Helt tæt kamp mellem tabellens nummer fem og seks endte med Esbjergs første udesejr i Herlev i denne sæson

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 2-3 (1-1,1-1,0-1) Herlev Eagles mødte onsdag aften et veloplagt Esbjerg mandskab, som kom med både fart og vilje til at fortsætte det gode spillemæssige indtryk fra kampen mod Odense. Men Herlev havde ikke tænkt sig at lægge sig ned uden at byde gæsterne op til dans.

Det blev en velspillet og ganske underholdende kamp mellem to mandskaber som ligger trygt i midten af tabellen. Herlev havde inden kampen otte points op til Esbjerg på femtepladsen. Nogenlunde lige i tabellen, og en helt lige kamp på isen.

Herlev fik en drømmestart på opgøret, da unge Magnus Lykke gjorde det til 1-0 efter knapt tre minutter af kampen. Christian Elmose havde fået starten i målet for Esbjerg på sin gamle hjemmebane. Han stod en fremragende kamp, men Lykkes mål vil nok ærgre Elmose, da skuddet gik ind fra en spids vinkel.

Kampen bølgede frem og tilbage med masser af store chancer i begge ender, men det skulle lykkes Esbjerg at udligne i første periode. Jonsson med en sjælden fejl bag eget mål, betød at en helt fri Søren Nielsen kunne udplacere Horak i Herlevmålet. Nielsen score for anden kamp i træk, og er måske på vej tilbage i storform ovenpå sin skade.

Den stod fortjent 1-1 efter de første 20 minutter.

Anden periode var også helt lige, men dog med en lille overtag til gæsterne fra Esbjerg. Spillet og pasningerne flød bedre for gæsterne, og midtvejs i perioden gled Jeff King smart igennem Herlevs forsvar og afdriblede en sagesløs Horak og scorede til 1-2.

Fortjent føring til gæsterne, men Asperup ville det anderledes. Efter en omgang powerplay til hjemmeholdet uden succes, fandt Anton Johansson med en lang pasning en helt fri Asperup, som kvitterede med scoring til 2-2.

Efter en tiltrængt pause til begge mandskaber, gik jagten ind på det vindende mål i tredje periode. Begge hold havde deres chancer, men det var Esbjergs Henrik Mærsk der kunne smække en retur i tomt mål. Føringsmålet gav Esbjerg det fornødne overskud til at køre sejren i hus, selvom Herlev kom snublende tæt på i slutsekunderne.

Med sejren og de tre points fortsætter Esbjerg med det positive indtryk, og ligner for alvor et hold som nærmer sig slutspilsformen. De næste kampe vil vise om de kan holde sammen på de gode dyder med hårdt arbejde i begge ender af banen.

Aalborg nullede Herning i topopgøret LANDSHOLDETS METAL LIGA-SPILLERE: Sådan har de klaret sig hidtil i sæsonen