Bundholdet fik ikke spillet til at hænge sammen, SønderjyskE kunne ikke score i aften i VinMedKant Arena

Odense Bulldogs-SønderjyskE 1-2 (0-1,1-1,0-0) SønderjyskE er tilbage på sejrskurs igen, men trods spillemæssig dominans i det meste af kampen holdt det hårdt mod bundholdet fra Fyn, der sled og slæbte for overhovedet at få spillet til at hænge sammen i aften. SønderjyskE endte med at vinde 2-1 efter en nervøs afslutning, der bar præg af, at begge hold har tabt meget på det seneste.

Kampens første udvisning blev kostbar for Odense. Martin Larsen var for ivrig, da han stoppede Daniel Kønig Hansen, og Larsen fik 2+1o for boarding. Et par lynhurtige kombinationer endte med, at Frederik Bjerrum smadrede pucken op under overliggeren. Små fem minutter var spillet.

Kontant afregning fra sønderjyderne, der fortsatte med at cirkle i Bulldogs-zonen i minutterne derefter, hvor endnu en scoring lå i duften fra de ristede pølser i Odense.

Henry Hardarson har hele sæsonen været en drivkraft for fynboerne, og det var også manden med de islandske rødder, der skabte den første chance til hjemmeholdet. Pucken var centimeter fra at gå ind via en Odense-stav inde foran kassen.

Gennemgående havde Bulldogs dog meget store problemer med at fange SønderjyskE-spillerne, når gæsterne fik sat sig fast i offensiv zone. Mario Simioni ønskede formentlig en yngre udgave af sig selv på isen, for SønderjyskE broderede løs og manglede i den grad en afslutter med det kyniske skud, som Simioni i sin tid mestrede til perfektion.

Frederik Bjerrum var tæt på at øge i slutningen af perioden, og var gennemgående den mest iøjnefaldende spiller i første periode, hvor Odense med rette kunne føle sig snydt for et overtal eller to, hvis dommerlinjen havde været konsekvent. Dog ingen tvivl om, at SønderjyskE’s 1-0 føring efter 20 minutter var fortjent.

SønderjyskE sad totalt på begivenhederne, da pucken blev droppet igen. Fem minutters pres udmøntede sig dog igen mest i broderier. Mike Little var tættest på, da han kom helt ind under Cowley og afsluttede.

Odense fik et par kontramuligheder. Nicolaj Henriksen parerede Ehlers, men målmanden kunne ikke stå i vejen, da brandvarme Bourbonnais fandt en retur og smed op i nettaget med en præcis baghånd. Klasseaktion og pludselig 1-1.

Fynboernes mål betød, at hjemmeholdet fik flyttet spillet lidt længere opad banen. Puckbesiddelsen var knap så ensidig mere, men Bulldogs spillede til gengæld en jammerlig omgang powerplay, da Josh MacDonald tog en roughing-udvisning.

Det var så som så med intensiteten i VinMedKant Arena, hvor SønderjyskE bragte sig foran 2-1 efter 36 minutter. Tre-fire sønderjyder nærmest pressede pucken ind over stregen.

Christian Silfver udløste jubelbrølet og samtidig en flod af protester fra Martin Larsen, der så en offside eller to i målfeltet foran Cowley, hvor SønderjyskE-spillerne i hvert fald spillede til kanten ved scoringen. Det måtte undertegnede – selv med dårligt udsyn – give Larsen ret i.

Men den talte, og dommeren stod godt placeret. Kort efter havde Yannick Vedel 2-2 på staven, men uden den sidste centimeter. Stadig fuldt fortjent sønderjysk føring efter 40 minutter.

I tredje periode sad man med fornemmelsen af, at SønderjyskE kunne spille herfra og til evigheden i Odenses zone uden at score, mens hjemmeholdets opspil til tider var en opvisning i dårlige pasninger.

Spørgsmålet var, om Bulldogs kunne udnytte nogle af de små bid, som ”hundene” trods alt satte ind, eller om SønderjyskE’s overtag på et eller andet tidspunkt ville give bonus.

I det store og hele var tredje periode meget uskøn, og det var tydeligt – som minutterne skred frem, at sønderjyderne efter fire nederlag på stribe begyndte at forsvare sejren i stedet for at angribe den.

Det gav Odense rum til at forcere uden at det helt lykkedes for det hårdt kæmpende hjemmehold, der simpelthen ikke kunne få spillet til at hænge sammen i aften. Det blev kun til sporadiske chancer og lidt tumult i slutfasen. Nerverne hang i laser hos begge hold. 2-1 til SønderjyskE, der løb i offside i stedet for at score i tomt bur otte sekunder før tid.

Positive præstationer af begge målmænd, mens Odense igen havde Henry Hardarson som stærkeste offensive kraft. Hos SønderjyskE var Mike Little mest dynamisk og skabte konstant furore med sine rush op gennem banen, mens Frederik Bjerrum ligeledes viste, at han både er en stærk kreativ kraft og afslutter, når han spænder sig an.

Underholdning og masser af mål i Esbjerg i aften To spilledages karantæne til Martin Eskildsen, SønderjyskE