Pirates forsvarede førstepladsen på fornem vis mod Blue Fox

Aalborg Pirates-Herning Blue Fox 3-0 (1-0,2-0,0-0)

Aalborg Pirates er nu komfortabelt på førstepladsen efter aftenens sejr over Herning Blue Fox.

Dysten mellem nummer et og to i Metal Ligaen endte med en 3-0-sejr til hjemmeholdet, der blev grundlagt allerede tidligt i kampen, da Trevor Gooch drejede ind bag Herning-forsvaret og derefter drejede pucken ind bag Mac Carruth i Blue Fox-buret.

Gooch fortsatte dermed sin formidable form fra januar måned, hvor han har konsolideret sig i toppen af pointligaen.

Det var tydeligvis to opsatte og meget stærke mandskaber, der tørnede sammen i Sparekassen Danmark Isarena. Der blev ikke givet ved dørene i nærkampene i en jævnbyrdig første periode, hvor Aalborg var marginalt bedst, men hvor Herning også skabte gode chancer. Mathias From var i fin form og et powerplay i slutfasen skabte gode midtjyske muligheder foran George Sørensen.

Første periode endte i tumult. Lasse Bo Knudsen mente, at Mads Christensen skød efter slutsignalet og dermed brød en af de uskrevne regler. Et tydeligt tegn på, at der var power i opgøret i aften. Slutspilsvibes.

Aalborg havde teten i anden periode, hvor Herning havde svært ved at stå imod hjemmeholdets offensive power. Det blev 2-0 ved Brayden Low, der tog fat i en puck inde foran mål og elegant tog et træk forbi Mac Carruth.

Aalborg var foran 2-0 efter 27 minutter og havde kurs mod sejren. Det blev også til en tredje scoring, hvor Aalborgs førstekæde spillede "klap-klap"-hockey, inden Jeppe Jul Korsgaard afsluttede med et formidabelt skud.

3-0 til hjemmeholdet, der fuldstændig dominerede anden periode mod et uvant rystet Herning-mandskab, der slet ikke kunne få klaveret til at spille.

Aalborgs eneste manko i aften var et skidt powerplay, der ellers havde masser af chancer for at straffe gæsternes alt for mange udvisninger. Ud over Mathias Bau manglede gæsterne Miska Humaloja og den karantæneramte Gordie Ballhorn. Aalborg var uden Nikolaj Carstensen på kamprapporten.

Dermed stod Aalborg altså lidt stærkere i forhold til "fravær", men kampen i aften var alligevel et godt tegn for nordjyderne før en eventuel kommende duel i slutspillet.

Tredje periode var ganske udramatisk. Aalborg var i ganske fin kontrol, mens Herning kæmpede for at skabe chancer.

3275 tilskuere var på plads i Sparekassen Danmark Isarena. De fleste jublede efter kampen og Aalborg er nu seks point foran aftenens gæster.