Topholdet var i perioder af kampen kørt ud af banen i Vojens

SønderjyskE-Rungsted 4-3 (2-1,1-0,1-2) Cifrene var tætte, men SønderjyskE burde have lukket kampen i en anden periode, hvor de lyseblå fra Vojens ganske overraskende kørte topholdet fra Rungsted så langt ned i sænk, at man næppe har set noget lignende i denne sæson.

I de sidste 10 minutter af anden periode var Rungsted nærmest låst fast i egen zone mod et SønderjyskE-hold, der vadede i chancer på trods af, at holdet kun stillede med otte forwards plus Daniel Kønig Hansen som suppleant i tredjekæden.

Men et holdopstilling på papir, noget andet er indstilling på isen og i sidstnævnte disciplin virkede hjemmeholdet i aften milevidt foran gæsterne fra Nordsjælland, der havde en forfærdelig aften i Frøs Arena.

Nøjagtig som i Metal Final4-semifinalen for en måned siden havde SønderjyskE ’s defensiv fra start ganske godt styr over Rungsteds stærke offensiv, og når chancerne kom, slog hjemmeholdet til.

Lidt overraskende indtog Anders Førster i aften en rolle som yderst målsøgende og farlig foran Nihlstorp, og den rutinerede angriber var på plads allerede efter 2:33, da han fint styrede et skud fra Lyø i nettet.

Rungsted gik straks på jagt efter udligningen, men der skulle gå ti minutter, før Mattias Persson på forrygende vis fik rundet hele SønderjyskE-holdet inklusive Patrick Galbraith og lagde pucken ind til 1-1.

Ville alt nu gå som holdopstillingerne indikerede?  Svaret var nej.

SønderjyskE fik en powerplaymulighed kort efter udligningen og straffede konsekvent.

Brendan Harms skød, pucken ramte Nihlstorp på hjelmen, og William Boysen var på plads på returen. SønderjyskE gik ganske fortjent til pause foran 2-1.

Havde Anders Førster været lidt skarpere på afslutningerne, var føringen hurtigt øget i anden periode.

Den hidsigt arbejdende Førster udnyttede to gange et pivåbent Rungsted-forsvar, men måtte se Nihlstorp parere to gange. Førsters tredje forsøg skråt for mål drønede lige forbi.

Nøjagtig som sidste tirsdag i Odense forfaldt Rungsted i perioder til at angribe uden omtanke, og det udnyttede hjemmeholdet til lynhurtige omstillinger.

En af dem var med Mathias Borring som afslutter til 3-1.

De sidste syv-otte minutter, bortset fra et Rungsted-overtal i det sidste minut var et regulært bombardement mod gæsternes mål.

SønderjyskE vandt skudstatistikken 12-2 i anden periode, og puckene føg omkring skinnerne på Nihlstorp, der virkelig var på arbejde og flere gange viste sin høje klasse.

Det var hans fortjeneste, at Rungsted stadig var inde i kampen før de sidste 20 minutter.

To gange powerplay til Rungsted i begyndelsen af tredje periode, og det er svært at stå imod for enhver modstander. Mattias Persson åbnede et angreb elegant og stod selv klar ved bageste stolpe og reducerede. Rungsted holdt presset.

Shane Hanna fik chancen for at tage sigte og i tiden 43:02 var stillingen pludselig 3-3.

Det var ikke for meget at sige, at Rungsted på det tidspunkt havde fået det maksimale ud af indsatsen, men nu var matchen fuldstændig åbnet op.

Trods chokket i periodens første momenter fortsatte hjemmeholdet ufortrødent: Martin Eskildsen skød på skinnen af Nihlstorp, der ikke fik et gram hjælp af sit forsvar til at rydde op.

Mathias Borring sagde tak og satte skiven op i nettaget til 4-3.

SønderjyskE havde den næste store chance, da Marcus Olsson fumlede bag eget mål og serverede pucken til Daniel Kønig Hansen, der måske var for chokeret til fuldende chancen.

Nøjagtig som for en uge siden i Odense gik Rungsted på jagt efter udligningen i slutfasen. Men i modsætning til sidste uge, gik det den forkerte vej for Rungsted.

Mikkel Jensen tog et fremragende træk og var lige ved at passere Nihlstorp, og Tim Daly måtte ud for en slashing og spolerede dermed Rungsteds mulighed for at lægge umiddelbart pres.

Men gæsterne fik fremtvunget en icing og et kort pres med 40 sekunder igen. Men slet ikke nok til at true hjemmeholdet, der vandt fuldt fortjent over Rungsted, hvis spillere forlod isen med forståelige eder og forbandelser. Nederlaget burde have været meget større mod et SønderjyskE-hold, der specielt i de to første perioder dominerede totalt.

Hatten af for det decimerede og dominerende hjemmehold, der fløj af sted i aften og formåede at rejse sig mentalt efter Rungsteds hurtige udligning i begyndelsen af tredje periode. Fuld plade på karakterskalaen til de lyseblå med Mathias Borring som den markante matchvinder.

Aalborg sled sig til tre point i rodet kamp i Bentax Isarena SEBASTIAN EHLERS forlænger med to sæsoner i Odense