Efter en hæsblæsende start endte det hele uafgjort i Herning. Et opgør der bød på både flotte og mærkværdige scoringer blev først afgjort efter straffeslag hvor Lasse Lassen sikrede Herning to point i straffeslag

Herning Blue Fox – Rungsted Seier Capital: 4-3 (2-1,0-2,1-0) 0-0

Rasmus Nielsen og Joachim Linnet var tilbage for Herning, mens Rungsted kun akkurat kunne stille med tre kæder. Dermed burde der være en breddemæssig fordel til hjemmeholdet denne eftermiddag.

Markus Jensen havde en stor chance få sekunder inde i kampen, men Thomas Lillie var klar fra start og reddede sit hold fra en tidlig dukkert.

Dukket blev gæsterne dog blot to minutter inde i opgøret, og det på en mærkværdig baggrund. Jakob Jesssen skovlede pucken ned mod mul, og foran mpl tog pucken et skævt opspring og snød Lillie i målet.

Udligningen faldt mindre end ét minut senere. Markeringerne sad ikke tæt nok i den midtjyske defensiv og Mario Lucia kunne sætte Mattias Persson op til 1-1 målet.

Og målene så ud til at falde i en lind strøm på denne råkolde eftermiddag i Herning. Mark MacMillan gik på mål og skar ind foran Lillie, og så kunne Markus Jensen sætte returen i nettet til 2-1.

Da kampens første powerplay tilfaldt gæsterne kort efter var det nærliggende at tro, at haluret igen måtte på arbejde men Simon Nielsen tillod ikke flere scoringer i denne omgang.

Også Blue Fox skulle få en chance i overtal, og Jan Dalecky blev sat perfekt op til en first-timer, men tjekken kiksede sit skud totalt.

Værterne nåede også at forsøge sig i powerplay endnu engang, og Marcus Olsson ramte stolpen for gæsterne, men det blev ved de 2-1 til Herning efter 20 minutter.

Skarpheden til forskel

Også anden periode bød på en tidlig scoring. Gæsternes TJ Moore fik sneget pucken fladt under Nielsen efter Shane Hanna havde sendt pucken på stolpen kort forinden.

Der stod i det hele taget Rungsted på det meste i denne periode, og vi skulle lidt over seks miniutter ind i perioden før Herning første gang bed fra sig ved Lasse Lassen.

Glimrende sammenspil mellem Markus Jensen og Morten Poulsen kastede en ny stor chance af sig, men Lillie havde læst afslutningen fra sidstnævnte og stadig 2-2 i Kvik Hockey Arena.

Nikolaj Rosenthal og Thomas Andersen var begge nærgående i hver sin ende, men først efter et klumpspil foran mål blafrede nettet igen. Hernings defensiv fik ikke ryddet op, og så kunne William Boysen mase pucken ind over stregen.

Et powerplay til værterne gav rævene chancen for at slå hurtigt tilbage, og chancen blev ikke mindre af at Juuso Pulli fik sendt pucken over banden.

Trods over halvandet minut i fem mod tre var Herning alt for inkonsekvente, og skuffelsen på lægterne var mærkbar da Blue Fox heller ikke fik udnyttet en udvisning i forlængelse af de forrige to.

Cadeau til Rungsted og Lillie for at stå imod så længe, men ukoncentreret og uinspireret af Herning.

Kaptajnen kom til undsætning

For Herning gjaldt det om at finde takterne fra første periode, mens Rungsted skulle fortsætte hvor de slap i anden periode.

Tredje periode blev dog modsat de andre ikke startet med en tidlig scoring, og faktisk var det småt med chancer i denne fase af kampen.

Ben Cooper forsøgte at ruske liv i kæderne ved at lave et par ændringer, men spillet fremstod mest af alt rodet og usammenhængende.

Derfor opstod udligningen også lidt ud af ingenting. 3-3 målet blev signeret af Daniel Nielsen som sendte et af sine maskerede skud i kassen.

Powerplay til gæsterne kort tid efter, men Persson og Co søgte forgæves efter nøglen til Herning-boksen.

Det lignede mere og mere en pointdeling på heden, men med fire minutter igen fik Blue Fox en gylden chance i powerplay.

Lasse Lassen havde afgørelsen på bladet, men stærk aktion fra Simon Frederiksson forpurrede afslutningen i sidste øjeblik.

Kæmpe chance til Shane Hanna i de døende sekunder, men ovetid var en realitet. Markus Jensen og Lasse Lassen misbrugte begge to kæmpe chancer, men sidstnævnte blev altså helten i straffeslag.

Aalborg Pirates slog et flot fightende Odense-mandskab SønderjyskE vandt "op og ned"-kamp i Herlev