Gæsterne fik hul på målscoringen i PM Montage Arena

Herlev Eagles-SønderjyskE 3-6 (1-3, 2-1, 0-2): PM Montage Arena lagde is til en spændende søndagsduel, hvor gæsterne kom med en smal sejr i bagagen over Odense, mens hjemmeholdet senest tabte i Esbjerg.

Kampen var tæt hen i tredje periode, men gæsternes femte scoring blev afgørende, og Herlev kom aldrig tilbage trods flere chancer. SønderjyskE var en tand skarpere, og Mads O. Lund og Josh MacDonald blev med hver to mål nogle af de afgørende spillere i kampen.

Inden kampen blev Victor Rollin Carlsson kåret til TISSOT månedens spiller for november i Metal Ligaen. Blomster til svenskeren fra Herlevs direktør efter en forrygende måned med masser af point.

Herlev med første powerplay et par minutter inde i kampen, men hjemmeholdet blev aldrig farlige rundt om gæsternes mål.

Kort efter slog SønderjyskE til i den anden ende ved Mads O. Lund, da han sendte pucken over i modsatte side af målet til tidlig føring. Men Herlev skulle kun bruge 65 sekunder, før der var udlignet. Alexander Lindqvist-Hansen slog en retur ind i mål, og Nicolaj Henriksen, der havde virket usikker i kampens begyndelse, var passeret.

Herlev sad på første halvdel af perioden med masser af puck og flere afslutninger. Gæsterne fik først for alvor fat efter 11 minutter, da holdet lagde udmærket pres på Herlev. MacGregor Sharp med kæmpe chance, men Christian Elmose reddede – ligesom et par gange op til.

SønderjyskE med første overtal kort efter, og det skulle bringe endnu en scoring med sig. Konsta Mäkinen kunne allerede efter 22 sekunder sende pucken ind bag Christian Elmose. De to mål var tilsyneladende rigeligt for hjemmeholdet, der straks skiftede Emil Jidskog ind til erstatning for Elmose.

Nyt overtal til gæsterne et par minutter senere – og det gav igen gevinst. Denne gang var det Josh MacDonald, der skød pucken højt i mål. Emil Jidskog var passeret efter kun få minutter på isen – og med få minutter til pause. Komfortabel 3-1-føring til SønderjyskE efter første 20 minutter.

Herlev i klar dominans fra begyndelsen af anden periode, men Nicolaj Henriksen fik lukket fint af i målet. De helt store chancer var dog en mangelvare fra hjemmeholdet. MacGregor Sharp fik imidlertid periodens største chance efter otte minutter på en kontra, men flot indgriben fra Emil Jidskog.

Overtal til SønderjyskE halvvejs i perioden, men Herlev bed fra sig og holdt gæsterne på ydersiden. Kampen begyndte at have masser af nerve og infights. Lige da Brett Thompson løb ud fra straffeboksen gik han direkte med pucken mod mål. Og canadieren lagde pucken smukt pucken ind til 2-3.

Lydniveauet i Ørneborgen steg yderligere, da Joonas Riekkinen 49 sekunder senere hamrede pucken ind fra kanten af slottet. Hjemmeholdet havde udlignet og fuldstændig åbnet matchen. Mario Simioni tog efter målet timeout og talte med  tydeligt store bogstaver i boksen.

Herlev i overtal med fem minutter til pause, men hjemmeholdet fik intet ud af chancen. Til gengæld slog SønderjyskE til kort efter udvisningens udløb. Josh MacDonald klappede pucken ind på en kontra efter samarbejde med Steffen Frank. Anden mål af MacDonald. Der resterede halvandet minut.

Herlev sluttede perioden i overtal, mens gæsterne kunne varme sig på en etmålsføring inden sidste periode.

Flere overtalsminutter til Herlev i begyndelsen af tredje periode, men trods gode muligheder måtte hjemmeholdet jagte videre. Benjamin Mauritzen med bedste forsøg på stolpen. Også gæsterne fik powerplay, men modsat tidligere i kampen skabte holdet intet.

Til gengæld fandt SønderjyskE skarpheden frem efter ni minutter. Mads O. Lund kanonerede pucken ind fra højre uden chance for Emil Jidskog – og gæsterne førte med to mål. Og så var Lund også på to mål i matchen.

Efter SønderjyskE-målet stod der Herlev på det meste, men antallet af oplagte scoringsmuligheder var i den lave ende. Hjemmeholdet forsøgte sig også i overtal, men her havde de lyseblåblusede fuldstændig kontrol over tingene.

Herlev tog timeout og trak målmanden med tre og et halvt minut igen. Ørnene gjorde jagten på udligning sværere for sig selv ved at tage en udvisning et minut senere. SønderjyskE fik også en mand i straffeboksen, inden Mario Simionis tropper definitivt afgjorde opgøret med scoring i tomt mål. Rasmus Schultz Lyø manden bag dén scoring.

SønderjyskE viste større effektivitet og vandt med sikre 6-3 og fik dermed for alvor hul på målscoringen. Herlev havde masser af chancer, men kvaliteten var ikke tilstrækkelig til at vinde mod et skarpt SønderjyskE-hold.

Blue Fox slog decimerede Rungsted i straffeslag To spilledages karantæne til Reid McNeill - Herning Blue Fox