Afdøde Per Albæk er med på isen hos Herning-spillerne

I juni 2020 afgik den legendariske Herning-læge Per Albæk ved døden.

Albæk var ligeledes tilknyttet Danmarks Ishockey Union, og dermed har han ikke blot været tæt på Herning-spillere, men også et utal af landsholdsspillere gennem sit mangeårige virke på de rød-hvide mandskaber. 

Per Albæk var en yderst afholdt person, der via sit fine væsen vandt adskillige venner rundt omkring - både i Danmark og internationalt. Og nu får han et ekstra flot minde.

I den kommende sæson spiller Blue Fox-spillerne med Per Albæks initialer, P.A. bag på hjelmene, som det ses på illustrationen til denne artikel. 

Sportschef Martin Struzinski fik idéen, som fik stor opbakning i omklædningsrummet, hvor de fleste Herning-spillere kendte Per Albæk godt. 

- Jeg forhørte mig hos Pers søn, Jesper, som jeg kender godt, og Jesper godkendte idéen, som selvfølgelig er inspireret fra Nordamerika, hvor klubberne er virkelig dygtige til at hylde de store personligheder. 

- Vi skal også være gode til at hylde folk, der har betydet noget specielt for sporten, og Per har brugt et hav af timer med ishockey og haft et tillidsforhold og tætte, personlige kontakter til rigtig mange aktører. Det er ikke kun Herning-folk, der kan relatere sig til Per, men folk fra hele Metal Ligaen, siger Martin Struzinski. 

 

 


TALENTLIGAEN åbnede med Vojens-sejr i aftes Redaktørens klumme: Den STORE uvished hersker i verdensishockeyen