Lasse Lassen satte den afgørende scoring fem sekunder før tid

Det blev højdramatisk i Rødovre i aften, hvor Lasse Lassen med et mål blot fem sekunder før tid sikrede Herning en sejr på 4-3 over hjemmeholdet, der endda havde udlignet minuttet forinden. Lassens mål var et resultat af et klumpspil foran Rødovres mål, hvor herningenseren fik sidste stav. Stor forløsning for Herning, der både fik scoret mod Rødovre efter to 0-3-nederlag tidligere på sæsonen – og fik brudt det grumme Sjællands-kompleks.

Ikke siden 2017/18-sæsonen havde Herning vundet på Sjælland, og set over 60 minutter var det også fortjent, at Blue Fox forførte de tre point med hjem over broen.

I optakten til aftenens kamp i Rødovre skrev Metalligaen.dk i sin vurdering: Tæt og målfattig kamp mellem to hold, hvis trænere terper spillet til mindste detalje. Rødovre lille favorit grundet hjemmebanen og overtaget fra de tidligere kampe.

Hvis en af detaljerne var hurtig omstilling, viste Hernings Morten Poulsen hvordan det skal udføres, da han efter 30 sekunder tørrede hjemmeholdet og lagde op til Hernings første mål mod Rødovre i indeværende sæson. Skarpretter var Mark MacMillian.

En tilsvarende omstilling til hjemmeholdet efter små tolv minutter blev omsat til udligning ved Magnus Carlsen, der effektivt eksekverede.

En udvisning til Rødovre mod slutningen af perioden blev konsekvent sat op til Hernings Lasse Lassen som afslutter, og i fjerde forsøg fik han scoret og bragt gæsterne i front med 2-1.

Hernings Jan Dalecky var næste mand på scoreboardet da han i en break away satte pucken forbi Rødovres keeper. Fortjent føring til gæsterne,

der på dette tidspunkt virkede skarpere og mere opsatte på en sejr, så det må have virket som en kold klud, da hjemmeholdet fik pyntet på stillingen med få sekunder til pause og satte 2-3’eren. Det var Nikolaj Zorko, der i slottet omsatte en mønsterpasning til scoring.

Anden periode havde ikke samme nerve som første. Der manglede konsekvens i spillet, der virkede mere rodet og end ikke to overtalsmuligheder, en til hver side kunne ændre på det billede.

Desværre bød tredje periode ikke på bedring i spillet på isen. Begge mandskaber magtede ikke at markere sig, og der manglede lige den sidste afgørende pasning. Herning var godt tilfreds med stillingen, og Rødovre spillede for usammenhængende til at byde ordentlig modstand.

Med tre et halvt minut tilbage kom hjemmeholdets gyldne mulighed, da Herning blev ramt af en udvisning, og trods storspil af Frederik Søgaard i ræveburet, der gjorde det svært, fik hjemmeholdet udlignet ved Kim Johansson. Der manglede halvandet minut af tredje periode.

Der manglede kun fem sekunder da Herning sugede de tre point ud i bussen ved Lasse Lassen, der dermed scorede for anden gang og måske for alvor nu har fundet målinstinktet frem igen.