Nordjyderne slog til med to mål, lige efter Rungsted fik udlignet i tredje periode

Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates 3-5 (1-2,1-1,1-2) Det var en vældig god ishockeykamp de to hold serverede for hinanden, tv-seerne og tilskuerne i Bitcoin Arena.

Næsten som sædvanlig, for både Aalborg og Rungsted har både kompetencerne og individualisterne til at spille god, offensiv ishockey. I aften brød Aalborg stimen af hjemmesejre i de to holds indbyrdes opgør og vandt med 5-3 hos de forsvarende mestre.

Rungsted fik to hurtige udvisninger, før der var gået to minutter, og det var Thomas Spelling ikke sen til at udnytte med et drøn ind over skulderen på Lillie. Spelling var igen på færde efter små 10 minutter, hvor Carstensen og Scheel satte ham op. 2-0, og tilskuerne frygtede, at Rungsted var ved at gå op i limningen som tirsdag i Frederikshavn.

Det skete ikke. I stedet tog Aalborg et par udvisninger, og Mario Lucia fik udnyttet overtallet. 2-1 til gæsterne efter flot og tempofyldt første periode.

Underholdningen fortsatte i anden periode. Begge hold ville angribe. Begge hold scorede et enkelt mål. William Boysen skød på stolpen, Sebastian Bergholt scorede igen, og T.J. Moore udnyttede en friløber i de midterste 20 minutter, hvor det gik frem og tilbage som i tennis.

Herlig kamp og 3-2 Aalborg efter 40 minutter, hvor også Marcus Olsson og Olivier Hinse havde gode muligheder.

Rungsted i den decimerede udgave fik udlignet. Julian Jakobsen og Willie Raskob havde gode chancer, men begge målmænd reddede storartet.

Det blev 3-3 med ti minutter igen, da Nikolai Gades skud blev kulminationen på et langt Rungsted-pres omkring en afventende udvisning.

Var Aalborg presset? Jep, men topholdet slog igen til i slutfasen, som holdet har gjort så mange gange tidligere i sæsonen. Kort efter 3-3’eren og på blot 1:24 minutter lykkedes det for Felix Scheel og Martin Højbjerg at lukke kampen med en scoring hver.

Højbjerg til 3-4 på tavlen, da han udnyttede manglende koncentration i Rungsteds zone, og Scheel, da han drejede rundt og eksekverede et klumpspil.

Således trak Aalborg yderligere fra i toppen, hvor forspringet til Frederikshavn nu er på 13 point. Netop frederikshavnerne overtog Rungsteds andenplads og har nu to point mere og to kampe færre end de forsvarende mestre.