Tilbagevendte Felix Scheel blev matchvinder

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 6-3 (0-1, 2-1, 4-1)

Topbrag i Metal Ligaen en tirsdag aften i Bentax Isarena, da Rungsted Seier Capital kom på besøg. Rungsted skulle forsøge at blive det første hold, der kunne tage point fra Aalborg på hjemmebane.

Det lykkedes ikke. Aalborg trak fra i slutfasen og vandt 6-3.

Aalborg havde fået Felix Scheel tilbage på holdkortet, og han gled tilbage i kæden med Pierre-Olivier Morin og Thomas Spelling. Derimod måtte Aalborg undvære Martin Højbjerg og Marcus Pedersen.

Hos Rungsted var der frafald ved backen Juuso Pulli, der netop havde skrevet kontrakt for resten af sæsonen samt Mikkel Persson, der har været ude i store dele af sæsonen.

Aalborg kom ud til kampen med god fart i skøjterne, og kom frem til flere gode muligheder uden de sidste marginaler på sin side.

Det var ikke meget, at man så til Rungsted i Aalborgs zone i starten af kampen. Det var dog Rungsted, der scorede kampens første mål, da Shane Hanna blev efterladt uden markering, og han kunne sende pucken i nettet til en føring. Hele Aalborgs defensiv stod og kiggede noget mere på pucken i situationen.

Aalborg kæmpede videre, og Kirill Kabanov var millimeter fra at udligne til 1-1, da han tog pucken med ind i zonen, og sendte den på sammenføjningen.

Rungsted forsvarede sig godt i resten af perioden, hvor Aalborg kom til flere halve chancer, som Thomas Lillie reddede i flere omgange. Lasse Bo Knudsen havde muligheden i to mod en til udligning, men et stærkt tilbageløb af Mario Lucia lukkede ned for chancen

Det var Aalborg, der fik kampens første powerplay, da Shane Hanna fik en udvisning for forsinkelse af spillet. Mikkel Højbjerg sendte pucken på den ene stolpe, hvilket Rungsted kunne tage som et forvarsel til, hvad der kunne komme til at ske.

I det næste powerplay, som Aalborg fik, blev der scoret, da Julian Jakobsen sendte pucken i nettet i en situation, hvor powerplayet egentligt var slået i stykker. Der var spillet 26 minutter. 1-1.

Lasse Bo Knudsen hamrede to minutter senere pucken på mål, hvor den blev styret under mål. Det var fortjent efter spil og chancer, at Pirates var kommet foran 2-1. Pirates skabte flere gode muligheder, men Thomas Lillie måtte flere gange vise klassen i nettet for at holde kampen tæt.

Rungsted kom på 2-2, da Shane Hanna skøjtede frem og tæt under mål kunne sætte bladet på Mattias Perssons tværaflevering. Rungsted kom ikke til de store chancer, men de var farlige, når de endeligt kom frem til muligheder.

Julian Jakobsen fik styret pucken i nettet til 3-2, men Jacob Grumsen stod rigtig godt placeret og annulleret målet med det samme for offside i målfeltet. Grumsen virkede ikke til at være i tvivl på noget tidspunkt over den kendelse.

I stedet 2-2 efter 40 minutter.

Aalborg fik den perfekte start på 3. periode, da Tim Davison sendte pucken op i hjørnet fra en rimelig god vinkel, hvor Thomas Lillie ikke kunne dække af. Kort forinden havde Jeppe Jul Korsgaard opsnappet pucken i zonen, men havde sendt den direkte på Lillie.

Aalborg kæmpede videre, og kom til flere gode muligheder, men det var Rungsted, der fik udlignet, da de fik deres første powerplay i kampen. Rasmus Andersson, der havde været med landsholdet i weekenden, kunne sende pucken i nettet til 3-3.

Det lignede meget et scenarie, som man tidligere har set i Aalborg denne sæson, hvor kampen stillingsmæssigt var meget tæt, men det var Aalborg, der kom til chancerne.

Tilbagevendte Felix Scheel blev matchvinder med sit 4-3-mål i tiden 55:40, da han ”trak udstyret” af Thomas Lillie og let kunne smide pucken i det tomme mål.

Det gav masser af energi til Aalborg, og da Mattias Persson tog en udvisning med omkring 2.30 tilbage af kampen, lignede det en afgørelse. Aalborg tog ligeledes en af de mere klodsede udvisninger, og det gav spænding i kampen.

Kaptajnen, Julian Jakobsen, lukkede kampen, da han kom afsted mod mål, hvor han sendte pucken op højt i målet til 5-3.

Da Rungsted efterfølgende fik kontrol over pucken, skøjtede Thomas Lillie mod bænken, men i samme moment fik Jeppe Jul Korsgaard fat i pucken, og han kunne let sende pucken mod det tomme mål til en sejr til Aalborg på 6-3.


VIDEO: Se højdepunkterne fra Frederikshavn White Hawks-Rødovre Mighty Bulls SønderjyskE-sejr i sløj omgang i Vojens