Kampen mod ungarske Ferencvaros blev først afgjort til sidst

2200 tilskuere dannede rammen om SønderjyskEs åbningskamp mod ungarske Ferencvaros i Frøs Arena.

De blev vidne til en ganske underholdende match, hvor såvel danske som ungarske tilskuere dannede en festlig ramme om kampen, som endte med en dansk sejr på 3-1.

Der var fuld fart over feltet fra første puck var kastet.

De store chancer lod dog vente på sig, men Mads Lund sendte første advarsel afsted små fem minutter inde i kampen.

Langt større mulighed havde ungarernes canadier Brett Switzer minuttet efter, da han kom helt alene igennem mod Patrick Galbraith, men blev den lille i duellen med keeperen.

SønderjyskE tog mere og mere over, som perioden skred frem.

Anthony Nigro fik en stor chance, godt sat op af Frederik Bjerrum, men den ungarske goalie greb sikkert ind.

Ungarerne bed imidlertid også fra sig og den vævre Fitzgerald fik en gedigen chance for at bringe ungarerne i front, men Galbraith dækkede sit mål godt af.

En hurtig spilvending gav SønderjyskE en stor mulighed til Josh MacDonald, der lige akkurat fik sendt sit missil forbi stolpen.

I næste sekvens fik Phil Lane pucken, afdriblede to ungarere før han smækkede pucken op helt under overliggeren til stor jubel for hovedparten af publikum og kæmpe forløsning for Lane, der har haft svært ved at få spillet til at rulle hidtil i sæsonen.

Nu pressede de sønderjyske Continental Cup værter endnu mere på og selv ikke et ungarsk powerplay fik spoleret sønderjydernes rytme.

Anthony Nigro hamrede pucken på overliggeren efter flot oplæg fra Lane, og Mads Lund fik muligheden på en break away, men Ferencvaros klarede frisag i denne omgang, derfor 1-0 efter tyve minutter med masser af tempo og intense nærkampe.

Ungarerne fik en noget nær perfekt start på anden periode. Først pillede målmand Arany Josh MacDonalds straffeslag og sekunder senere scorede Switzer på sin egen retur i en to-mod-en situation.

Alt dette skete i løbet af periodens første bare fyrre sekunder.

Det var mere jævnbyrdigt og specielt på de hurtige omstillinger var Ferencvaros altid farlige.

Det blev imidlertid SønderjyskE, der satte næste hak på måltavlen.

Efter face off var Mike Little hurtig i opfattelsen, trak pucken med sig, hvorefter han tonsede den ind til en ny sønderjysk føring.

Der var et par udvisninger i matchen, men generelt lod dommerne spillet flyde.

Fitzgerald var tæt på inde under mål med en afslutning, men Galbraith fik blokeret.

Nerven i kampen var til at mærke helt ud på lægterne, og de små nærkampe tog til, men mål kom der ikke flere af i de midterste tyve minutter.

Tredje periode blev en stillingskrig.

Ungarerne jagtede udligningen, mens sønderjyderne fokuserede på at forsvare føringen, og det gjorde de ganske fornuftigt.

Karmeniemi var dog ved at overrumple sønderjyderne, men Galbraith var atter på plads.

I modsatte ende fik Oliver Gatz en gylden mulighed fri for mål, men afslutningen havde ikke kvalitet nok.

Tiden gik, men med fire minutter igen røg Phil Lane to minutter i boksen, og dermed fik de grønklædte ungarer en gylden mulighed for at bringe balance i tingene.

Præcis som SønderjyskEs powerplay var det ungarske ganske uskarpt, og man formåede ikke at fremtvinge de store målchancer.

Med kort tid på klokken satsede Ferencvaros i seks mod fem, men udligningen udeblev.

I stedet lukkede Steffen Frank endegyldigt kampen i de døende sekunder og kunne dermed sammen med holdkammeraterne fejre en vellykket start på Continental Cup.

En kamp med god nerve og intensitet, hvor sønderjyderne set over tres minutter fortjent tog alle tre point dog uden at overbevise spillemæssigt.

I morgen gælder det så for SønderjyskEs vedkommende en måske altafgørende match mod franske Amiens, mens Ferencvaros i den tidlige kamp skal op mod Nottingham, der tidligere i dag besejrede Amiens 4-2 og topper tabellen.

Blue Fox vandt i Rødovre i absolut sidste øjeblik 9-0: Rungsted fik heftig revanche mod Herlev