Den nye finske målmand klarede ærterne i Galanskys fravær

Frederikshavn White Hawks-SønderjyskE 2-0 (1-0,1-0,0-0) Ledelsen i Frederikshavn kan glæde sig over, at den gjorde det rigtige, da 23-årige Samuel Jukuri i løbet af ugen blev hevet ind som erstatning for den skadede Tadeas Galansky.

Jukuri gjorde nemlig gengæld og sagde tak for tilliden ved at holde buret rent i aftenens 2-0-sejr over SønderjyskE.

Det var første gang i fem kampe, Frederikshavn vandt en kamp i Metal Ligaen, og dermed er White Hawks nu klar til Metal Final4. En redning på målstregen af Pasanens tropper, der nu kan se frem til at dyste med Aalborg, Rungsted og Herlev om sæsonens første titel.

Der var safety first i første periode hos White Hawks, der ikke havde mange farlige momenter foran Patrick Galbraith. Omvendt skød sønderjyderne en del uden at udfordre Jukuri, og så var vi lige vidt i slutningen af første periode, hvor den altid listige duo Bumagin/Frederiksen slog til for Frederikshavn.

Det var russeren til danskeren og det forløsende 1-0-mål for frederikshavnerne mod et SønderjyskE-hold, der på denne uges udflugter til Nordjylland i allerhøjeste grad har manglet en målscorertype.

Heller ikke powerplay i begyndelsen af anden periode gav pote for SønderjyskE, og hjemmeholdet – der holdt 80’er-fest og var klædt i flotte retrotrøjer til lejligheden – slog i stedet til med 2-0-scoringen.

Det var Mads Larsen, der udnyttede muligheden med et slagskud fra blå linje. Tæt trafik foran Galbraith sørgede for, at 1503 tilskuere i Frederikshavn kunne juble for anden gang – det var det andet mål i powerplay.

SønderjyskE prøvede og prøvede, men kom aldrig rigtig i trit foran Jukuri, der endte med at blive kåret til kampens spiller i Frederikshavn.

Stor debut for finnen, der har masser af erfaring med fra den næstbedste række i de tusind søers land. Finland er kendt for at udklække gode målmænd, og Jukuri beviste i hvert fald i aften, at han har visse kompetencer.

Frederikshavn missede en fem mod tre-chance i tredje periode, og SønderjyskE fik ikke lagt det sidste pres.

Farvel og tak til SønderjyskE i Metal Final4-regi og oprejsning til Frederikshavn efter en grum stribe af nederlag, der var lige ved at koste dyrt.

Desværre havde Metalligaen.dk ikke nogen udsendt reporter på plads i Frederikshavn i aften. Referat skrevet på baggrund af sociale og lokale medier. 


Aalborg stadig ubesejret på hjemmebane efter 4-2 over Esbjerg Rødovre i kæmpe comeback, Herlev klar til Metal Final4