Mighty Bulls med masser af nye og gamle navne kneb en 4-3-sejr hjem over Metal Ligaens bundprop

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 4-3 (0-1, 3-1, 1-1): Menuen tirsdag aften i Rødovre Centrum Arena stod på en duel mellem to sejrstørstende hold nederst i Metal Ligaen. Rødovre skulle vende en negativ stime, hvilket i den grad også var tilfældet for Odense.

Odense lagde ud med føring, men Rødovre vendte og kørte alle tre point hjem med et afbudsramt mandskab. Bundkampen var ikke velspillet, men hjemmeholdet viste større effektivitet end det hårdt prøvede Odense-spillere, der manglede flere U20-landsholdsspillere.

Rødovre stillede til kampen med et ganske spektakulært hold som følge af fraværende spillere til skader og U20-landsholdet. Assisterende træner, Morten Andreasen, fik comeback sammen med Jannik Karvinen, mens den tidligere Herlev-spiller Maksim Popovic også stillede op for Mighty Bulls – og dermed fik sin debut.

Herudover også debutkamp til de unge Andreas Stenberg Sørensen og Anton B. Hansen. Sidst, men ikke mindst, sæsonpremiere til Kasper Jensen, der var blevet klar til kamp, og Lasse Carlsen, der var tilbage i Rødovre.

En rolig indledning, lige indtil Odense bragte sig foran allerede efter tre minutter. Pucken sprang ud til Riley Bourbonnais på modsatte stolpe, og han kunne sende den højt ind med baghånden. Matt O’Connor, der var tilbage i Rødovres mål efter en skadespause, var passeret.

Thomas Olsen fik dobbeltchance efter fem minutter, men Evan Cowley i Odense-målet klarede flot. Kort efter fik Odense kampens første to-minutters, men Rødovre var milevidt fra at score. Stærkt arbejde af Odense, der selv fik chancen i overtal kort efter uden at imponere.

Rødovre kom fem mod tre i ét minut og 40 sekunder, men hjemmeholdet leverede mildest talt intet. Langsommelig omgang med pucken og alt, alt for få afslutninger. Ej at forglemme et heroisk kæmpende Odense-hold.

Med syv minutter til pause tog Lasse Carlsen og Yannick Vedel en intens svingom bag det ene mål til stor begejstring for publikum. Game misconduct til begge spillere.

Henry Hardarson med stolpeskud, hvilket var den bedste mulighed i resten af perioden. Odense gik til pause med føring, mens Rødovre slet ikke kunne få tingene til at hænge sammen.

Begge hold med overtalsspil i begyndelsen af anden periode, hvor Rødovre var tættest på. I et nyt powerplay til Rødovre havde Jannik Karvinen bedste forsøg. Pucken sad dog lige i Evan Cowleys favn.

Ni minutter inde i perioden udlignede Rødovre efter et fint fremstød, hvor Jonas Sass kunne lægge pucken ind med baghånden til 1-1. Stillingen holdt kun to minutter, før Henry Hardarson stormede frem i undertal og hamrede pucken op i modsatte hjørne til ny føring. Smuk scoring på Matt O’Connor.

Rødovre slog dog hurtigt igen. Tilbagevendte Jannik Karvinen dukkede op og slog pucken ind til 2-2 fra kanten af slottet, mens hjemmeholdet stadig var i overtal. En håndfuld minutter senere bragte Rødovre sig i front ved kaptajn Teemu Virtala. Forløsning for hjemmeholdet, mens Odense gik til pause bagud for første gang i matchen.

Begge hold med powerplay i begyndelsen af tredje periode. Odense fik ikke kreeret synderligt, hvilket var det samme med Rødovre. Jonas Sass måtte hjælpes fra isen ved udvisningen til Odense, da han blev skubbet ind i overliggeren og røg til tælling i isen.

Rødovre øgede føringen efter otte minutter. Thomas Olsen skøjtede ind i slottet fra venstre side og lagde pucken op i det lange hjørne til 4-2. Flot scoring og Rødovre med klart momentum.

Med syv og et halvt minut igen reducerede Odense på en retur ved Lukas Lundvald Nielsen. Gæsterne fik dermed omsat en af de få chancer, som holdet havde skabt i tredje periode. Ny spænding.

Odense trak målmanden med halvandet minut igen og udbad sig timeout med 14 sekunder tilbage. Lige lidt hjalp det, og Rødovre sikrede sig alle tre point efter fem nederlag i træk. En til tider underholdende kamp, men hvor kvalitet og kontinuitet i spillet var en klar mangelvare.

Rødovres tilbagevendte og debuterende spillere gjorde en glimrende indsats i sejren. Jannik Karvinen fandt atter vej til netmaskerne, og Maksim Popovic leverede en utrættelig arbejdsindsats i kæden med Karvinen og Andreasen