Hjemmeholdet sprudlede i Bitcoin Arena og gæsterne var uden chance i aften

Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls 9-5 (3-2,5-1,1-2) Rival og lokalopgør mellem Rungsted Seier Capitals danske mestre og Rødovre Mighty Bulls fredag aften i Bitcoin Arena, som denne aften var relativt velbesøgt i forhold til tidligere kampe i sæsonen. Der var næsten 1700 tilskuere på lægterne, og de fik 14 mål og stor underholdning til glæde for de fleste tilskuere i arenaen. Rungsted vandt nemlig med hele 9-5.

Rungsted kom ind til kampen med tre sejre i deres seneste fire opgør i Metalligaen, og generelt har spillet i den offensive del af banen set lovende ud for sidste sæsons mestre.

Rødovres flotte sæsonstart er begyndt at smuldre en smule og derfor var aftenens opgør lige så vigtigt for tyrene fra Vestegnen.

Det blev en yderst underholdende første periode hvor især hjemmeholdet, satte sig igennem offensivt.

Det gav gæsterne lidt problemer defensivt, hvor Rødovre to gange måtte spille i undertal.

Rungsted havde før aftenens kamp ligaens ringeste powerplay, men denne statistik blev kraftigt forbedre alene på de første tyve minutter, da først Ramus Andersson hakkede en løs puck i kassen midt fra mål til 1-0.

Samme powerplay formation slog også til hen imod slutningen af perioden, denne gang var det Marcus Olsson, der på bagstolpen modtog en pasning fra Mattias Persson til 3-1.

Imellem de to scoringer nåede TJ Moore at gøre det til 2-0 flot sat op af Mario Lucia bag fra mål. Moore satte pucken uimodtageligt ind bag O'Connor i Rødovre kassen på en first timer.

Rødovre fik nyt liv tre minutter senere, da Steffen Klarskov kom afsted på kanten og effektivt skar ind foran mål og afdriblede Thomas Lillie i Rungsted målet.

På trods af et hjemmehold i teten, var det som om at Rødovre ikke rigtig kunne rystes af. Kun 10 sekunder efter førnævnte 3-1 scoring, var hjemmeholdet ingenlunde opmærksomme og det gav gæsternes svenske center Kim Johansson muligheden for simpelt at reducere til 3-2 lige inden pausen.

Rungsteds offensive tilgang til kampen fortsatte i anden periode. Fire minutter af perioden skulle der gå før de røde lamper igen lyste bag Matt O'Connor til 4-2, det var Rasmus Andersson der med sit andet mål i kampen var på pletten.

Målet fik hjemmeholdet til at tænde til og 22 sekunder efter Anderssons scoring var William Boysen skarp og han sendte pucken i mål til 5-2. Rædselsfuld start på den midterste periode for Rødovre.

De to hurtige mål til hjemmeholdet blev efterfulgt af lidt stilstand, hvor Rødovre fik arbejdet sig lidt ind i kampen igen, i hvert fald spillemæssigt. De positive tendenser faldt dog hurtig til jorden midtvejs i kampen, da TJ Moore med sit andet mål i kampen sendte Rungsted på 6-2.

Meget ukarakteristisk opløsning hos det ellers så hårdt arbejdende og godt skøjtende Rødovre-mandskab.

Lidt energi fik gæsterne tilkæmpet sig via Nicklas Carlsens 6-3 reducering, men lige fedt hjalp det, da hjemmeholdet inden anden pause tog sig til 8-3.

Målene fik hjemmeholdet fra TJ Moore der fuldendte sit hattrick ved 7-3 og den store svenske back Simon Frederiksson scorede til 8-3

Med hele 11 mål i de første to perioder, og en stor føring til det ene af de to hold, ville mange nok have forestillet sig at gassen så småt ville sive ud af ballonen.

Det endte dog også med en lettere omgang Hawaii-hockey i tredje periode, men de to hold var ikke færdige med at score.

Rødovre fik først reduceret til 8-4 ved Kim Johansson, som i sidste ende ikke var andet end kosmetik på måltavlen.

William Boysen blev den fjerde spiller i aften der kunne notere to mål på kampprotokollen, da han scorede til 9-4, inden Rødovres Thomas Olsen lukkede en særdeles målrig kamp af med sin scoring til 9-5.

Rungsted er nu helt tilbage i kapløbet om Final4 da de mangler en-to kampe i forhold til de andre hold. Rødovre er heller ikke uden chance, men holdet skal tilbage til de klassiske dyder med hårdt arbejde og stærk disciplin.

Afbudsramte Esbjerg slog et uinspireret Herning-hold med sikre 4-1 Sørens aften i Frederikshavn, White Hawks vandt sikkert