Herlev knækkede sammen i kampens sidste halvdel i Bitcoin Arena i aften

Rungsted-Herlev 9-0 (1-0,5-0,3-0)  Spændende match fredag aften mellem Rungsted Seier Capital og Herlev Eagles. Gæsterne fra Herlev havde inden kampen besejret Rungsted to gange i indeværende sæson, det blev der dog ændret på eftertrykkeligt af hjemmeholdet. Efter en resultatmæssig lige første periode slog hjemmeholdet til i de sidste to perioder og vandt endeligt med hele 9-0.

Inden kampen blev Rungsteds kaptajn Marcus Olsson anerkendt for sin store indsats og vigtige mål i Rungsteds “varme oktober” hvor 8 sejre i 9 kampe sendte det nordsjællandske fra sidstepladsen op på andenpladsen i Metal Ligaen.

Rungsted var hurtige ude af startblokkene og viserne havde knap passeret første omgang kampuret før Marcus Olsson brød en pasning på Herlev blå linje og sendt den videre til Mattias Persson, der hurtigt satte Rasmus Andersson op til scoring på bagstolpen. Præcis den start hjemmeholdet havde brug for i forsøget på at nedkæmpe sæsonens hidtil onde ånd.

Herlev fik sig samlet op efter det hurtige mål, og bød hjemmeholdet op til dans igennem hele første periode. En periode der i øvrigt blev spillet i højt tempo, men hvor de helt store chancer udeblev.

Rungsted gentog bedriften, med et tidligt mål, fra første periode, da Lucas Andersen kun skulle bruge 17 sekunder til at bringe værterne op med to scoringer. Målet blev sat ind efter en situation, hvor Rungsted kom i overtal tæt under mål og Anders Poulsens retur endte på bladet hos unge Andersen, der i øvrigt spillede en god kamp i dag.

Som anden periode skred frem, blev forskellen på de to holds bredde afgørende, i hvert fald begyndte Herlevs to første kæder at hænge en smule, og det blev afgørende i den midterste periodes sidste fem minutter, hvor Rungsted satte turboen til og scorede ikke mindre end fire mål.

Det var 3-0 som satte Herlev nedsmeltningen i gang, efter at Victor Carlsson havde taget, hvad der må betegnes som en mindre klog udvisning efter at have hevet en af hjemmeholdets spillere i trøjen. Dette blev prompte udnyttet, da Shane Hanna satte Andersson op til en firsttimer som Emil Jidskog reddede, men Marcus Olsson stod klar til at sende pucken i nettet.

Kun et minut senere chippede Willie Raskob pucken ud af zonen, dette fangede alle fem Herlev spillere langt fremme i banen og så havde TJ Moore pludselig masser af tid alene med Jidskog og her svigtede den lille amerikanske center ikke.

I forbindelse med 4-0-målet benyttede Herlev muligheden for at skifte målmand og ind kom Christian Elmose.

Elmose fik dog en skrækkelig start, endda i forbindelse med et Herlev-overtal. Månedens Metal Ligaen-spiller Marcus Olsson kom afsted med Mario Lucia, og her var det sidstnævnte som svirpede et håndledsskud ind bag Elmose til 5-0.

Værd at nævne er at Herlevs Johan Skinnars, ligaens topscorer, på dette tidspunkt var -3 i sin plus/minus-statistik.

Rungsted var ikke færdige med at score i anden periode. Herlevs Victor Carlsson var endnu en gang til afkøling og det udnyttede hjemmeholdets TJ Moore, da han styrede Willie Raskobs skud fra blå linje i mål, igen uden chance for unge Elmose.

Herlev var sendt til tælling endda i en kamp, som de var godt med i de første 35 minutter.

Tredje periode blev indledt med endnu et Rungsted-powerplay, denne gang lykkedes det ikke at få scoret i mens hjemmeholdet var i overtal, men ét sekund efter Luis Blak Olsens udvisning var udløbet, tæskede Willie Raskob et slagskud helt op i toppen af målet.

Der var dog tung trafik foran mål og derfor er det svært at rette nogen kritik mod keeper Elmose.

Herlev havde naturligt nok svært ved at få tingene til at hænge sammen og nede med 7-0, var tankerne nok mest ledt hen på at få afviklet kampen så hurtigt som muligt, så bussen atter kunne køre mod Herlev i en fart.

Rungsted ville dog ikke lade gæsterne slippe så let, og inden kampen havde fundet sin afslutning havde Rasmus Andersson bragt Rungsted på 8-0 i øvrigt på et helt vanvittigt oplæg fra den svenske elegantier Mattias Persson, der med staven i mellem benene lavede et flip-pas over Herlev-backens stav, så Andersson let kunne skyde pucken i mål.

Rosinen i pølseenden denne aften blev fighteren Nikolai Gade, som med et slagskud helt op i krydset fik rundet en herlig aften af for hjemmeholdet, med sin 9-0 scoring.

Herlev er nu uden scoring i to kampe i streg, og spørgsmålet er om der ikke har sneget sig en lille smule tilfredshed ind i Herlev-truppen efter Final4 kvalifikationen? Forstads-mandskabet må formodes at have lidt mentalt arbejde at gøre inden næste kamp i Metal Ligaen.

Rungsted er atter tilbage på andenpladsen og med aftenens målfest kan de nu også bryste sig af at have Metalligaens farligste offensiv, den titel besad netop Herlev inden dagens match.

3-1: SønderjyskE godt fra land i Continental Cup OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles