Gæsterne bed godt fra sig i første periode, men kunne ikke holde trit med Aalborg

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 3-1 (0-1,3-0,0-0) Det var top mod bund, da grundspilsvinderne fra Aalborg Pirates tog imod bundholdet Rødovre Mighty Bulls, og fra kampens start var hjemmeholdet også bedst, men manglede den sidste skarphed omkring William Rørth i gæsternes mål.

Det hele endte dog med den ventede sejr til Aalborg, men det var ikke uden sværdslag mod et flot kæmpende Mighty Bulls-mandskab, der gav hele armen i kampen for at komme i slutspillet.

Rødovre kæmpede heroisk i første periode og klarede sig flot igennem de første fem minutter af kampen, hvilket gav dem muligheden på en kontra. Efter en chance til Thomas Spelling, hvor en Rødovre-stav kom i vejen i sidste sekund, opstod netop en kontra. Blot 16-årige Linus Rørth kom alene igennem, og iskoldt satte pucken ind langs den nærmeste stolpe til stor jubel for gæsterne.

Målet rystede hjemmeholdet, mens Rødovre fik en masse energi af Linus Rørths første mål i Metal Ligaen. De var bedst i afslutningen af perioden, men Adamsen lavede nogle store redninger både i fem mod fem og i undertal, så perioden endte med blot en enkel scoring. 1-0 til gæsterne.

Nordjysk energi
Det skulle vise sig at være et par vigtige redninger, da nordjyderne kom ud med en helt anden energi og tænding. Det kastede hurtigt chancer af sig, og Matt Salhany var den første, der var tæt på, da han på ren fart og vilje fik en friløber. Dog fik han ikke pucken forbi William Rørth i denne omgang.

Friløberen var et forvarsel for det næste minut fra piraterne, hvor de fastholdt deres pres, og fik kørt pucken flot rundt i angrebszonen. Det gav Jimi Jalonen muligheden for at afslutte fra kanten af feltet, og efter en afretning endte pucken hos Tobias Ladehoff foran mål, som flot lagde pucken direkte op i nettaget.

Føringsmålet til grundspilsvinderne lå i luften, og halvvejs inde i opgøret kom det, da Matt Salhany tog revanche for sin chance i starten af perioden.

I en direkte en mod en-duel med Edvard Lundmark fik Salhany flot driblet sig fri til en afslutning fra slottet, som sad direkte oppe i det fjerneste målhjørne uden chance for William Rørth

Fem minutter efter scoringen var den gal igen for gæsterne, da nordjyderne scorede for tredje periode lidt ud af det blå. Nikolaj Nielsen modtog pucken, og fik frækt sendt sendte pucken højt på mål, hvilket overlistede William Rørth i målet til 3-1, som også var resultatet efter anden periode.

Transport i tredje periode
I tredje periode handlede mest om bare at spille kontrolleret og klog periode, for hjemmeholdet, hvilket lykkedes. Nordjyderne holdt god bevægelse i pucken, og fik på den måde holdt pucken fra gæsterne. Kun sporadisk var Rødovre farlige, og i alle tilfælde var Albert Adamsen på plads.

I den anden ende var nordjyderne tæt på i flere omgange, hvor især Tommy Giroux var en konstant trussel mod gæsternes mål. Til trods for pucken hoppede og dansede inde omkring Rørth, ville pucken dog ikke ind i tredje periode, mens gæsterne ofrede sig heroisk i blokeringerne.

Afslutningen blev præget af en situation med fem minutter igen, hvor Brayden Sherbinin blev ramt af en hård tackling af Christopher Rübenach efter en afslutning mod mål. Aalborgs back lå længe stille på isen, men kunne heldigvis skøjte fra isen af egen kraft.

Situationen gav samtidig en badebillet til Rübenach, hvilket gav nordjyderne et powerplay i de sidste tre minutter af kampen. Det betød vinderne af grundspillet stille og roligt kunne køre sejren i land med 3-1.

Odense holder liv i top 4 - White Hawks skal ud i skæbnekamp mod Rødovre Östlund og Rungsted kuppede Herning