Pirates fik skabt flere chancer end tidligere i serien og leverede forrygende powerplay fredag aften - kun tilskuerne manglede til en flot ishockeykamp

Ryst posen!

Garth Murray og hans stab var tvunget til at gøre noget for at ændre rytmen i DM-finaleserien inden kampen i aftes.

Ikke blot fordi Josh MacDonald var hældt ud af i serien med karantæne, men også fordi Pirates-mandskabet kørte fast i løbet af den tredje kamp i Rungsted.

Som kampen skred frem tirsdag aften hobede frustrationerne sig op og angriberne løb tør for løsningsforslag. Der måtte ske noget.

Det gjorde der.

Julian Jakobsen blev sat sammen i den gode gamle kæde med Højbjerg-tvillingerne og Thomas Spelling fik et skud energi af en stærkt spillende Jonathan Brinkmann. Der var fart i Aalborg-spillet fra start og powerplayspillet fungerede pludselig perfekt denne aften.

Julian Jakobsen var ny katalysator med et fremragende oplæg til Spelling ved det første mål og ligeledes med den rette pasning til Lefebvre ved 2-1-scoringen. Det gik hurtigere i aftes i Aalborgs powerplay, og der var trafik foran mål.

Den helt rette recept, der kulminerede i tredje periode, da Pierre-Olivier Morin satte to scoringer - også i overtal.

Specielt det sidste "klap-klap"-mål var en perle, som understregede, at Pirates ikke giver sig frivilligt i denne finaleserie.

Mentalt var det uhyre vigtigt for nordjyderne, at sejren blev på 5-2 i stedet for eksempel 1-0.

Pirates-angriberne fik i går fornemmelsen af at score på Nihlstorp tilbage, og det er værdifuldt frem mod søndagens kamp.

Det var ikke fordi Rungsted ikke rakte ud efter DM-guldet i aftes. I perioder lagde gæsterne et ordentligt tryk på George Sørensen, men den klejne Aalborg-målmand stod fremragende. Det var landsholdsklasse.

Rungsted klæbede sig langt hen i kampen til hjemmeholdet, og udligningen til 2-2 i tredje periode og det efterfølgende momentum lagde op til, at vi skulle have afgjort kampen i guldet i aftes.

Men Aalborg turde fortsætte med at angribe og slå igen, og det gav pote for nordjyderne i kampens afgørende fase.

Glem heller ikke, at Pirates brændte både et straffeslag og et par friløbere i løbet af kampen.

Begge friløbere kom efter Rungsted-fejl, der har været ukarakteristiske for nordsjællænderne i dette slutspil, og det er klart, at det heller ikke er tilfredsstillende at indkassere hele fire mål med en mand mindre på isen.

Det bliver uhyre spændende, om Aalborg kan tage momentum fra slutfasen med over broerne på søndag.

Troen er i hvert fald tilbage efter en fremragende ishockeykamp sådan en fredag aften.

Den havde fortjent lige nøjagtig 5000 tilskuere, der ville have været i stand på nærmeste hold at fornemme det enorme tempo, de to skøjtestærke hold leverer i finaleserien.

Aalborg har ikke lukket serien helt op endnu. Men dåseåbneren blev taget ud af skuffen fredag aften.

Ris og karry - og video - i stedet for champagne SKARPE SKUD: Se de fremragende billeder fra slaget i Bentax Isarena