Fra Frederikshavn og Rungsted til kampen om en plads i verdens bedste liga

De syv NHL-hold, der ikke fik adgang til det udvidede slutspil, har fået lov at begynde training camp et par dage tidligere end de 24 øvrige mandskaber, der var med i "boble-slutsplllet" i Edmonton og Toronto i sensommeren.

Et af de syv hold er San Jose Sharks, der nu er i fuld gang med at finde de spillere, der skal repræsentere klubben i det kommende grundspil, der begynder allerede 13. januar uden en eneste træningskamp forinden.

Alexander True plages ifølge mediet The Athletic stadig af den skade, han pådrog sig, da han debuterede for Rungsted i Metal Ligaen i Rødovre, mens Joachim Blichfeld træder direkte ind i kampen om pladserne med ganske stor optimisme efter stigende formkurve i slutningen af tiden i Frederikshavn. 

Begge spillere spås i flere medier en chance - om end en lille en af slagsen - for at komme med ind i den trup, som skal bære San Jose ind i den forkortede sæson, der tæller 56 kampe. 

Fordi AHL ikke er gået i gang endnu, bliver den normale trup på 23 spillere suppleret af en såkaldt "Taxi Squad", der tæller fire til seks spillere, som rejser med NHL-holdene rundt som en slags reservetrup, hvis der skulle være behov for udskiftninger. 

Derfor er chancen for at komme ind i "NHL-rullet" lige en anelse større - foreløbig - i denne sæson. 

Spændende, hvordan de to danskere klarer de kommende dage i den intense træningslejr i Californien. 


Nordjysk ishockeyjournalist afgået ved døden i tragisk ulykke Et minuts stilhed: I Vojens savner de allerede "Geddi"