Mikkel Højbjerg blev matchvinder kort før tid for nordjyderne

Aalborg Pirates - SønderjyskE 5-4 (1-1, 3-1, 1-2) Første kamp efter landsholdspausen, hvor Aalborg var kommet ind med flere nederlag, så pausen var blevet brugt på arbejde på de ting, der har været svagheder for Aalborg. Pausen har også betydet, at Aalborg har fået George Sørensen tilbage på holdet, mens Tobias Ladehoff stadig er ude.

Hos SønderjyskE var Daniel Galbraith skrevet på skadeslisten, der allerede havde Daniel Nielsen og Anders Biel, William Boysen, Victor Rollin Carlsson og Steffen Frank ude. Derudover var papirerne ikke kommet i orden på Matt Salhany, hvilket betød, at det var et noget offensivt svækket SønderjyskE-hold, der besøgte Bentax Isarena.

Forud for kampen blev Martin Lefebvre kåret som januar måneds bedste spiller for Aalborg Pirates af Pirates Support.

Aalborg dominerede stort i kampens begyndelse, hvor SønderjyskE kom til enkelte sporadiske chancer. Det var Aalborg i førersædet, og det var også Aalborg, der scorede kampens første mål, da Nikolaj Carstensen sendte pucken på mål, hvor returen gik op og ramte Matt Prapavessis på skulderen og trillede i mål.

SønderjyskE fik Anders Førster skadet, da han ramte uheldigt ind i banden efter han ikke fik ram på Josh MacDonald, men mere ramte modstanderens stav med skøjten og derefter faldt uheldigt.

SønderjyskE fik udlignet tæt under mål, hvor Kasper Diedrichsen kunne slå pucken i nettet bag George Sørensen efter en smule klumpspil foran Aalborgmålmanden.

Scoringen kom på SønderjyskE's første skud på mål. SønderjyskE var mere i teten, hvilket et par udvisninger indenfor kort tid til Kirill Kabanov var resultatet af. Dog fik Aalborg redet stormen af, og kunne igen fokusere på det offensive spil.

1-1 efter 1. periode, hvor det var Aalborg, der var mest i teten, men SønderjyskE var farlige, når de fik muligheden.

Aalborgs anden periode
SønderjyskE fik en god start på 2. periode, da Cameron Brown kom frem til afslutning fri mod mål, og sendte den i nettet. Et skud, som George Sørensen normalt ville have reddet, men han virkede en smule usikker i aften.

Aalborg arbejdede videre, og Ben Duffy kom igen til en mulighed, men pucken gled igen af staven, inden at han kunne komme til afslutning.

Aalborg fik igen muligheden i powerplay, men det virkede tandløst og uden den store idé, og SønderjyskE havde let ved at slå det i stykker, og Oliver Gatz, der kom direkte fra udvisningsboksen, kom alene mod George Sørensen, hvor Gatz slet ikke fik en afslutning sendt afsted.

Aalborg fik kæmpet sig på 2-2, hvor George Sørensen sendte pucken op til Josh MacDonald, der fik sendt en afslutning afsted, mens Martin Lefebvre fulgte op på returpucken og sendte den i nettet til en fortjent udligning efter spil og chancer.

Aalborg fik muligheden i  fem mod tre i 26 sekunder, og der skulle Aalborg kun bruge ni sekunder, før pucken lå bag Patrick Galbraith, hvor Pierre-Olivier Morin afrettede afleveringen fra Thomas Spelling.

Bare et halv minut senere, var det igen den samme konstellation, der gjorde det til 4-2. Denne gang var det Spelling med en skudfinte, der fik Galbraith ud af position, og Morin kunne let sende pucken i nettet.

Stor dramatik med bare 16 sekunder igen af perioden, da Jeppe Jul Korsgaard fik muligheden for at score i undertal. Patrick Galbraith reddede, og Julian Jakobsen slog ham på skinnerne efterfølgende, hvor der udbrød store tumult, startende med, at Galbraith slog Jakobsen med målmandsstaven.

Da holdene var blevet skilt fra hinanden af dommerne, valgte Cody Donaghey at give Brendan Harms en crosschecking i ryggen efter, at de så ud til at have udvekslet et par ord. 4-2 efter 2. periode, hvor Aalborg fik gang i powerplay med et par mål fra Pierre-Olivier Morin.

SønderjyskE vendte, men tabte
SønderjyskE kom ud og jagtede et tidligt reduceringsmål, og det fik de også ved Mikkel Jensen, der blev spillet helt fri foran George Sørensen, og han svigtede ikke. SønderjyskE kom i powerplay, da Jeppe Jul Korsgaard ramte Patrick Galbraith, dog så det ud til, at han blev ført ind i ham.

Det blev et powerplay, hvor SønderjyskE fik udlignet ved Emil Bejmo, da han var først over en returpuck efter et skud i benskinnen fra Rasmus Lyø. SønderjyskE havde vendt kampen på hovedet indenfor de første fem minutter af 3. periode.

Kirill Kabanov blev ramt på munden af et skud fra Nikolaj Carstensen, og han udgik fra kampen, da han skulle ud og tjekkes.
Aalborg var en smule på hælene, hvor det var SønderjyskE, der begyndte at kunne lugte mulige point i en kamp med en decimeret offensiv mod et Aalborg-hold, der var i næsten stærkeste opstilling.

Med små fire minutter igen fik Aalborg muligheden i powerplay, da Mads Eller blev udvist for en slashing. Det udnyttede Aalborg til at komme foran med 5-4, da Mikkel Højbjerg fik muligheden i slottet, og selvom afslutningen var forkølet, så sneg den sig over stregen til føring, og SønderjyskE skulle nu jagte en udligning.

Med lidt over et minut satsede SønderjyskE uden målmand, og med et minut igen tog Mario Simioni sin timeout. SønderjyskE fik ikke sat spillet op, da man havde taget målmanden ud, og Aalborg kunne kæmpe en sejr hjem.

Thomas Spelling: Vigtig for moralen med en sejr Herlev drejede kampen og slog til i slutfasen og overtiden