Rødovre kæmpede hårdt, men måtte tage hjem fra Nordjylland uden point

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 3-1 (1-0,1-1,1-0) I en rodet og usammenhængende kamp gjorde Aalborg Pirates lige nøjagtigt nok imod et hårdtarbejdende Rødovre-hold. I en lige kamp, var det skarpheden i afslutninger og en storspillende George Sørensen, som var forskellen i nordjydernes 3-1-sejr.

Især første periode af kampen var utroligt ustruktureret, hvor ingen af holdene for alvor fik etableret sig i modstandernes zone. Rødovre arbejdede hårdest i duellerne, og fik stresset Aalborgs opspil, dog uden at de fik afsluttede på deres kontraforsøg.

Spillet på isen stadig var præget af fejl fra begge hold, og først efter ti minutter begyndte de to hold at komme til chancer. Først da Josh MacDonald missede en frispilning fra Thomas Spelling og sekunder senere, da Guillaume Leclerc kom alene igennem imod George Sørensen.

Desværre for gæsterne var Aalborgs målvogter på plads, og fik flot grebet den franske angribers afslutning.

Med lidt under seks minutter igen gav chancerne endelig kampens første scoring, da Josh MacDonald sendte hjemmeholdet i front. En fremragende pasning fra Cody Donaghey sendte Josh MacDonald afsted i en friløber. Alene med John Muse kunne han elegant løfte pucken over stokhandsken på Rødovres målvogter, og op i målhjørnet, som også var stillingen efter første periode.

Rødovre kom bedst ud til anden periode og i det første skift var fik Phillip Schultz en kæmpe chance, da Steffen Klarskov bag mål, fandt Schultz fri foran mål. Schultz afsluttede første gang, men George Sørensen lavede en fremragende redning, og fik blokeret pucken.

Efter Rødovres energiske og stærke start på perioden, begyndte Aalborg stille og roligt at arbejde sig ind i perioden. Selvom de stadig var langt fra det bedste hold på isen, fik de bragt sig foran med 2-0 godt halvvejs inde i opgøret. En erobring i offensiv zone af Sebastian Bergholt, gav det chancen for Jonas Jakobsen, som smukt fik driblede pucken forbi Muse, og lagt den i tomt mål.

Rødovre svarede dog hurtigt igen blot 33 sekunder senere, da Phillip Schultz udnyttede en fejlpasning i Aalborgs defensiv. Jeremy Beaudry vandt pucken fra en Aalborg back, og skabte en tre mod en-situation. Her sendte han en fin pasning på tværs til Leclerc, som første gang sendte pucken over til Schultz som endte med en let scoring i tomt mål.

Scoringen gav Rødovre blod på tanden, og de havde flere store chancer for at udligne i de efterfølgende minutter. Først var det Beaudry, som kanonerede et skud på stolpen, og senere havde Leclerc endnu en friløber som George Sørensen fik afvist.

Det store pres lignede at det skulle få sin gevinst, da Josh MacDonald fik en to minutters udvisning men i stedet var det Aalborg som var farligst, hvor Mikkel Højbjerg i særdeleshed havde chancen for at genskabe hjemmeholdets to-målsføring. Efter et blokeret skud kom han i gennem, og trak et straffeslag. Han afsluttede selv, men i afslutningsøjeblikket hoppede pucken fra Højbjerg.

Mod periodens afslutning var Aalborg millimeter fra at score, da Nikolaj Carstensen sendte et hårdt skud afsted, som Muse aldrig nåede at se. Skuddet ramte indersiden af stolpen, og derfor kunne holdene gå til pause med en føring til Aalborg på 2-1.

Hjemmeholdet kom betydeligt bedre ud til tredje periode, hvor de for første gang i kampe fik sat Rødovre under pres. De skabte chancer, og John Muse måtte i flere tilfælde agere redningsmand, hvor han fik benskinnen på flere gode chancer.

Den største af de nordjyske chancer var han dog prisgivet på, da Daniel Madsen stjal pucken på kanten af zonen og slog kontra. Efter at have trukket pucken forbi den eneste Rødovreback forsøgte han en pasning til Jonathan Brinkman over to omgange, og kun stolpen forhindrede en scoring til Aalborg

Med elleve minutters igen måtte Lasse Bo Knudsen gå fra isen efter en kamp om pucken med Jonatan Nielsen, hvor de skøjtede sammen. Knudsen kunne selv skøjte fra isen, men udgik fra kampen.

Tiden arbejdede stille og roligt imod det hårdkæmpende udehold, og selvom de satsede hele butikken til sidst, fik Aalborg i sidste sekund cementeret sejren, da Kirill Kabanov scorede i tomt mål. Aalborg holdt sig dermed inde i top tre-kampen, mens Rødovre nu kan begynde at mærke Odenses ånde i nakken i bunden af tabellen.

Elias Ulander forstærker Frederikshavn i sæsonens slutfase Overlegen 4-3-sejr til SønderjyskE mod Rungsted