Aalborg tog sin ottende sejr på stribe i slutspillet og er første hold i denne sæsons Metal Liga

Odense Bulldogs-Aalborg Pirates 1-5 (0-1,1-1,0-3) Aalborg Pirates er klar til finalen i årets Metal Liga efter endnu en sejr over Odense Bulldogs. Det blev en kendsgerning efter en sejr på 5-1 imod et hårdt kæmpede fynsk hjemmehold. Med sejren vandt Aalborg den samlede serie med 4-0 og er dermed stadig ubesejret i sæsonens slutspil.

Selvom Odense Bulldogs skulle jagte en sejr for at holde liv i drømmen om finalen og det mirakuløse comeback i serien, var det gæsterne som sad på alt i første periode. Kun en stor chance kom Odense til undervejs, da Christian Thunbo blev spillet helt fri foran mål, men hans skud blev reddet af George Sørensen.

I den anden ende var det noget nær skydetelt imod Samu Perhonens mål. Den fiske målmand stod dog en stærk periode, og lavede flere fremragende redninger på for eksempel Kirill Kabanov og Emilio Romig. Samtidig var stolperne også med Odense på skud fra først Nicolai Carstensen og senere Thomas Spelling.

Perhonen var dog chanceløs med lidt under fem minutter igen af periode, da Aalborgs tredjekæde lavede en kandidat til årets mål. Tobias Ladehoff sendte en glimrende pasning igennem Odense zone over til Martin Højbjerg, som med en berøring fik pucken ind foran til bror Mikkel, der i tomt mål let kunne gøre det til 1-0, hvilket også var stillingen efter første periode.

Anden periode var en betydeligt mere lige affære, hvor det fynske hjemmehold kom ud med en langt større energi. De formåede i større grad at lukke ned for de nordjyske gæsters chancer, og holdt dem på ydersiden. Kun en gang i indledning af perioden svigtede markeringerne, da Lasse Bo Knudsen sendte pucken på overliggeren.

Trods overtaget i spillet med pucken var det Odense, som var farligst i perioden, og de fik skabt en del chancer på farlige kontra chancer. Med ni minutter igen af perioden fik unge Christian Thunbo udlignet på ren og skær vilje. I en duel med Emilio Romig kom han ud med banden, og tog en spurt direkte mod George Sørensens mål. Med en flot afslutning sendte han pucken over Sørensens venstre skulder til stor glæde for Thunbo og resten af Spar Nord Arena. 1-1.

Odense forsatte med at skabe chancer, og brød godt Aalborgs pasningsspil i midtzonen, men bedst som de lignede det dominerende hold, skete det som bare ikke må ske.

Patrick Bjorkstrand sendte en totalt ufarlig puck på mål, men på en eller anden måde formåede Samu Perhonen ikke at håndtere den. I stedet ramte den Ales Sovas skøjte, og gled ind i nettet til en føring til Aalborg Pirates på 2-1 efter anden periode.

Med blot 20 minutter tilbage af kampen, var Odense tvunget frem på isen, og værterne fik også skabt enkelte chancer, hvor pucken hoppede og dansede omkring George Sørensens målfelt. Især Odenses kaptajn Nicolai Weichel havde en glimrende mulighed for at udligne, men hans styring inde foran mål manglede det sidste.

Halvvejs inde i tredje periode kom kampens første udvisning til Sebastian Ehlers, hvilket gav et kortvarigt pres fra Aalborg i seks mod fem. Bag mål formåede Julian Jakobsen at finde Jeppe Jul Korsgaard helt fri i slottet, men Samu Perhonen lavede en mirakuløs og akrobatisk redning.

Odense holdt stand overfor Aalborgs powerplay, men det begyndte at se ud til at de hårdtarbejdende Odense spillerne var ved at løbe tør for kræfter, og med seks minutter igen kom dødsstødet. En lang pasning fra Tobias Ladehoff blev flot taget ned af Martin Højbjerg, hvilket gav Aalborg en to mod en situation.

Her fandt Martin Højbjerg for anden gang sin tvillingebror Mikkel helt fri foran mål, som kunne styre pucken ind under Perhonens benskinne.

Odense satsede det hele med tomt mål i de sidste fire minutter af kampen, men det udnyttede først Patrick Bjorkstrand og senere Jeppe Jul Korsgaard til en scoring og sejr til Aalborg på 5-1. Dermed vandt Aalborg serien med 4-0 og er nøjagtig som i sidste sæson i finalen om DM-guldet.

5-2 - ESBJERG TOG STORT SKRIDT mod finalen 1 spilledags karantæne til Mathias Mølgaard, Odense Bulldogs