Eagles vandt for tredje gang i sæsonen i Frøs Arena efter et flot comeback

SønderjyskE-Herlev 3-4 (1-0,2-2,0-2) Tredje gang blev ikke lykkens gang for SønderjyskE hjemme mod Herlev.

Igen var hjemmeholdet foran med to og igen tabte man.

Et par jævnbyrdige perioder gav en smal føring til sønderjyderne før de sidste tyve, men her var der ikke meget vilje til sejr at spore hos værterne, sammenlignet med et Eagles hold, der gerne ville sendte et statement i retning af Sønderjylland før PlayOff.

Godt 2000 tilskuere måtte derfor skuffet forlade Frøs Arena, mens gæsterne fra Herlev formentlig hygger sig på en stormfuld bustur hjem over bæltet.

Sønderjysk føring efter første

Det blev tyve meget jævnbyrdige minutter, der indledte matchen i Frøs Arena.

SønderjyskE startede med et par fornuftige aktioner, men den største chance tilfaldt gæsterne.

Skinnars kom afsted på en break away. Han forsøgte at gå højt på Galbraith, men keeperen vandt duellen.

Hjemmeholdet forsøgte at tage teten og Steffen Frank rundede elegant målet, men afslutningen havde Jidskog styr på.

Kort efter gav udeholdets defensiv masser af plads til Mike Little, der spadserede ind mod mål, men heller ikke han formåede at passere den svenske keeper.

Spillet bølgede frem og tilbage og det varede da heller ikke længe, før gæsterne bød ind med en stor chance.

Tikkinen forsøgte sig, men Galbraith fik pareret og hans backs clearet zonen.

Styringer var et våben, der blev forsøgt brugt i begge ender af isen flere gange i første periode.

En sådan fra hjemmeholdets side endte med at ryge på overlæggeren, her var heldet med Herlev.

Til gengæld var marginalerne på værternes side, da en styring tæt under mål i modsatte ende kun lige blev klaret med det yderste af Galbraith.

En udvisning til Oliver Gatz gav muligheden til Herlev for spil fem mod fire.

Spillet blev sat ganske fornuftigt op, men sønderjyderne klarede frisag.

Det gjorde gæsterne derimod ikke i periodens sidste minut.

Mike Little smed gummiskiven på mål, hvor en styring fra Steffen Frank gav bonus, 1-0 til SønderjyskE efter første periode.

Tæt anden periode
De næste tyve minutter blev også ganske jævnbyrdige.

En tidlig udvisning til Magnus Povlsen gav power play til hjemmeholdet.

SønderjyskE havde svært ved at få sat overtalsspillet op, men alligevel fik de udbytte.

Konsta Makinen holdt akkurat pucken inde i zonen og sendte den mod mål, hvor Frederik Bjerrum elegant styrede pucken mellem benene på sig selv og ind bag Jidskog.

Joonas Riekkinen fik en udmærket mulighed for en hurtig kvittering, men missede tilbuddet.

Knapt midtvejs i perioden måtte Mads Lund ud og køle af i to plus ti minutter for boarding.

Gæsterne havde svært ved at få sat spillet op, men det blev dog til et par snerte forsøg, hvor Galbraith imidlertid var på sin plads.

Men udeholdet fik via overtalsspillet momentum og det udnyttede de kort efter.

Et godt tryk i zonen endte ud med en mulighed til Magnus Povlsen, der uden tøven bankede pucken ind Bah Galbraith, der dermed blev passeret efter mere end 153 minutter i træk uden mål imod.

Josh MacDonald fik en stor chance for atter at bringe værterne op med to, men overplacerede sit forsøg.

Med små fem minutter til pausen var der atter power play til hjemmeholdet, men den disciplin sidder altså langt fra i skabet hos SønderjyskE for tiden.

Men hvad man ikke formåede i fem mod fire, lykkedes man i stedet med i fem mod fem.

Frederik Bjerrum viste stort overblik, da han spillede Maylan fri og denne kvitterede. Jidskog så ikke videre overbevisende ud på den scoring.

Det lignede en tomålsføring til værterne ved pausen, men som det næsten er blevet en tradition i disse opgør, slog Herlev hurtigt tilbage.

Sløset spil af hjemmeholdets defensiv gav Skinnars mulighed for en pasning ind foran mål, hvor Oliver Gatz tog sig en gevaldig blunder og Riekkinen problemløst kunne bringe fornyet spænding ind i kampen, 3-2 efter fyrre minutter.

Viljen til forskel i tredje

Da de sidste tyve minutter blev skudt i gang, var der vilje til forskel på isen.

Herlev var tændte af den hurtigere reducering kort før pausen og tidligere comebacks denne sæson mod værterne.

Efter bare få sekunders spil, valgte MacGregor Sharp at forære gæsterne pucken.

Brett Thompson takkede ikke nej til det tilbud, da han elegant afdriblede Galbraith på en friløber, 3-3.

Hjemmeholdet virkede helt væk i tredje periode, hvor Herlev sad på langt det meste.

SønderjyskE havde svært ved bare at få pucken ud af zonen og lignede mest af alt et hold, der allerede var gået af isen.

Sjuskede pasninger og manglende gejst kendetegnede sønderjyderne, mens Herlev kom med masser af energi og tro på tingene.

En udvisning til begge hold i periodens første halvdel kastede ikke scoringer af sig.

Men i fem mod fem stod gæsterne i kø for at afslutte. Riekkinen, Tikkinen, Skinnars og Povlsen var blot nogle af dem, der udfordrede en vaklende sønderjysk defensiv.

Anders Førster fightede sig til en af værternes få chancer i tredje periode, men Jidskog var parat.

Med små fem minutter på klokken sejlede hjemmeholdets defensiv atter engang, og Oliver Gatz havde ikke nogen stor aften. Han var på bagkant og måtte trække en klodset udvisning.

Og bare seks sekunder skulle Herlev bruge på at færdiggøre endnu et comeback.

Brett Thompson blev efterladt fuldstændig alene ved bagerste stolpe og hvad sønderjyderne ikke formåede at se, gjorde Skinnars, der fandt den frie Thompson, der iskoldt sænkede pucken til 3-4.

En sidste satsning fra hjemmeholdet var tæt på at give poter ved to styringer, men tættere på kom man ikke.

Det tredje nederlag af tre mulige på hjemmebane mod Herlev. Måske kan SønderjyskE trøste sig med, at det at man tabte måske netop gør, at man ikke løber ind i Herlev igen i kvartfinalen.

Sædvanlige profiler som Steffen Frank, trods en scoring, MacGregor Sharp og Josh MacDonald trådte ikke i karakter i aften og i defensiven bragte sønderjyderne ofte sig selv i problemer ved ikke at spille simpelt.

Herlev vil nok meget gerne op mod SønderjyskE i kvartfinalerne, for de har om nogen det psykologiske overskud i den duel.

Igen i dag vendte de et truende nederlag til sejr, og det gjorde de fuldt fortjent.

Skinnars var man of the match for gæsterne, men også Thompson med sine to scoringer var fremtrædende på et udehold, hvor alle kæmpede det bedste de havde lært og viste det vinderinstinkt der kræves, ikke mindst når vi når til play off.

15 SKARPE SKUD: Flotte billeder fra Rødovre-Herning lige her Aalborg tog tre fortjente point mod Rungsted