Et effektivt Herning-mandskab vandt i en tempofyldt ishockeykamp i Bitcoin Arena

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 1-4 (1-1,0-0,0-3) Herning Blue Fox er tilbage på sejrskurs efter aftenens 4-1-sejr i Rungsted efter en kamp, der var tættere end cifrene antyder. Herning var dog skarpest i de afgørende situationer og vandt derfor fortjent over Rungsted-mandskab, der var ramt af mange afbud. Det betød Metal Liga-debut til den blot 17-årige Victor Bergqvist, der var rykket fra Rungsteds 1. divisionshold og op til debut.

Det var en tempofyldt første periode med dejlig offensiv hockey fra begge hold. Thomas Lillie måtte hurtigt i aktion, og i den anden ende reddede et Herning-ben gæsterne fra en Marcus Olsson-scoring.

Lukas Andersen har scoret i tre af de seneste fire kampe, og han gjorde det igen i aften, hvor han styrede et skud fra Jere Pulli ind på Simon Nielsen. Hjemmeholdet havde til dagens kamp i øvrigt sendt Nikolaj Rosenthal op til svenskerne Olsson og Persson.

Lige inden første periode lukkede ned, lukkede Herning op. En nærkamp ved banden blev vundet og efter et par hurtige pasninger endte pucken ved Morten Poulsen, der bliver ved og ved med at score mål. 1-1 fem sekunder før pause.

Tempoet fortsatte i højeste gear fra starten af anden periode. Cam Brace skød på overliggeren for Herning, der havde de største chancer i de første 10 minutter. Lillie måtte redde en friløber efter en stor fejl fra Holten Møller, og halvvejs inde i perioden var Rungsted på spil.

Mattias Persson havde periodens største chance for hjemmeholdet i en seværdig match, hvor Herning som minimum fremstod helt lige med et af Metal Ligaens tophold.

Det skulle i tredje periode endda vise sig, at Herning var bedre end Rungsted på aftenen.

Først skulle Simon Nielsen lige redde Rosenthal og Persson i begyndelsen af slutperioden, men herefter stak Herning af. Brodie Dupont skød fra en spids vinkel i tiden 42:23, og Lillie måtte give fortabt.

Blot 13 sekunder senere lå pucken i rusen igen. Dupont denne gang med assist til Kristoffer Astorp på en lynhurtigt, gennemspillet angreb, og Herning tog kontrol over kampen.

Seks minutter før tid vendte gæsterne spillet, da Rungsted satsede hårdt og naturligt, men med fire mand fremme nåede hjemmeholdet ikke tilbage, og Thomas Vilstrup Andersen eksekverede til slutresultat 1-4 på tavlen i Bitcoin Arena.

Herning er nu tæt på det brede midterfelt, og midtjyderne kan glæde sig over første store positive skridt i sæsonen. 25. oktober lå Blue Fox i bunden af tabellen lige med Odense. Begge hold havde 12 point. I dag er Herning 18 point foran fynboerne og kan tage det relativt roligt i forhold til at have sikret pladsen i slutspillet. Mon ikke træner Cooper nu går med en drøm om at angribe top fire?

Alternativt Rødovre-hold på sejrskurs igen mod hårdt kæmpende Odense Andreasen og Karvinen i ny "superkæde" med ung debutant