig fortjent sejrrigt ud af opgøret, og er for en stund på førstepladsen i Metal Ligaen. Hvem havde lige spået det efter fem spillerunder?

Herlev satte straks fra start Rødovre under stort pres, og aftenens gæster havde ikke meget puckkontrol. Unge William Rørth havde nok at se til i buret, og blev hurtigt spillet varm. Det kvitterede han med flere gode redninger, og da han blev passeret, stod holdkammerat Marco Illemann klar til at redde kastanjerne ud af linjen på selve målstregen.

Den store Herlev dominans kunne ikke ses på måltavlen i Ørneborgen, da spillerne skøjtede til første pause, for det var gæsterne der var foran 1-0, på deres første, og nærmest eneste chance, i perioden. Oliver Kjær blev spillet flot op i slottet, og så smed han skiven ind bag Lukas Horák i hjemmeholdets bur.

Kampbilledet i begyndelsen af anden periode, var som i de første tyve minutter. Herlev mest på pucken, og en tidlig Rødovre udvisning gav hjemmeholdet chancen. Det udnyttede de ikke i første omgang, men kort efter gæsterne blev fuldtallige, så kunne Joseph Jonsson gøre det til 1-1.

Kyle Osterberg og Alexander Lindquist-Hansen var den store offensive nydelse hos hjemmeholdet, alt i mens de offensive lækkerier fra gæsterne kom fra Jonathan Brinkman og Oliver Kjær. Men det var en meget intens kamp, der bare steg og steg, som kampen skred frem.

Herlev blev tilkendt et korrekt straffeslag godt syv minutter inde i perioden, men den store mulighed misbrugte Kyle Osterberg.

Rødovre kom mere med offensivt, og producerede et par store chancer, men Hovák viste at han bestemt ikke er uden evne. Herlige målmandspræstationer i begge ender af banen, og en kogende Ørneborg, hvor stemningen var elektrisk.

Og endnu mere elektrisk blev det med under et minut igen af perioden, da Brendan Harms gik alt for hårdt til den tidligere Rødovre spiller Matthias Asperup. Han blev liggende på isen, alt i mens der var gang i et rask slagsmål. Det hele endte op med to badebilletter, hvor Brendan Harms og Anton Johansson begge måtte forlade kampen før tid.

Herlev udnyttede hurtigt deres overtal, da Jake Horton gjorde det til 2-1 med blot 23 sekunder tilbage af anden periode.

Den sluttede i øvrigt lettere kaotisk, da flere spillere var i klammeri med hinanden inden de skøjtede til omklædning, og de fire dommere tjente deres penge i aftenens lokalopgør. De fire i sort skal i øvrigt krediteres for at lede kampen på fornemste vis.

Herlev tog et powerplay med ind i tredje periode, men vigtigt for Rødovre at neutralisere den. Der blev giet og taget af et godt hjerte, og spillerne fulgte nærkampene til dørs. Den dramatiske afslutning på anden periode havde lige skærpet begge hold i den del af spillet, og man mærkede for alvor rivaliseringen mellem de to klubber.

Rødovre forsøgte at skabe et overtag, så de kunne komme nærmere udligningen. Herlev ville forsvare den hjem de sidste minutter, hvilket de flot lykkedes med, trods tidlig satsning fra Thor Dresler med keeper Rørth ud næsten tre minutter før tid.

Det giver ofte bagslag, og det gjorde sig også gældende i aften, da Alexander Lindquist-Hansen lagde pucken i det tomme bur til 3-1, som også blev slutresultatet i en dramatisk forestilling.

Feststemning i Ørneborgen, hvor fansene på fornemste vis fejrede de tre point med stor hyldest ned mod spillerne efter opgøret. ”Vi ligger nummer 1” sang de, hvilket de ikke er vant til på de kanter. Herlig aften i Herlev, i en kamp der havde alt.

AALBORG kørte SønderjyskE over i de første 20 minutter OPTAKT: Herlev Eagles-Rødovre Mighty Bulls