Herlev kunne ikke styre hverken Søren Nielsen eller hans holdkammerater i Nordjyske Bank Arena i aften

Frederikshavn White Hawks-Herlev Eagles 7-3 (2-1,2-1,3-1) Der blev ikke serveret and i Frederikshavn i aften, og Mortens Aften er nu også en tradition vi må vente en måned med. Men datoen 11 oktober kan så passende være Sørens Aften. I hvert fald i Frederikshavn og omegn, for det var Søren Nielsen her, der, og alle vegne, i aftenens kamp. Hvad menuen så skal være kan de bruge et år til at finde ud af i Frederikshavn, men noget med fisk er nok mest nærliggende.

Frederikshavn slog Herlev 7-3 uden de store problemer.

Begivenhedsrig første periode vi blev vidne til, hvor de tre mål der blev scoret var lige i underkanten. Hjemmeholdet i den dominerende rolle, alt imens gæsterne lukrerede på kontra. Det var ikke meget Herlev havde i første periode, men det de havde var farligt hver gang.

Der skulle et powerplay til efter fem minutter, og så havde Herlev åbnet scoringen. Mathias Mølgaard nåede at afsone seks sølle sekunder, inden han igen blev lukket ind på isen. Niklas Tikkinen sagde velkommen tilbage til isen Mølgaard, da han åbnede scoringen i Nordjyske Bank Arena. Ikke den kønneste scoring, og pucken kunne da også kun lige akkurat snige sig ind over stregen.

Heldigvis stod dommer Martin Theiltoft godt placeret, og anerkendte scoringen. At dømme ud fra de manglende protester fra hjemmeholdet, må man formode at pucken var tilpas over stregen til en scoring.

Vi fik skud på stængerne i første periode. Herlev havde den første, og den kunne have givet en chokføring på 2-0 til udeholdet. Mads Larsen faldt i et powerplay, og det gav Alexander Lindquist frit løb ned mod Galansky. Desværre var det stolpe ud for Lindquist.

Det var høgene der stod på det meste i første periode, og man sad kun og ventede på en udligning. Den kom også, og det var fra aftenens helt store nydelse, Søren Nielsen, der fik prikket hul på Jidskog. En lille skudfinte først, og så lagde han pucken mellem benene på svenskeren.

Godt to minutter senere var han på spil igen, den gode Søren Nielsen. Han drev selv pucken godt ind i zonen, og så smed han skiven højt op i netmaskerne. 2-1 til hjemmeholdet, der også havde stolpeskud fra Mads Larsen og Mathias Mølgaard i de første tyve minutter.

Tre minutter skulle der gå af anden periode, inden der igen kunne jubles blandt hjemmepublikummet. Christoffer Åkesson tog en tur med pucken bag mål, og så scorede han sikkert da han igen havde front mod buret. Jidskog så overrasket ud, men flot detalje af den unge White Hawks-forward.

Vendelboerne med pucken mest, og stadig Herlev lukrerende på kontra. En sådan burde Brett Thompson have udnyttet efter seks minutter, men Galansky hev en pragtredning op af ærmet. Kort efter diskede Søren Nielsen op med en fremragende pasning til Albin Lingren, og svenskeren sendte pucken ind i netmaskerne. 4-1, og modløsheden stod malet i ansigtet på gæsterne.

1400 tilskuere kvitterede med flere minutter lange klapsalver, mens spillet foregik på isen.

Det var dog alligevel Herlev der fik reduceret. Johan Skinnars sendte pucken op i nettaget til reducering 4-2, og det tændte et håb i gæsterne.

White Hawks mistede momentum og koncentration, og de sortklædte fik for alvor sat et pres ind. Første gang man så dem have længerevarende spil i angrebszonen. Det rakte dog ikke til flere scoringer i perioden, der sluttede med en tåbelig Patrick Madsen-udvisning i angrebszonen.

Det powerplay tog Herlev med sig ind i tredje periode uden scoringer til følge, og kort efter var der lukket og slukket i Herlev lejren. Thomas Søndergaard greb pucken i luften, lagde den på isen, og klappede til den. 5-2 til hjemmeholdet.

Det var et modløst Herlev mandskab i Nordjyske Bank Arena, og da Santeri Suistio gjorde det til 6-2 efter fire minutter i tredje periode, blev det for meget for Emil Jidskog i Herlev buret. Christian Elmose tog over i stedet for svenskeren.

Han kunne se Brett Thompson reducere til 6-3 med ni minutter igen. En usvigelig sikker scoring højt op i nettaget, hvor Galansky sprællede forgæves. Thompson og Skinnars var de farligste for gæsterne i aftenens opgør, men hvor man samtidig kan tillade sig at være skuffet over spillere som Ulrich Linnet og Luis Blak Olsen, der plejer have mere kvalitet i deres spil.

Kvalitet havde vendelboerne, og Anders Eriksson gjorde det til 7-3 i powerplay med fem minutter tilbage af opgøret. I øvrigt assisteret af, ja I har nok gættet det, Søren Nielsen. Det var aftenens sidste scoring, og sikker sejr til White Hawks på Sørens Aften.

9-5: Kæmpe målfest, da Rungsted slog Rødovre i rivalopgøret Aalborg kom problemfrit fra Odense med tre point