Herning Blue Fox risikerer at blive isoleret i bunden af Metal Ligaen. Det er status efter en uinspireret og nærmest pinlig indsats mod et stærkt decimeret Esbjerg-hold, der spillede med enkle midler og stor fight. Christian Wejse blev matchvinder og Andreas Grundtvig scorede to gange i en rodet og uskøn kamp, som Esbjerg fortjent vandt 4-1

Herning Blue Fox – Esbjerg Energy: 1-4 (1-1, 0-0, 0-3)

Gæsterne var hårdt ramt af skader til aftenens kamp med Trevor Cheek, Grayson Downing, Jesse Mychan og Zach Pochrio ude. Matt Pistilli så kampen fra boksen, altså hele fem importangribere sad ude. Men også hjemmeholdet måtte se bort fra to profiler i Dmitri Kostromitin og Rasmus Nielsen.

En ganske chancefattig start på opgøret hvor, Herning havde et par løse chancer, mens Esbjergs Niklas Andersen ikke var mere end en uheldig skøjte fra en friløber.

Markus Jensen bød sig til med en fin afslutning tæt under mål, og kort efter faldt kampens første powerplay til gæsterne. Dette udløste dog heller ikke et foreløbigt bedste bud på en scoring, og den rodede start kunne fortsætte.

Brodie Dupont burde have bragt hjemmeholdet i front da han første blev sat op af Lasse Lassen, og bagefter fik lov at afslutte to gange på klods hold.

I stedet slog gæsterne til i den anden ende. Andreas Grundtvig stod placeret inde foran Simon Nielsen, og han kunne lirke en retur i nettet til vestjysk 1-0 føring.

Sæsonens foreløbige profil hos Blue Fox, Morten Poulsen, blev ligeledes sat op midt i slottet, men han fik ikke rigtig ram på pucken og Mathias Seldrup manglede endnu at blive testet for alvor.

100 kampe rundede Jakob Jessen denne aften, og han kunne lade sig hylde af fans og medspillere kort før pausen. En afslutning langt ude fra tog en Esbjerg-stav på vejen, og snød Seldrup i en grad så pucken fandt vej til nettet højt i målet.

Blue Fox tog et powerplay med sig ind til anden periode, men 1-1 var et fair resultat efter de første 20 minutter.

Rodet og uinspireret

Gæsternes Matthew Pistilli så i øvrigt hele kampen fra gæsternes boks hvilket må siges at være et sjældent syn. Med det in mente måtte man vippe på hatten for Esbjergs indsats denne aften, mens et fuldt offensivt besat Herning-hold burde have lagt mere pres på gæsterne.

Således løb også værternes powerplay ud i sandet, og man fik stadig ikke skabt de helt store muligheder. En slashing af de større gav imidlertid Esbjerg chancen i powerplay, og det udløste klapsalver, da Jessen blokerede et af ligaens hårdeste slagskud fra Niklas Andersen.

Ellers var der ikke meget at klappe af for supporterne nede i hjørnet der kunne se et Blue Fox hold der mindede mere om holdet sidste sæson end den blændende indsats senest hjemme mod SønderjyskE.

Brodie Dupont var nok engang tæt på, men ellers var det svært at se hvor målene skulle komme fra. Esbjerg figthede bravt selvom de ikke skabte meget, og hos Herning var lederne på holdet ikke at finde.

Christian Wejse havde dog en stor chance i den anden ende, og Niklas Andersen flækkede en puck på overliggeren.

Lasse Lassen manglede ligeledes tidligere tiders skarphed, og fra en oplagt scoringsposition kunne han se Seldrup komme godt ud af sit mål og pille den tidligere landsholdsspiller.

Esbjerg havde flere kæmpe chancer sidst i perioden, og Herning skulle være glade for Simon Nielsen, der holdt niveau som en af de få.

Esbjerg sendte Herning til bunds

Christian Wejse var tæt på at sende pucken forbi Nielsen kort inde i tredje periode, og faktisk var gæsterne bedst i denne fase af kampen. Godt hjulpet på vej af et powerplay til at starte 3. periode.

De ca. 50 medrejsende fans fra Esbjerg kunne se deres decimerede mandskab komme tættere og tættere på minimum et point, og måske mere, kort inde i tredje periode.

Christian Wejse gled ubesværet igennem midtjydernes bagerste rækker, og denne gang fik han skovlen under Nielsen med baghånden. 2-1 til Esbjerg og noget nær katastrofalt set med blå briller.

Der var svært at finde optimisme hos hjemmeholdet i det hav af fejl som fortsat prægede rævenes spil, og Esbjerg var naturligvis svært tilfredse med kampens forløb.

Herning blev ved at løbe panden i den mur og havde mere end svært ved at blive farlige. Derfor lignede det et sidste søm i kisten, da David Madsen udplacerede Nielsen mellem benene og gjorde det til 3-1 Esbjerg.

Med lidt over fem minutter var Herning nu tvunget ud i en alt-eller-intet-satsning, men man skulle være ukuelig midtjysk optimist for at tro på et comeback.

Brodie Dupont sendte ganske vist en hammer af et skud på stolpen og man havde også et powerplay, men Mathias Seldrup og resten af lazarettet holdt stand perioden ud. Det må give ukuelig moral til et svingende Esbjerg-hold, mens Ben Cooper virkelig har fået sin sag for i Herning.