Samtlige klubber har spillere med i den kommende landsholdstrup - her en frisk status på dem alle

Der er godt pakket med Metal Liga-spillere i den kommende landsholdstrup, der spiller i Rungsted og Rødovre 10. og 11. februar. Undertegnede husker ikke, at SAMTLIGE klubber i ligaen har været repræsenteret i en landsholdstrup, men det er altså tilfældet i den her omgang:

Målmændene: 
George Sørensen har stået en stabil sæson og kender både landsholdet og det internationale game helt ned i bukselommerne. Står med 90.8 i redningsprocent i denne sæson og har været med ved flere VM-turneringer. En enkelt kamp ved Deutschland Cup tidligere på sæsonen.

William Rørth kan stå foran sin debut på landsholdet. Rødovre-målmanden var skadet i begyndelsen af sæsonen, men har siden taget imod 2061 skud (kun Stefanos Lekkas har taget imod flere) og reddet 1940 skud (kun Lekkas har også reddet flere) og spillet en del kvalitetskamp. Med for at lære, men er kun kommet med via sine gode præstationer. 

Øvrige målmænd: Frederik Dichow (Frölunda HC). 

Backerne: 
Anders Koch fortsætter sit glimrende spil for Aalborg Pirates, hvor hans offensive spillestil passer perfekt ind i den nordjyske agenda. Koch spillede tre kampe ved Deutschland Cup og målet for ham må givetvis være på et eller andet tidspunkt at ramme en VM-trup. Måske ikke i denne sæson, men muligheden er der. I Metal Ligaen har han pt. 17 point i 39 kampe.

Daniel Baastrup-Andersen var med på U25-landsholdet i Norge tidligere på sæsonen, men får nu chancen i den rigtige landsholdstrup. Der kan aldrig pilles ved hans arbejdsindsats og spillemæssigt lægger han stille og roligt til. Stort ansvar som kaptajn for Herlev. 5 point i 30 kampe og har altid været en udpræget defensiv back. Dem er der altid brug for.

Morten Jensen har i den seneste tid virkelig været på arbejde for Rungsted Seier Capital, der har været nede på fire-fem backer i den seneste del af sæsonen. Jensen har måske ikke produceret så voldsomt som i de seneste sæsoner, men kræfterne har også været brugt på alt muligt andet, og når Rungsted får flere folk klar, giver det mere luft og flere point til Jensen. 13 point i 26 kampe hidtil.

Nicolai Weichel er endnu en relativ ung kaptajn som Daniel Baastrup-Andersen. Også Weichel har fået stort, stort ansvar i Odense i de seneste sæsoner og det har han forvaltet med stor sikkerhed. Fysisk stærk, fornuftigt spillende og går nu og da med frem og angriber. Det kan han også og får måske muligheden for en mere offensiv rolle i en ret "sprød" dansk backlinje i den her turnering 34 kampe, 2 mål og 12 assister i indeværende sæson. 

Øvrige backer: Anders Krogsgaard (HC Innsbruck), Mads Larsen (EHC Lustenau), Jonas Brøndberg (Kristianstads IK). 

Køb billetter til turneringen her: 

Forwards: 

Matthias Asperups kvaliteter kan efterhånden ikke diskuteres. Asperup har lagt de fleste unoder fra sig og udsvingene er ikke så store som tidligere. Derfor var han også med i både OL- og VM-truppen i sidste sæson og kandiderer naturligvis også til VM i denne sæson. 33 point i 33 kampe i indeværende sæson. Otte point mere og han slår sin egen Metal Liga-rekord. 

Christopher Frederiksen har været i storform på det seneste for Frederikshavn White Hawks og han er på nuværende tidspunkt også helt selvskrevet til en plads i landsholdstruppen for Danmark. Frederiksen har masser af rutine, var med ved Deutschland Cup tidligere på sæsonen og har 17 landskampe på sin konto. 

Søren Nielsen spillede en brandkamp for Esbjerg i søndags mod Odense, hvor han viste masser af kvalitet. Så han møder ind til landsholdet i topform. Efterhånden også yderst rutineret og var ligeledes med ved Deutschland Cup i Krefeld. Vi kender ham som skøjtestærk og teknisk dygtig og lige nu med 14 point i 29 kampe, lidt under normalen i de seneste sæsoner. 

Kristian Jensen er også en af de spillere, der rammer topformen netop nu. Odense-forwarden lavede seks point i den seneste uge og har flere gange banket på helt inde ved roden af VM-truppen. Spiller sin suverænt mest producerende og bedste sæson i Metal Ligaen netop nu, og er en "international spiller" i den forstand, at han er fysisk stærk og god til at udfylde nøjagtig den rolle, som træneren giver ham. 34 point i 40 kampe pt og af danske spillere kun overgået af Tobias Ladehoff og Julian Jakobsen.

Oliver Kjær har vel fået en slags gennembrud for Esbjerg Energy i denne sæson. Skiftede tilbage til moderklubben i sidste sæson og spillede et rigtig godt slutspil. De takter har han fortsat i denne sæson, hvor han har været en af fire-fem danskere, der har båret Esbjerg Energy i begyndelsen af sæsonen. Oliver Kjær står lige nu på fornuftige 24 point i 34 kampe, og han kommer med sikkerhed til at slå sin egen rekord (24 point) i denne sæson. 

Der skal naturligvis også være plads til Nikolaj Krag-Christensen i en landsholdstrup lige nu. SønderjyskE-forwarden - i øvrigt draftet af St. Louis for en rum tid siden - har været skarpere tidligere på sæsonen, men mon ikke han finder sin produktion frem igen, når slutspillet tænder op under ham. Har allerede spillet sin bedste Metal Liga-sæson rent pointmæssigt og jagter de 40 point for første gang i karrieren. 

Mathias From er også selvskrevet til at være med i en februartrup, og det er for undertegnede lidt overraskende, at han har ramt Metal Ligaen igen. Der er større ligaer "i From". Men frederikshavneren er i den grad blomstret i Herning, hvor han er faldet til fra første dag. Måske ikke så dominerende lige for øjeblikket som tidligere på sæsonen, men From har klassen. 24 point i 26 kampe for Herning. 

Øvrige forwards: Christian Wejse (Fischtown Pinguins), Joachim Blichfeld (Växjö Lakers), Felix Scheel (EHC Visp), Mikkel Aagaard (Modo), Nick Olesen (Brynäs), Niklas Andersen (Fischtown Pinguins), Patrick Russell (Linköping)

Køb billetter til turneringen her: 

 

 


Esbjerg har stadig fjerdepladsen i sigte efter sejr over Herlev HETAG HØJDEPUNKTER: SE MÅLENE fra Frederikshavn-Odense