Tre hurtige mål i anden periode blev afgørende for Aalborg

Aalborg Pirates-Odense Bulldogs 6-4 (1-1,4-1,1-2) Der var dramatik og mål for alle pengene i Aalborg, da ligaens førerhold Aalborg Pirates tog imod et veloplagt hold fra Odense Bulldogs. Men selvom sensationen længe lurede, endte hjemmeholdet med at trække alle tre point i land med en 6-4-sejr.

Kampen startede i hektisk tempo og der var ikke gået meget mere end 10 sekunder før Odense var tæt på at bringe sig foran, da pucken lå løst foran Jesper Wulff Pedersen, som havde fået en sjælden start for Aalborg. Dette så ud til at vække nordjyderne lidt og de efterfølgende minutter bestod af nogle pæne chancer til hjemmeholdet.

Odense overlevede det første nordjyske pres og efter fire minutter fik den tidligere Aalborg-spiller Sebastian Ehlers en friløber, som tvang Jesper Wulff ud i en glimrende redning og Sebastian Bergholt til kampens første udvisning.

Desværre for Odense fik de skabte det store og det var fantastisk var det meget tæt på at Aalborg fik scoret sekunder efter udvisningen, da de kom afsted i en 2 mod 1, men en verdensklasse benparade af Odenses unge målmand Nicolai E. Kristiansen holdt Aalborg fra fadet.

Han var dog chanceløs et par minutter senere, da Aalborgs pres endelig gav pote. Et blokkede skud fandt vej til Oliver Hinse tæt under målet og med en fin styring fik han dirigeret den ind bag en chanceløs Nicolai Kristiansen.

Så skulle man ellers tro, at Aalborg var i gang og ville sætte sig helt på kampen, men 30 sekunder senere svarede Odense igen, da Henry Hardarson fandt Cole Candella på blå linje. Han sendte et skud afsted og gennem en masse trafik fandt pucken vejen til netmaskerne.

Resten af perioden forgik i samme mønster. Aalborg pressede på, mens Odense kæmpede benhårdt foran Nicolai Kristiansen som stod en fabelagtig periode.

Aalborg tog ligesom i første periode styringen fra start af anden, men det var Odense som bragte sig foran, da Christopher Kamph fandt en helt fri Rasmus Simonsen tæt under mål. Med oceaner af plads fik han på smukkeste vis afdriblet Jesper Wulff, og sendte let pucken i nettet.

Herfra kunne Odense fornemme sensationen, og gennem en stor fight holdt de Aalborg fra de helt åbne chancer, mens de afventede deres chance på omstillinger, hvor de skabte et par store chancer, trods topholdet havde det meste af spillet.

Kampen balancerede indtil Christopher Kamph tog en udvisning, som til stor forløsning for Aalborg Pirates fans blev udnyttet.

Novembers spiller i Aalborg Pierre-Olivier Morin vandt en kamp ved banden, hvilket skabte en tre mod en-mulighed. Her fandt selvsamme Morin en helt fri Martin Højbjerg, som med et hårdt håndledsskud udplacerede Nicolai Kristiansen til et lettelsen suk fra størstedelen af de 3008 fans i Bentax Isarena. Herefter fik Aalborg virkelig satte sig på kampen og fik sat Odense under regulær belejring.

En dominans, som gav pote til sidst i perioden med tre hurtige scoringer til hjemmeholdet. Først da Højbjerg fra en spids vinkel sendte pucjen op i det fjerneste målhjørne og minuttet senere, da Morin udspillede Odense og fandt en helt fri Felix Scheel foran mål, som nemt kunne sætte pucken i tomt mål.

Dette så ud til at knækkede Odense, hvilket Aalborg Pirates 300 kamps jubilar Julian Jakobsen, udnyttede med sin scoring til 5-2, hvilket lignede afgørelsen på kampen.

Der skulle dog ikke gå lang tid af tredje periode, før Odense igen fik skabt liv i kampen. Martin Larsen sendte et skud afsted, som en helt fri Riley Bourbonnais flot fik styrede ind bag en chanceløs Jesper Wulff. Med dagens mål forsatte Bourbonnais sin stærke form, hvor han nu har scoret i fem kampe i træk.

Reduceringen så ud til at bringe Odense en fornyet energi, og selvom Aalborg stadig var mest på pucken, så var Odense farlige, når de fik chancen. Blandt andet var fynboerne tæt på, da Bourbonnais kom alene igennem. Desværre for Odense var Jesper Wulff på plads, og fik holdt den brandvarme amerikaner fra endnu en scoring.

Med syv minutter igen lignede det at kampen fik sin afgørelse, da flot forarbejde fra Tobias Ladehoff og Mads Iversen gav Felix Scheel en stor chance foran mål, som han let kunne sætte i kassen til 6-3. Med scoringen i mente var det nok de fleste i Bentax Isarena, som nok troede at Odense endelig ville knække, men nok en gang svarede fynboerne igen.

Blot 35 sekunder skulle Odense bruge, da Riley Bourbonnais igen skød med skarpt, og overlistede Jesper Wulff. Dette blev startskuddet til et større pres fra Odense, men trods nogle store chancer de sidste fem minutter forblev stillingen 6-4 til hjemmeholdet.

16 POINT I NOVEMBER gjorde Victor Rollin-Carlsson til TISSOT månedens spiller Blue Fox slog decimerede Rungsted i straffeslag