Oskar Östlund var manden bag sejren til Rungsted denne eftermiddag. Svenskeren havde flere fantomredninger og var i tredje periode decideret kampafgørende.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 3-4 (1-2, 1-1, 1-1)

Herning og Rungsted krydsede denne eftermiddag klinger i Kvik Hockey Arena, og spørgsmålet var selvfølgelig om publikum var vidne til en snigpremiere på kvartfinalerne.

Der skulle ikke gå mere end 24 sekunder før Rungsted bragte sig i front. Maksim Popovic vandt sin faceoff og Malte Setkov kunne mellem venner og fjender passere Mac Carruth.

Umiddelbar drømmestart for gæsterne som også var tæt på at bringe sig yderligere i front ved Popovic, men scoringen gik i stedet til Herning. Mathias Bau sendte pucken på mål og returen satte Victor Cubars sikkert i mål til 1-1.

Det var ikke kedeligt i denne første periode og næste store chance lå lige om hjørnet. Brett Thompson fik en flot tværpasning fra Mathias From og han burde have udnyttet det store tllbud.

Filip Karlsson og Albin Lindgren havde begge nærgående forsøg og det var ikke til at sige hvem der blev næste hold på måltavlen.

Svaret fik vi få minutter senere da Jakob Jessen uheldigt styrede pucken ind bag Carruth, og Jessen kostede altså også en scoring i fredagens kamp mod Esbjerg. I Herning glæder man sig uden tvivl til at få Patrick Madsen tilbage.

Gæsterne fik også dagens første powerplay og det blev til to af slagsen i rap. Herning formåede dog at holde stand og derfor gik holdene til pause med en smal Rungsted-føring.

Chancerne stod i kø

Blue Fox forsøgte at sætte sig på spillet straks fra anden periodes start og man fik også testet Östlund flere gange. Det gjorde man indledningsvis uden Jesper Thörnberg der af uvisse årsager ikke startede ud i sin vante kæde.

De største chancer tilfaldt dog gæsterne der var tæt på at udbygge føringen på et stort tilbud til Rasmus Andersson og ikke mindst en friløber til Dawson Davidson.

Mac Carruth blev idømt en udvisning for at skubbe hjelmen af bevidst, men heller ikke i tredje forsøg fik gæsterne klaveret til at spille.

Mathias Bau har haft svært ved at finde vejen til netmaskerne og han overplacerede også sit skud efter at være sat perfekt op af Thompson.

Det skulle fuldt fortjent også blive Rungsted der gjorde det til 3-1. Tim Wahlgren kunne med baghånden dirigere pucken mellem benene på Carruth.

Herning fik kort efter målet deres første chance i powerplay og i denne disciplin er midtjyderne i øjeblikket ustoppelige. Victor Cubars kunne højt i slottet sætte sin anden scoring og reducere til 2-3.

Östlund leverede en kæmpe redning på Mathias From der ellers frækt afsluttede en tre mod en situation og Rasmus Andersson var på ny tæt på at finde netmaskerne.

Kyniske gæster

Mathias Bau satte tidligt i tredje periode en på flere måder vigtig scoring. For ham var det første mål i umindelige tider, men det var altså også en scoring der betød at håbet om andenpladsen igen levede for hjemmeholdet.

Morten Poulsen fik en friløber umiddelbart efter men desværre for ham kiksede han afslutningen med baghånden. Östlund måtte ligeledes levere endnu en stor redning på From allerede i næste skifte. Stærk start på perioden fra Blue Fox.

Den smalle trup som Rungsted var taget til Herning med denne eftermiddag blev nu for alvor sat under pres og den svenske keeper var en regulær enmandshær for gæsterne.

Mathias From udfordrede i vanlig stil gerne fire modstandere og han slap igen igennem. Afslutningen manglede lige det sidste og derfor blev det ikke til endnu en kandidat til "årets mål" for From.

Rungsted havde ikke haft noget som helst i denne periode, men Filip Karlsson viste kynisme da han huggede pucken op i hjørnet. Gæsterne dermed tilbage i front med godt 10 minutter tilbage på klokken.

Blue Fox sad fortsat tungt på chancerne, men tiden arbejdede fortsat for gæsterne.

Hånberg tog sin time-out og hjemmeholdet spillede seks mod fem. Trods næsten tre minutters mindre bombardement af Östlund formåede Blue Fox ikke at score yderligere, og derfor tog gæsterne altså sejren.

Der var tumult i slutfasen ovenpå en hård Ryan-tackling af Jesper Thörnberg, og det skal nok blive hedt, hvis de to hold igen mødes på fredag i den første kvartfinale.

Aalborg vendte og vandt mod Rødovre ISEN ØDELAGT I FREDERIKSHAVN: KAMPEN SPILLES KLOKKEN 17 I HAL2