Sejr til nordjyderne hjemme i kampen mellem de to formsvage mandskaber

Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls 5-2 (3-0, 1-2, 1-0) Aalborg skulle forsøge at komme ud af den dårlige spiral på hjemmebane, hvor Rødovre Mighty Bulls var på besøg. Senest de spillede mod hinanden endte det med en sejr på 1-9 til Aalborg på udebane. Rødovre har tabt de seneste fem kampe i træk, hvor det dog blev til et enkelt point senest mod Odense Bulldogs, men Rødovre skulle også have point på kontoen, hvis de ikke skulle blive sat i bunden af tabellen.

Til eftermiddagens kamp var der et glædeligt comeback på isen for hjemmeholdet, da Kirill Kabanov var tilbage på holdet. Aalborg var uden Mikkel Højbjerg, Emil Marcussen og Jonas Jakobsen til kampen.

Gæsterne var uden Marco Illemann og Jonatan Nielsen i defensiven samt Oliver Kjær i offensiven.

Forud for kampens begyndelse blev Tobias Ladehoff kåret som september måneds spiller i Aalborg. Kåringen står Pirates Support for på deres hjemmeside og Aalborg fulgte op med en sejr på 5-2 og fik dermed brudt stimen af nederlag.

Allerede i kampens første minut røg Stephen Anderson i isen efter en tackling i ryggen fra Brady Vail midt på isen uden pucken var i nærheden. Anderson vendte dog hurtigt tilbage på isen, da han havde været omkring omklædningen for at blive kigget på.

Det var Aalborg, der kom til chancerne i perioden, hvor Jeppe Jul Korsgaard rundede en Rødovre-back og trak ind foran mål, men hans forsøg blev reddet af Muse i Rødovremålet. Stephen Anderson var tæt på at bringe Aalborg foran med 1-0, da han havde frit mål, men Lasse Carlsen kom i vejen for afslutningen.

Rødovre fik kampens første powerplay, men der var ikke meget bid i det, og Aalborg kunne let lukke ned for Rødovre.

Så tog Aalborg igen over og Patrick Bjorkstrand bragte Aalborg foran. Opspillet stod Julian Jakobsen og Thomas Spelling for.

Aalborg kørte på, og det blev også til 2-0 efter flot forechecking, hvor pucken endte ved Martin Højbjerg, der sendte pucken i nettet. Det blev også til 3-0 inden periodens afslutningen, da pucken lidt heldigt endte ved Jeppe Jul Korsgaard, der let kunne score.

Rødovre arbejdede sig tilbage

Rødovre chokstartede i 2. periode, da Nicklas Carlsen kunne slå sin egen returpuck i nettet til reducering 3-1. Målet kom i næsten samme sekund, som Aalborg blev fuldtallige igen efter, at Julian Jakobsen havde været udvist. Aalborgs spil i egen zone svingede en del, og Rødovre havde held til at presse en smule.

Der skulle dog endnu en udvisning til Aalborg til for at Rødovre reducerede yderligere. Ryan Lowney sendte pucken afsted fra blueline, hvor udsynet for George Sørensen var blokeret, og med en lille styring fra Brendan Harms, så strøg pucken direkte i nettet. George Sørensen brokkede sig en smule over, at han mente, at han blev generet i scoringsøjeblikket, men der kom ikke yderligere ud af det.

Garth Murray reagerede og tog sin timeout for at få styr på tropperne igen, og det var også Aalborg, der kom ud med fart i skøjterne og satte Rødovre under pres.

Med cirka syv minutter igen af perioden satte Olivier Dame-Malka en crosschecking på Jeppe Jul tæt under mål, hvor hoveddommer Jacob Grumsen havde et klart udsyn til situationen, og Dame-Malka røg direkte i bad efter, at dommerne havde snakket sammen om det.

Powerplayet udnyttede Aalborg til at komme på 4-2, da Martin Højbjerg modtog pucken i slottet, og han sendte pucken sikkert op i det ene målhjørne. Aalborg havde en del skud i powerplay, men pucken ville ikke yderligere over stregen i 2. periode.

Rolig tredje periode
Aalborg kom mere defensivt ud til 3. periode, hvor man ville spille mere simpelt i egen zone og udgå de store fejl. Det kostede en smule offensivt, og Rødovre kom til flere muligheder.

Aalborg fik taget flere udvisninger i løbet af 3. periode, hvor Rødovre hver gang ville sætte spillet op til Julius Persson, men det havde Aalborg luret, og sørgede for, at George Sørensen havde frit udsyn til skuddene.

Værterne fik også muligheden i powerplay, men det var mere de to minutter, som man fik taget af uret, der var det primære i det powerplay, da Aalborg havde problemer med at komme ind i offensiv zone.

Lasse Bo Knudsen var ikke tilfreds med en udvisning, og det endte med at koste en ekstra udvisning for brok, da der manglede omkring fem minutter af perioden. I spillet efterfølgende endte Jeppe Jul igen i isen, men det så ud til, at det var en uheld, og der blev ikke dømt nogle udvisninger til Rødovre. Rødovre satsede uden John Muse i målet med ca. 2½ minut igen af perioden.

Jeppe Jul kom tilbage på isen, og han satte det sidste søm i kisten, da han kunne score for anden gang i kampen, da han sendte pucken i det tomme mål til slutresultatet 5-2.

White Hawks erobrede førstepladsen tilbage OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Frederikshavn White Hawks