Hjemmeholdet slog Herlev med 5-3 i en kamp med et hav af chancer

Esbjerg Energy – Herlev Eagles 5–3 (3-1, 2-1, 0-1)

Esbjerg trak det længste strå, i en på alle måder begivenhedsrig affære, da Herlev fredag aften blev sendt hjem med et nederlag på 5-3. Dette i en kamp, der bød på et hav af udvisninger, en sjælden straffeslagskendelse og, især i førte periode, til tider ophørsudsalg i Herlev-forsvaret.

Hjemmeholdet måtte til aftenens kamp undvære Travis Brown, Travis Walsh, Jonas Torbensen og Kasper Krog, mens Herlev var uden Magnus Lykke Jonassen og Magnus Koch.

Målmandsduellen stod mellem Mathias Seldrup og Emil Jidskog.

Forud for kampen blev Valdemar Ahlberg kåret til månedens profil hos Esbjerg.

Ophørsudsalg i Herlev-forsvaret gav Esbjerg lette mål

Da Esbjerg allerede indenfor det første minut havde fået foræret hele to 100 %-chancer, synes publikum i Granly Hockey Arena forvarslet om, at der kunne være en mindre målfest under opsejling.

Både Jesse Mychan og Zach Pochiro brændte dog de to store og tidligere chancer, der normalt ikke bør opstå på dette niveau.

Gæsternes keeper, Emil Jidskog, var i det hele taget på overarbejde i de første minutter af perioden, hvor Esbjerg lage et godt pres, men også kom lidt let til tingene.

Det var egentligt også først i det sjette minut, at Herlev fik lejlighed til at bide lidt fra sig, da Christian Wejse tog en udvisning for interference. I powerplayet der fulgte i kølvandet på udvisningen, formåede Herlev dygtigt at flytte pucken rundt i Esbjergs zone, men helt farligt blev det dog aldrig.

Som man rundede periodens halvvejsmærke, fik værternes nordamerikanske indslag Jesse Mychan og Trevor Cheek, lagt et tungt pres på Jidskog, der dog ikke sprællede forgæves inde på stregen, hvor han ihærdigt holdte sine holdkammerater inde i kampen.

Med Benjamin Mauritzen udvist for en holding i det 11. minut tiltog det vestjyske stormløb mod sjællændernes mål og en scoring lå for alvor i luften. Men selvom Brett Welychka blev spillet helt fri på et halvtomt mål, så formåede Esbjerg fortsat ikke at få scoret. Til stor undren for hjemmepublikummet valgte Welychka i situationen at tage et snævert træk tæt under mål, i stedet for at forsøge sig med en førstegangsafslutning.

Selvom Esbjerg sad på langt det meste, så gik tingene ikke umiddelbart Esbjergs vej. Dette blev illustreret meget godt efter et kvarters spil, hvor hjemmeholdet blev ramt af en udvisning for high sticking. Det så dog helt bestemt ud til, at det var en Herlev-spiller, der ramte sin holdkammerat i hovedet med staven, i forbindelse med en nærkamp. Stor frustration i Esbjerg-boksen.

Men lidt uventet, så var det faktisk netop undertalsspillet, som skulle vise sig, at sætte vestjydernes i gang. I hvert fald var det i undertal, at Acke Ringström, midt foran eget mål, pludseligt forærede pucken til Matt Pistilli, der fik gummiskiven serveret lige på bladet og blot skulle løfte den op over skulderen på Jidskog til 1-0.

Nu gik det pludseligt stærkt. Kun godt et minut senere dumpede pucken ned for næsen af Trevor Cheek, der tog chancen med et halvblødt forsøg fra distancen. Dette skulle vise sig klogt af amerikaneren, da pucken gik hele vejen ind under Herlev-keeperen til 2-0.

Kampen synes nu nærmest at eksplodere og et minut senere skulle man igen tro, at der enten var Black Friday eller januarudsalg i Herlev-defensiven, da Jidskog sendte pucken direkte ud til Jannik Christensen, der takkede for tilbuddet og øgede til 3-0 for Esbjerg.

37 sekunder senere ville Herlev så også lege med og tæt under mål var det Alexander Lindqvist-Hansen, der fulgte op foran mål og reducerede til 3-1. Fire mål på 2:52 var en realitet, efter en særdeles livlig og underholdende første periode, hvor Herlev-defensiven dog til tider tog gevaldigt let på opgaven.

Målregnen fortsatte i underholdende anden periode

Der var masser af underholdning og begivenheder at tilføje kamprapporten i anden periode, som bød på intet mindre end 11 to-minutters udvisninger, herunder noget så sjældent som tre gange dobbeltudvisninger, helt uafhængigt af hinanden, i løbet af kun godt to minutter.

Herlev formåede at udnytte noget af det kaos, som fulgte i kølvandet på en af de mange udvisninger. Efter seks minutter fik gæsterne således reduceret til 3-2 i power play, da Niklas Tikkinen fra distancen sendte pucken op i fjerneste målhjørne.

Esbjerg var dog ikke længe om at genetablere to-målsføringen, da Niklas Andersen og Trevor Cheek, blot et minuts penge senere, arbejdede stenhårdt bag gæsternes mål og fik sat Grayson Downing perfekt op til afslutning lavt i slottet, hvorfra den elegante forward blot skulle sætte bladet på, for at udbygge til 4-2.

Syv udvisninger senere øgede Esbjerg også til 5-2. Bemærkelsesværdigt nok, så faldt scoringen endda i spil fem mod fem. Det var Graysin Downing, der med en præcis pasning fik sendt Matt Pistilli af sted på et break away fra blue line. Her svigtede Esbjerg-kaptajnen ikke, da Jidskog resolut og kynisk blev passeret.

Esbjerg var nu igen oppe med tre og Herlev-træner Patric Wener havde fået nok og valgte at skifte keeper. Ind kom 18-årige Christian Elmose Christensen.

Herlev med reducering og initiativ

Esbjergs David Madsen fik raget en udvisning til sig mod slutningen af anden periode og gæsterne kunne dermed starte tredje periode med 1:47 i overtal. Herlev formåede dog ikke, at drage nytte af overtallet.

Til gengæld fik gæsterne scoret et par minutter senere i spil fem mod fem, da den giftige duo Victor Rollin Carlsson og Johan Skinnars, i fællesskab pressede godt på foran Esbjergs mål og til sidst fik passeret Seldrup til 5-3, med førstenævnte som målscorer.

Herlev havde nu momentum og viste også langt mere initiativ end tidligere i kampen. Især Joonas Riekkinen virkede veloplagt hos gæsterne og kom da også frem til et giftigt forsøg, som Seldrup dog kom i vejen for.

Keeper-skiftet lod til at være en god idé, i hvert fald lukkede Christian Elmose Christensen fuldstændigt ned for Esbjerg-angriberne, efter at han kom ind. Dette indebar også et straffeslag, som blev dømt efter en sjælden set paragraf. Esbjerg var her egentligt strøget af sted i en to mod nul-situation, men en Herlev-spiller fik den fikse idé, at slå et stykke af en brækket stav der lå på isen efter de to Esbjerg-spillere og kendelsen var således helt korrekt.

Andreas Grundtvig blev sat til at eksekvere for Esbjerg, men heller ikke han formåede altså at score på Elmose.

Herlev forsøgte sig til sidst i spil seks mod fem med keeperen ude, da der resterede 1:50. Men desværre kiksede gæsterne en udskiftning og var i de forbindelse syv mod fem – lige til den gode side rent spillerantalsmæssigt og med en udvisning for for mange spillere på isen, ja så var kampen reelt set afgjort.

Esbjerg overtog dermed Metal Ligaens fjerdeplads fra netop Herlev.

Frederikshavn fortsætter stimen af sejre med sikre 4-1 i Rødovre Tætte cifre i Odense trods stort sønderjysk overtag