Pirates var hamrede effektive i overtal i anden periode i eftermiddagens topopgør

SønderjyskE-Aalborg Pirates 2-3 (2-0,0-3,0-0) For øjnene af godt 4500 tilskuere i Frøs Arena afgjorde Aalborg Pirates slaget mellem nummer et og tre takket være et effektivt power play.

En fornem første periode af værterne blev afløst af fyrre minutter, præget af en del udvisninger, og et hjemmehold der mistede fodfæste.

Gæsterne overbeviste i overtal, og viste på flere parametre overskud og havde så også stolperne til hjælp, når det var nødvendigt.

Det blev en første periode i hjemmeholdets tegn.

Det var speed i jernene og fuld fart frem over isen, værterne indledte matchen, hvor første skud blev sendt afsted fra Anders Førster.

På nær et forsøg fra Ladehoff på Galbraith, var det ikke meget man så til Aalborg de første minutter.

Til gengæld var SønderjyskE tæt på i flere i omgange. Nærmest via hjelmen fik MacGregor Sharp pucken med sig og serverede den for Frederik Bjerrum, der skar ind foran mål, men George Sørensen afværget det nærgående forsøg.

Det gjorde han også, da Phil Lane trykkede af, og i det hele taget kunne udeholdet takke Sørensen for, at den stadig stod 0-0 efter fem minutter.

Sønderjyderne fortsatte med at køre på og Daniel Madsens sukkerpasning sendte Josh MacDonald afsted på en friløber.

Forwarden trak smart pucken over i baghånden og sendte skiven ind bag Sørensen, 1-0.

Og knapt havde taget lagt efter jublen over matchens første scoring, før hjemmeholdet atter slog til.

Et højt pres i zonen endte med en puck på mål. Daniel Nielsen styrede den, Sørensen halvklarede, men flyvende i luften fik Nielsen guidet sin egen retur i kassen til en tomålsføring.

Prompte reagerede Pirates med at tage time out.

Det fik sat en smule stopper for hjemmeholdets pres. Men stadig var det dog SønderjyskE, der var langt det mest toneangivende hold.

En udvisning til Frederik Bjerrum gav et par chancer til Morin og Spelling, men også en kontra til Anders Førster. De to keepere tog imidlertid begge godt fra.

Daniel Madsen forsøgte med et par minutter til pausen fra bag mål at skyde pucken ind via ryggen på Sørensen. Men uden held.

Til gengæld var marginalerne også med Galbraith inde sidste sekunder, da han akkurat fik pareret Martin Højbjergs udmærkede forsøg fra meget tæt hold.

Aalborgs powerplay slog til

Hvor første periode var med SønderjyskE i centrum, var anden periode med Aalborg og dommerne i hovedrollen.

Bare seksogtyve sekunder var der spillet, da Frederik Bjerrum blev idømt to minutter.

Forwarden var ikke enig i den udvisning, og blev for sine protester tildelt yderligere to minutter i boksen.

Ikke smart at brokke sig til yderligere en udvisning og Bjerrum blev da også bænket resten af kampen.

Lynhurtigt satte Pirates spillet op og eksekverede hurtigt til 2-1 i overtal. Målscorer Morin.

Powerplayet fortsatte og midt på banen skubbede et par spillere til hinanden.

Makinen fra hjemmeholdet skubbede sidst, og der skulle ikke meget til at få Aalborg-spilleren til at falde.

Men dommerne dømte på ny udvisning, selv om der blev kraftigt appelleret for diving i situationen.

Dermed var det fem mod tre og atter slog udeholdet hurtigt til.

Denne gang var Julian Jakobsen skarpretter i en sekvens, der mindede meget om første overtalsmål.

Hjemmeholdet var rystede og samtidig også frustrerede over udvisningen til Makinen.

Momentum tippede over til nordjyderne og de havde flere nærgående forsøg.

Dommerne virkede famlende til tider, og det var begge veje, at man kunne undre sig over såvel dømte som manglende kendelser.

Men endnu mere famlede sønderjydernes power play.

Det lader til, Mario Simioni langt inde i sæsonen stadig ikke har formået at finde en nøgle til powerplay, og det kan blive dyrt i et forestående slutspil.

Allerede i de midterste tyve minutter af dagens match kostede det.

Endnu to powerplays til SønderjyskE forblev ufarlige, men da Mike Little røg til afkøling, slog Pirates igen til.

Hinse udnyttede en sideforflytning, hvor Galbraith måske nok burde have gjort mere med afslutningen, men ind strøg pucken og kampen var vendt totalt på hovedet.

Pirates powerplay var overbevisende, og generelt spillede Aalborg i anden periode, modsat første, som det tophold de er.

Og de kunne tage en etmålsføring med ud til tredje periode.

Aalborg stod godt i banen
Tredje periode startede med et nyt powerplay til gæsterne.

Phil Lane blev holdt af Lefebvre, men Gregersen, der stod godt placeret undlod at fløjte. Lefebvre fortsatte med pucken og blev så stoppet af Anders Førster, og denne gang fløjtede Gregersen.

To minutter til Førster og ingen optimal start for hjemmeholdet.

Hinse var tæt på, men sønderjyderne slap helskindet fra undertallet.

SønderjyskE prøvede at æde sig ind i kampen, men Aalborg stod godt i banen og spillede fornuftigt.

Knap midtvejs i perioden satte MacGregor Sharp og Mads Lund op til Steffen Frank, men den lange forward brændte det oplagte scoringstilbud.

Yderligere et par udvisninger, en til hvert hold, kastede ikke scoringer af sig og tiden begyndte at blive en faktor for hjemmeholdet.

Sharp fik tæt under mål raget pucken til sig, men afslutningen med baghånden røg på underkanten af overlæggeren. Marginalerne med udeholdet.

Med små to minutter igen pillede Simioni målmanden ud, og det var tæt på at give bonus.

Med bare syv sekunder på uret fyrede Little af, MacGregor Sharp styrede. George Sørensen var helt væk, men pucken gled akkurat forbi stolpen.

Dermed sejrede gæsterne 3-2 efter en kamp, hvor powerplay blev den afgørende faktor.

SønderjyskE dermed med tredje etmåls nederlag i træk.

Spillet var lovende i første periode, men udvisningerne kostede og et powerplay helt uden rød tråd blev dyrt i dag.

Nu kan sønderjyderne begynde at være nervøse for at holde sig i top fire, så der skal strammes op, ikke mindst i special teams.

Og så vil tiden vise, om Simioni tager Bjerrum til nåde. Det blev kun til mindre end to perioder for forwarden i dag.

Aalborgs powerplay derimod var langt skarpere og poleret og var udslagsgivende for tre point til nordjyderne.

Derudover stod George Sørensen en solid match og så havde Aalborg de marginaler et tophold ofte har.

Pirates ligner et hold klart til playoff, og også et hold, der har styr på organisationen på isen.

Rungsted er oppe på fjerdepladsen efter overtidssejr i Frederikshavn Odense trak længste strå i straffeslagsafgørelse i Esbjerg