Nordjyderne vendte truende nederlag i kampens slutfase foran over 4000 tilskuere

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 4-2 (1-1, 0-0, 3-1) Aalborg Pirates er ubesejret på hjemmebane i de første to ud fem turneringsrunder og står nu med otte kampe og 24 point i Bentax Isarena, som er blevet et yderst ubehageligt sted at ankomme for enhver modstander.

Esbjerg havde en god følelse fra i fjor med to sejre i det aalborgensiske fort, men i aften kunne vestjyderne ikke fortsætte stime og måtte forlade Nordjylland med et 2-4-nederlag i bussen. Det var endda efter at Esbjerg havde ført 2-1 langt henne i kampen.

På holdkortet var der ikke noget nyt ved Aalborg, da både Felix Scheel og Marcus Pedersen stadig var ude med diverse skader. Scheel er med stor sandsynligvis tilbage på holdet efter landsholdspausen. Hos Esbjerg var der en trio af udenlandske spillere, der var ude, da Grayson Downing, Trevor Cheek og Zach Pochiro ikke var på rapporten.

Det var Esbjerg, der kom foran efter små seks minutter, da Travis Walsh sendte pucken i nettet bag George Sørensen, der ikke så heldig ud i situationen. Aalborg kæmpede videre, og fik også udlignet ved Mikkel Højbjerg, der sendte en hurtig baghånd mod mål, men Seldrup skulle måske have haft pucken.

Dramatikken fandt til Aalborg med to minutter igen af første periode. Niklas Andersen skulle ud for slashing, men ingen hørte fløjten. Spillet gik videre, og det endte i et større slagsmål. Christian Wejse blev sendt i bad for en lige højre på Morin, mens Esbjergs Mychan og Aalborgs Brinkman fik to minutter hver.

Altså tre udvisninger til Esbjerg og en enkelt til Aalborg. Alligevel dikterede dommerne til stor undren ”kun” fem mod fire-spil til hjemmeholdet.

Pierre-Olivier Morin kom tilbage til anden periode, mens Martin Højberg udgik.

Fem minutters powerplay endte i et enkelt stolpeskud fra Anders Krogsgaard, men ikke mere.

Anden periode var noget mindre dramatisk efter den vilde afslutning på første periode. Begge hold sloges for overtaget, Esbjerg var bedst, men Aalborg forsvarede sig fornuftigt.

Stillingskrigen blev brudt af Brett Welycka, da Esbjerg på fremragende vis nærmest kombinerede pucken helt ind over stregen. Nu var gæsterne i førersædet og utilfredse med den udvisning, der førte til Aalborgs udligning.

Mikkel Højbjerg blev dobbelt målscorer, og Tobias Ladehoff blev sat ind i kæden med Morin og Spelling. Det skabte dynamik, og Ladehoff fandt Spelling, der hamrede skiven i kassen utageligt for Mathias Seldrup.

Hovedparten af de hele 4189 tilskuere i Bentax Isarena gik amok i glædesrus, og der var kun godt to minutter igen.

Esbjerg var tvunget til at forcere.

Det kostede kampens sidste mål. Spelling leverede skiven til Krogsgaard, der scorede i tomt bur, Aalborg stadig solid etter i tabellen.