Nordjyderne tog dem femte på stribe og så sig ikke tilbage, da de først kom foran på Vestegnen

Rødovre Mighty Bulls-Frederikshavn White Hawks 1-4 (0-0, 0-2, 1-2): Fredagsdyst i Rødovre Centrum Arena, hvor gæsterne fra Vendsyssel skulle forsøge at fortsætte en stærk stime af sejre mod et afbudsramt Rødovre-hold.

Efter en ganske jævnbyrdig første del af kampen trak Frederikshavn fra med to scoringer inden for 11 sekunder i slutningen af anden periode. Rødovre kom sig aldrig over chokket, og gæsterne snuppede fortjent alle tre point med hjem til Nordjylland. Det stærke tophold slog til, da det gjaldt.

Fint tempo fra kampens begyndelse med masser af energi og intensitet i spillet. Begge målmænd, Matt O’Connor for Rødovre og Samuel Jukuri hos gæsterne, blev testet i indledningen.

Nikolaj Zorko var tæt på åbningsmål på en styring, men Jukuri vaks i målet. Til aftenens kamp manglede Rødovre ni spillere, hvor Jonas Sass var den seneste tilføjelse i forhold til sidste kamp. Hjemmeholdet fik dog endnu en gang hjælp fra tidligere spillere, herunder Morten Andreasen og Jannik Karvinen, og unge spillere fra RSIK.

Frederikshavn fik første udvisning halvvejs i perioden, men hjemmeholdet fik ikke skabt den nødvendige farlighed i de to minutter. Maksim Popovic tilkæmpede sig dobbeltchance med fem minutter til pause, men glimrende indgreb af gæsternes keeper.

Rødovre fik sin første to-minutters kort efter, og Frederikshavn tog straks fat med flere nærgående forsøg. Matt O’Connor skred ind og holdt kampen målløs i de første 20 minutter trods store muligheder til begge mandskaber.

Det livlige og underholdende spil fortsatte fra anden periode med to veloplagte hold, der begge søgte chancerne. Rødovre mødte sine modstandere højt på isen, og det gav pote i flere omgange. Omvendt, når gæsterne brød gennem, var der plads frem mod Rødovres mål.

Christopher Frederiksen fik kampens måske største chance havvejs i matchen, men frederikshavneren ramte forbi målet i fri position og fra kort afstand.

Jævnbyrdig affære gennem perioden med masser af spilvendinger og få spilstop. Gode præstationer fra de to keepere hindrede stadig scoringer. Dog burde Alexander Bumagin have sat pucken i et tomt mål med seks minutter til pause, men kæmpe afbrænder på O’Connor, der var ude af position.

Frederikshavn lagde herefter et stort tryk i Rødovres zone. Efter flere minutters belejring, hvor pucken kun kom ud af zonen én gang, kunne Søren Nielsen lægge den store gummiskive højt i målet. Matt O’Connor kastede sig rundt i forsøget på at fange pucken, men forgæves. Gæsterne med kampens første scoring.

Der skulle dog kun gå 11 sekunder, før pucken atter lå bag den canadiske Rødovre-keeper. Dane Fox lagde pucken ind, men det gav store protester fra Rødovre, der ikke mente, at den havde passeret målstregen. Dommerne stod fast og tomålsføring til Frederikshavn efter 40 minutter.

Tredje periode var fire minutter gammel, da Frederikshavn øgede til 0-3. Rødovre fumlede med pucken bag eget mål, og så kunne Dane Fox med sin anden scoring smaske den højt ind bag en chanceløs Matt O’Connor.

Kort efter overtal til gæsterne, og Rødovre skulle igen komme på hælene. Yderst effektivt spil af Frederikshavn, der flyttede pucken hurtigt og var kreative. Pucken endte hos Mads Larsen, der blæste den ind fra distancen efter kun et halvt minut i powerplay.

Generelt set var frederikshavnerne oven på – også i fem mod fem. Rødovre fik aldrig ro til at foretage sig noget konstruktivt, mens Jari Pasanens tropper spillede med stort overskud.

Frederikshavn fik nyt overtal, men denne gang lukkede hjemmeholdet ned. Begge hold fik yderligere en spiller udvist, men det bragte ikke scoringer med sig foran de 879 tilskuere – heraf en pæn skare supportere fra gæsterne.

40 sekunder før tid hamrede Mads Eller pucken ind bag Samuel Jukuri til 4-1. Det blev samtidig resultatet på en aften, hvor gæsterne var i fuld kontrol fra første scoring sidst i anden periode. Fuld fortjent sejr, hvor Rødovre ikke profiterede af ellers flere store chancer i især første periode. Dermed ingen sejr i jubilæumsgave til Mads Eller (100 kampe) og Morten Andreasen (500 kampe) hos Rødovre.

Aalborg var igen skarpest i slutfasen og vandt topkampen Underholdning og masser af mål i Esbjerg i aften