Josh MacDonald matchvinder for Pirates kort før tid

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 1-2 (1-0,0-1,0-1) Det var ikke nogen storslået ishockeykamp i Herlev denne søndag eftermiddag, hvor gæsterne fra Aalborg løb af sted med alle tre point. Begge hold har – bedømt på eftermiddagens meritter – nok at arbejde med frem mod slutspillet.

Aalborg endte med at vinde 2-1 med Josh MacDonald som matchvinder blot 84 sekunder før kampen var færdigspillet.

Kampen åbnede meget stille og roligt, bortset fra, at Aalborg fik annulleret en scoring på grund af offside i målfeltet. I stedet fik Herlev sendt den første scoring i rusen godt halvvejs inde i perioden. Alexander Lindqvist-Hansen leverede et godt forarbejde, Anton Johansson afsluttede fra blå linje og trafikken var tæt omkring Sørensen.

1-0 til hjemmeholdet efter første periode, hvor Emil Jidskog måtte ud i et par glimrende redninger og hvor Aalborg ”cyklede” ganske ofte rundt i Herlev-zonen uden helt at komme til mange chancer.

Aalborg stillede i samme opstilling som senest – altså uden Ladehoff og Kabanov, mens Herlev havde Kasper Larsen og Mads Schlæger tilbage, men Mikkel Persson ude. Luis Blak Olsen var røget ned som back.

Aalborg fortsatte med mest puck i begyndelsen af anden periode, men de store chancer manglede. Gæsterne kom ud for et par uheld: Emil Marcussen blev ramt af en puck i hovedet, mens Morin blev ramt af Lasse Bo Knudsen. Sidstnævnte vendte tilbage, Marcussen røg ud for kampen.

Halvvejs i perioden havde Anton Johansson en stor chance for 2-0, mens George Sørensen leverede en flot redning med ”griberen”. Det blev 1-1, da Thomas Spelling fik lov at stå helt umarkeret foran mål, og det var startskuddet til et solidt Aalborg-pres, der dog ikke resulterede i yderligere scoringer i anden periode. Luis Blak Olsen var i øvrigt tilbage på sin vante plads som angriber, da anden periode sluttede.

De sidste 20 minutter begyndte med sjuskede pasninger fra begge sider og det gode og underholdende spil skulle man lede længe efter. Julian Jakobsen var tæt på, da han slyngede en puck mod mål, men ramte overliggeren og med fem minutter igen var der pludselig masser af nerve i matchen igen og endelig steg intensiteten.

Højbjerg-brødrene var tæt på i to omgange med to minutter igen og kort efter modtog Josh MacDonald en lang pasning, og alene med Jidskog svigtede han ikke. Herlevs sidste satsning med Jidskog ude gav ikke pote, og Aalborg tog de tre point med hjem i bussen.