To stærke perioder var nok for Aalborg mod de forsvarende mestre

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 5-2 (2-0, 2-0, 1-2) Aalborg havde sikret sig grundspilssejren uden at spille i fredags, mens Rungsted skulle jagte Frederikshavn på fjerdepladsen, så det var vigtige point på spil.

Hos Aalborg var der comeback til forward Olivier Hinse, der var blevet sin skade kvit, mens Rungsted kunne stille med samme hold, der sikrede dem sejren og tre point mod SønderjyskE i fredags.

Aalborg kom stærkt ud til kampen og kom til flere gode muligheder i starten, hvor Pierre-Olivier Morin var tæt på at give Aalborg en drømmestart efter bare et minut, men hans styring gik forbi mål. Thomas Spelling gjorde det til 1-0 midtvejs i perioden.

Kampen døde lidt i tempo, men så slog Aalborg til igen. Kirill Kabanov kom afsted mod mål, hvor han fik et slag over hånden, men fik sendt et skud afsted. Olivier Hinse var først over returpucken, som han kunne slå ind i det tomme mål til stor irritation for Thomas Lillie, da han mente, at han blev ramt af Kirill Kabanov i momentet inden.

Aalborg vandt perioden med 2-0, hvilket man ikke kunne sætte de store fingre på, selvom det var Rungsted, der vandt skudstatistikken med 10-7.

Rungsted startede 2. periode noget bedre, hvor først Nikolaj Rosenthal og siden Mario Lucia havde muligheden for at reducere, men George Sørensen reddede Aalborg i begge omgange.

Derfra stod der næsten Aalborg på resten af perioden, og Pirates fik presset Rungsted langt tilbage i deres egen zone, og der blev spillet klogt fra hjemmeholdets side.

Det pres gav en scoring til 3-0, da Sebastian Bergholt hamrede pucken i nettet fra kanten af den ene cirkel uden chance for Thomas Lillie, der havde masser af trafik foran sig.

Rungsted fik muligheden for at komme tilbage i kampen, da Tobias Ladehoff tog Aalborgs første udvisning i kampen, men Aalborg arbejdede godt i boxplay. Da holdene igen var fem mod fem, så gik Aalborg tilbage til det store pres på Rungsted.

Aalborg kom i powerplay med omkring et halvt minut igen af perioden, og det lykkedes for Martin Lefebvre at sende pucken i nettet til 4-0 i de allersidste tiendele af perioden.

Dommerne var ude i boksen for at tjekke målet igennem på det nye system, selvom det virkede meget klart, at pucken var i nettet inden hornet lød.

Rungsted kom tilbage i kampen i tredje periode  med et par udvisninger.

Først var det Mario Lucia, der bragte lidt håb ind i Rungsted, mens Marcus Olsson reducerede yderligere midtvejs i perioden. Igen skulle dommerne tjekke, om Olsson havde haft en høj stok, da han styrede pucken.

Rungsted pressede på, men Aalborg kom bedre med i tempo, som perioden skred frem, og det lykkedes ikke for Rungsted at lægge det pres, der skulle til for at bringe Rungsted helt tæt på hjemmeholdet.

Med omkring 90 sekunder igen forsøgte Rungsted at tage Lillie ud af målet, men det lykkedes ikke. I stedet kunne han skøjte ud med et minut igen, da Aalborg sendte pucken til icing. Rungsted fik ikke sat spillet op, og i stedet kunne Thomas Spelling sendte pucken i nettet med bare 0,1 sekund tilbage på uret.

Set over hele kampen var det ganske fortjent, at Aalborg tog sejren og de tre point i aften, men der er stadig plads til forbedring for begge holds sider frem mod slutspillet.

Thompson og Skinnars bag fortjent Herlev sejr Fra 6-3 til 7-6 i overtid. Tenniscifre, målfest og drama i Frederikshavn